Jestem i akcji nie sprzedaje a z comiesięcznej pensji kupuję więcej. Jak nic z tego nie wyjdzie to tracę całe swoje oszczedności i kredyt w rachunku (niewielki) ale jak wyjdzie to mozemy wyjśc na miasto i dwie butlki wódki stawiam;)
Viola, nigdy na kredyt jeszcze w tak mało płynnych spółkach....
Co do perspektyw, też jestem optymistą co do tej spółki, chociaż odchodzi tu niezły hazard.
W sumie sa transparentni, buduja skomplikowane maszyny i działają w najbardziej zaludnionym kawałku świata. Z Chinami, Indiami, Pakistanem, Tajlandią i innym jest ich tam pewnie z 3 miliardy ludzi.
Napiszę do nich z ciekawości, zobaczę czy investor relations to lipa, czy coś działa...
Jesteście naiwni albo robicie sobie jaja kosztem naiwnych. Co Wam da taka (ewentualna) odpowiedź? Proponuję napisać im, żeby dotrzymywali słowa i wypłacali dywidendę albo rozpoczęli skup akcji :) Ewentualnie można zapytać, kiedy planują porzucenie GPW :)
> Pewnie jak wszyscy naganiacze znikną z forum tego chińsko-holenderskiego śmiecia.
Tak właśnie. O ile wcześniej nie nastąpi zawieszenie notowań, rzecz jasna. Chętnie przystałbym na zakłady, kiedy to nastąpi :) Bo to jedyna niewiadoma. Ewentualnie przy jakim kursie.
Dnia 2016-04-14 o godz. 17:50 ~viola napisał(a): > a ja czekam na merytoryczne porady a nie takie pisanie bzdur
Merytoryczna porada: zamiast kupować akcje kup sobie za te pieniądze butelkę wódki , przynajmniej będzie to coś namacalnego a nie zapis w komputerku który może zniknąć
Wystarcza wyniki jedna informacja o dywidendzie lub skupie i spółka rośnie 200 procent na 9 pln.
Faktycznie teraz nie wygląda dobrze ale szansa ze z zainwestowanych 3 złoty będziemy mieli zero jest dużo mniejsza niż ze będziemy mieli 9-10 dlatego dokupienia po 200 sztuk
czekam na 10gr czemu nie dajecie w dol? niech sie cos dzieje na spolce wolicie sie kisic? nie lepiej moze wywalic i odkupic sobie taniej i miec kilka razy tyle akcji? :D
Dnia 2016-04-16 o godz. 11:21 ~Viola napisał(a): > Wystarcza wyniki jedna informacja o dywidendzie lub skupie i spółka rośnie 200 procent na 9 pln. > > Faktycznie teraz nie wygląda dobrze ale szansa ze z zainwestowanych 3 złoty będziemy mieli zero jest dużo mniejsza niż ze będziemy mieli 9-10 dlatego dokupienia po 200 sztuk
Ja z kolei szanse dywidendy lub skupu oceniam na zero. Ale każdy ma swój rozum i ryzykuje na własny rachunek. Czy możesz mi, Viola, tak na marginesie odpowiedzieć na proste pytanie? Po co oni weszli na GPW? Na pewno nie dla kapitału. Z IPO pozyskali 16 mln zł, a koszty IPO sięgnęły (o czym informowali) 7,5 mln zł, czyli na czysto udało im się pozyskać 8,5 mln zł, a spółka rzekomo zarabia na czysto ok. 60 mln zł rocznie! Na SPO nie mają już szans, no chyba że za bezcen, za cenę rozwodnienia kapitału. Na pewno nie dla prestiżu. Jaka jest pozycja GPW każdy widzi, a poza tym kurs (wyjąwszy krótki okres spekulacji na początku) tylko i wyłącznie pikuje. Teraz nawet szanse emisji obligacji są nikłe, bo kto racjonalnie myślący zaufa spółce, która przez rynek oceniana jest prawie jak bankrut. Ja wiem, że to w dużej mierze kwestia płynności, ale to nie zmienia ogólnego obrazu postrzegania spółki. Nawet ich witryna Web wygląda, oględnie mówiąc, dziwnie. Pisałem już o tym wielokrotnie: społka nie jest wiarygodna (kuriozalne IPO, łamanie obietnic itd.), a co gorsza wydaje się, że nie zależy jej w żadnym stopniu na odzyskaniu zaufania inwestorów. Dziwne to wszystko, ale może się mylę, niech każdy robi to, co uważa za właściwe.
Zgadzam się ze wszystkimi twoimi zarzutami, dlatego mowie ze jest ryzyko ale jeśli to ich zaniedbania a nie celowa działanie to spółka powinna być wyceniono dużo wyżej i będzie. Co do GPW to chyba było najprostsze a chcieli dostać się do Europy