• jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~miq [194.242.62.*]
    Generalnie często w swojej analizie zapominamy przeanalizować z jakim produktem w ogóle mamy do czynienia: ciągniki URSUS, jakość, parametry, cena, wygląd itp.?
    Ja rolnikiem nie jestem, ani się na tym nie znam. Poczytałem na różnych forach, pooglądałem filmiki na yt na temat ciągników Ursusa i mam pewne spostrzeżenia.
    Kiedy przejrzymy opinie nt. modeli sprzed 2-3 lat, opinie na ich temat są średnie. Jedni sobie chwalą, inni narzekają. Rolnicy wiedzą co kupują, generalnie cena jest bardzo przystępna i to główny plus, jednak kiedy poczytamy opinie użytkowników nt. tych nowych ciągników, parametrów Vigusa itp. to produkt serio uległ ulepszeniu i opinie są pozytywne. duży ciągnik ursusa z dobrymi parametrami, z polską transmisją jest proporcjonalnie dużo tańszy od zachodniego odpowiednika, nie odbiegając bardzo jakością.
    Opinie jednak są takie, że skoro to nowe modele itp. to może być problem z częściami.

Ma ktoś jakieś praktyczne doświadczenia z tymi ciągnikami, zna kogoś kto ma i korzysta?? ktoś coś wie?
    Pozdro ;-)
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~dżek [37.152.18.*]
    a gdzie ty czytałeś o opinii użytkowników transmisji vigus , co za ściemę tu wrzucasz
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~miq [188.146.6.*]
    Kolego dzek. Pod filmikiem na yt z prezentacją vigusa można poczytać co ludzie myślą o danym ciągniku. Raczej nie oglądają ich fani Justina biebera tylko ludzie którzy interesują się ciągnikami. A opinie i nastroje sa raczej pozytywne
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~miq [188.146.6.*]
    Użyłem złego słowa, chodziło mi o środowisko rolników a nie użytkowników vigusa bo wiem ze takich nie ma. jeśli oni (rolnicy) wypowiadaliby się negatywnie nt. Produktów ursusa to raczej nie ma co myśleć o odzyskiwaniu rynku
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.98.146.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~NNN [91.212.223.*]
    Orka w miejscu ....

co ten ciągnik taki słaby ??? nie ma wzrostów - będą spadki ... emisja ciąży ???

• Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~asa [78.11.111.*]
    tu masz opinie

http://www.sadownictwo.com.pl/forum/kubota-l5040-czy-ursus-5044-cowa
    http://www.retrotraktor.pl/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=8516
    http://www.agrofoto.pl/forum/topic/63345-opinie-o-nowym-ursus-11024-pro%C5%9Bba-zamierzam-kupi%C4%87/
    http://www.retrotraktor.pl/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=9678
    http://www.retrotraktor.pl/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=7848
    http://www.retrotraktor.pl/forum/viewthread.php?forum_id=12&thread_id=8516

• Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: lasekdrugi [185.44.172.*]
    Pytanie bardzo dobre, bo wpłynie na rekomendacje w przyszłości. Odpowiem Jako Syn Rolnika który już ze wsią dużo nie ma wspólnego.
    Jak sąsiad Kupił kiedyś duży ciągnik MTZ ( Made in Bałoruś) to były ochy i achy w całej parafii, ale jak po dwóch latach narzekał to nikt tam takiego nie kupi bo olej gubi naprawa droga etc. wiec opinia jest kluczowa a chłop narzeka każdemu komu może ...
    Rolnicy mają sentyment do URSUSA, mój Ojciec pociska 40 letnik C-360 co się jak zepsuje to młotek, zestaw kluczy i naprawione w polu.
    Jak sąsiedzi pokupowali jakeś lamorghini, i te inne zachodnie Jonhn Deer-y to też był zachwyt ale jak sie skrzynia zblokuje to trzeba serwis z laptopem wzywać, a chłop nie zostawi w polu ciągnika na noc bo mu rozkradną.
    Generalnie wiec im mniej wypasionej elektroniki tym lepiej, szczególnie dla średnich rolników co mają 1-2 ciągniki. nie liczy sie bezawaryjność ale łatwość w naprawianiu a w tym co wiem do Ojca to sąsiedzi nowe ursusy chwalą, więc za pare lat powinni zdominować rynek, bo Polskie, się nie psują, a jak już to łatwo naprawić. Ursus ma w tym doświadczenie wiec powinno być ok

• Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~valdi5 [188.146.64.*]
    Też się nie znam na ciągnikach ale widzę tendencję na rynku polskim, która pokazuje dynamikę 50% rok do roku i to nie w jednym miesiącu tylko jako tendencja stała. Rynek spada, Ursus rośnie, co pokazuje, że odbiór jest dobry i raczej nic się nie zmieni a jak widzę działania marketingowe spółki, które trafiają na dobry grunt, sentyment, poprawiającą się jakość i pieniądze, które rolnicy mają, to dalej jestem dobrej myśli.
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~hmmm [109.17.179.*]
    Nie za ciekawe te opinie, podobno awaryjny sprzęt....?
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest dobrze Autor: ~Piotr [89.230.10.*]
    Generalnie sprawa jest bardzo prosta nie ma sensu przepłacać za fenda 300 tys 90 konnego nowego 306,307 czy JD jak mozna kupić za 110 tys po negocjacji z ładowaczem ursusa C382 pełniącego funkcję ciągnika pomocniczego. Suma sumarum te zachodnie są naszpikowane chińszczyzną w celu obnizenia kosztów produckcji , nasz ursus Roysroysem nie jest w tej branzy ale robote zrobi taką samą jak Fendt. Poza tym dochodzi druga sprawa niebotycznie drogiego serwisu u zachodnich marek John Deere , Fendt ,Kubota i reszta, nasz jest przystępny co do kieszeni i co do servisu i co do części. Pozatym dopalanie filtra DPF tragedia np. u kuboty co 60 mth 30 minut na postoju na obrotach 2000 ma się dopalać sadza bo jak sie tego nie zrobi to może byc nieciekawie z silnikiem. Także stosunek jakości do ceny jest na plus u ursusa i zachęca do kupna - pozatym nic nie jst wieczne co by sie nie kupiłao
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.73.190.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest dobrze Autor: ~rolnik [37.47.237.*]
    Mam Ursusa 380 już 3 lata i śmiga bezawaryjnie polecam.
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~Fakty [5.173.129.*]
    Niewątpliwie jest to ciągnik, który najbardziej na świecie opłaca się kupić, ponieważ koszt zakupu i eksploatacji wychodzi najkorzystniej ze wszystkich. Jakość też jest b. dobra w stosunku do ceny. Za cenę zachodniego można kupić dwa polskie. Koszty eksploatacji są też mniejsze, więc uwzględniając to wszystko wychodzi się z olbrzymim zyskiem w stosunku do tych zachodnich.
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~Ergon [37.248.214.*]
    Czekamy na nowy program doplat unijnych dla rolnikow. Chyba zaczyna sie w 2021. Bedzie duzy doplyw kasy na wies i moze byc dobrze
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~olo [5.173.41.*]
    w indiach robią 400 szt na dzień
  • Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: apap70 [5.62.19.*]
    ktos przejmie marke czy calkowicie znikna z rynku ?

• Re: jakość ciągników URSUS - jest nieźle Autor: ~OTP [5.173.41.*]
    URSZAJS
[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.