Max juz pyklo 2.5miliona.Nie ma mocnych ktos wchodzi w papier.tym razem po 230. A kto sprzedaje? Jezeli ktos kto na IPO wzial po 180 to 50 dych za papier zarobku non olet. Jezeli ,ktorys z pierwotnych akcjonariuszy , troche spienieza no to juz w ogole b.godziwie. Ten Link od poprzednika jest fajny poniewaz tlumaczy wreszcie ludziom o co biega(wprawdzie nie wiem czy kazdy pamieta vor to np.impendencja :)) ale Google pomoze.. Moze dociersa do nich troche ,ze jezeli chca stac sie bardziej dostrzegani nie wystarcza tylko dyskusji i zachwyty w gronie fachowcow . w dalszym ciagu trzeba wolac o split ,zeby drobni tez mogli pohandlowac .Jezeli chca sie "umasowic" to Papier powinienes tez byc bardziej masowy. A tak nawiasem, Pan prezes powiedzia ,ze o konkretnych zamowieniach dla wojska sie....nie dowiemy ...objete tajemnica.:))
Dowiemy sie moze niedlugo jezeli znowu ktos cos z progiem 5% kombinował, ale dla mnie to przelewanie z jednego dużego do drugiego dużego. Jak w arkuszu zlecen masz 1000 akcji to skad 13000 akcji sie nagle wzielo?
Sie ma.tak ivestors TFI dokupili ostro do prawie 6 %Maja teraz Vigo w paru subfunduszach .Oni znajda firme b.dobrze poniewaz juz w niej dlugo siedzieli.jezeli uwazaja .ze wartosci to policzyli b.dobrze ,ze dokupienie po 230 jest dobrym interesem.a poniewaz to Fund tzw.niezalezny ( zarzadzaja 3miliardami) to bedzie w ich interesie ,zeby papier jechal do gory
No przeciez chcialem sie pochwalic...chociaz jestem lekko rozczarowany poniewaz Buckingham Palace nie przyslal fury a Downing Street 10 tez tylko podrzucil mi bilety na metro, ze niby bardziej ekologicznie...ze zlosci zlekcewazylem obrzydliwa arystokracje i u Harrodsa wsrod nowobogackich Ruskich bez paleczek zzarlem kilogram sushi..a co ? Koniec ze skromnoscia.Jestem iwestor czy nie? I oczekuje szacunku
na Vigo wreszcie jest zabawniej.nawet ulica ustawila sie na K powyzej 240. Tu ulicy wlasciwie nie ma.Naprawde kupuja tylko zawodowcy. Ulica tak czasami kupi po 3 miesiacach wyczekiwania jakies 15 akcji :) Ale zazwyczaj (jak wczoraj) kupuja na gorkach i sprzedaja na dolkach .Jakis geniusz sprzedal wczoraj rano po 232 bodaj a za chwile skoczylo o 4% .To sie nazywa wyczucie.
Mala uwaga: ciekawe czy bede mial racje. Tu NIKT z ULICY nie ustawia ani na kupno ani na sprzedaz np. 9 X iles tam. To zawsze byli zawodowcy. Albo na K 12 X cos albo na S jak w tej chwili 9 x 260. To nielogiczne i zwsze ten sam schemat. Gdy naprawde chca sprzedac (i kupic) robia to z ukrytego. To juz statystycznnie niemozliwe ,(obroty albo w milionach od czasu do czasu albo nic prawie) zeby 9 facetow chcialo jednego dnia cos opchnac...Taki ten Charme tego papieru Wniosek. powinien byc taki ,ze ktos chce dokupic ponize 260...ale czy mam racje? przyjemnie by bylo ....dla ego