W obi cena była 799zł, w porównaniu do NAC'a i tych innych za 400 - 500 zł parametrami wychodzi tak sobie, silnik 52cm i 2,6KM mocy, ale jakością wykonania bije na głowę. Kosa masywna, solidne odlewy, uchwyty z fajnego tworzywa a nie jakiś tani chiński twardy plastik, i cały sprzęt skrupulatnie oznaczony logiem URSUS również na uprzęży z tyłu. Sprzęt jest produkowany jedynie na licencji o czym wszyscy dobrze wiemy, ale wziąłęm go z dwóch powodów : pierwszy bo mam akcje :) a drugi bo z tych pozostałych ta wyglądała najsolidniej. Zobaczymy jak się będzie sprawować :)
Też zakupiłam ten sprzęt. Wykonanie solidne. Po otwarciu opakowania mile zaskoczona wszystkie gadżety w etui z logiem i solidne szelki... Na razie docieramy pochwalę się wrażeniami po obserwacjach w pracy.
Opinia podziel się opinią - czy daje rade jak sie grzeje - czy sa pastiki które się grzeją i topią itd - ja bardzo chetnie kupie polski produkt bo juz kolejny chinczyk ktorego zajechalem i nie moge na nie patrzec żygac mi sie chce - precz z chinami i chinszczyzna bleeee
niestety muszę cię zmartwić ta kosa nie ma nic wspólnego z polską produkcją jest to kolejny chińczyk, chodź ładnie zrobiony. Porównaj sobie tego ursusa z hecht-em 151.
Witam wszystkich zainteresowanych kosa ursus ! Z ręką na sercu polecam tą maszynę masywna mocna idzie w dużej trawie na raz , anie jak inne chinole na 5 razy większa trawę trzeba kościc ... Grzeje się jak każda inna kosiarka a miałem prędzej sthil , jedyny minus to waga bo daje się we znaki lecz wygodne (mocne) szelki dają radę tak więc w przedziale pieniężnym dla każdego z nas , mówiąc krótko dolna półka z tych profesjonalnych wiec warto pozdrawiam
Ja mam Kawasaki , już 8 - lat , dałem za nią w tedy 1350 zł i do tej pory nie miałem z nią żadnych kłopotów odpala najpóźniej od 3- kopa , nawet po zimie , jest lżejsza od porównywalnych , ciszej chodzi i mniej spala paliwa a mam co kosić przed domem sad i trawnik . Pozdrawiam .
Kupilem 26 lipca. Jestem po pietwszym koszeniu. Bez zastrzezen. Szybko odpalila. Jakosc wykonania bardzo dobra. Przekladnia nie grzeje sie. Widac Ursus promuje swoja marke i trzyma poziom. Wiecej informacji juz po dluzszej eksploatacji. Ps. A to zenarzedzia sa i pasuja oraz uprzaz jest bardzo porzadna to juz jak dla mnie bomba
Kosa zakupiona 26 lipca. Jestem po pierwszym koszeniu. Ponizej opinia i wrazenia po pierwszych 2h godzinach pracy. Za kilka tygodni rozszerze opinie i dolacze. Zaczynamy.
Kosa kosztowala 799 pln. W pudelku oprucz tego co mozna obejrzec na zdjeciach znajduja sie ... klucze i praktyczny pojemnik do przyrzadzania mieszanki. Naprawde sensownie to przemysleli. Przydaje sie. N Kosa jest dosyc ciezka ale moze to efekt solidnych materialow? W kazdym razie - pierwsze zlozenie. Narzedzia w zestawie w pelni wystarcza. Zalac mieszanke i startujemy. I tutaj niespodzianka. Po kilku pociagniecia zgodnie z procedura z instrukcji - poszlo.
Producent podaje ze przez pierwsze dwa pelne tankowania uzywac tylko zylki i nie masakrowac na wysokich obrotach. Przegub tylko lekko sie nagrzal to wg. mnie znaczy że dobrze smarowany i zlozony. Calosc dzisiejszego koszenia to jakies 40 minut. Jedyny minus to to ze ile pracujemy - ale maks 30 minut w jednym ciagu na poczatku - tyle chlodzimy. Szkoda bo fajnie chodzi. I chce sie wiecej. Mozna dobrze ja ulozyc a uprzaz dosyc wygodna. Idize spokojnie ta mase udzwignac. Wiecej uwag juz bardziej technicznych dot. tego sprzętu - po weekendzie. Podam wiecej danych technicznych bo narazie to same och i ach z mojej strony.
Dziś - 30 07 2016 - odbyło się kolejne koszenie. Wszystko gra - dobrze się pracuje - kosa pracuje na średnich obrotach - i niema potrzeby żyłować ja na wysokich. Trochę zaryzyzkowałem z polska firmą która niema doświadczenia w tym asortymencie ale widac że to co wzieli z licencji NACa działa dobrze - dział kontroli jakości sprawił się na piątkę.
Witam. Posiadam także tę kosę i już nią kosiłem około 5h w tym przez ok2 godzin dostała ostro po obrotach ciężki teren. Rezultat: jestem wpełni zadowolony z możliwości tej kosy w tych pieniądzach naprawde bardzo dobre wykonanie i prawdziwa moc nie jakiś demon 5,2 km z allegro:) Nie widze sensu wydawania pieniedzy na kosy z wyższych półek po 1400 i więcej do koszenia działki. Naprawdę solidny sprzęt.
Ja ją kupiłem na wyprzedaży w castoramie. Na półce była cena 697zł, a przy kasie pani piknęła laserem i wybiło 500. Albo ktoś wprowadził źle cenę w kompa, albo umieścił złą cenę przy półce. Kosa pali od pierwszego pociągnięcia. Wystarczy przy ciepłej pogodzie nie stosować dźwigni ssania i napompować dobrze gaźnik. 2,6 KM kładzie metrową pokrzywę i inne chaszcze. W NAC'u podobno od razu trzeba świecę wymieniać bo fabryczna to bardziej atrapa niż dobra świeca. W ursusie jest bosch.Polecam!!!
słabe strony głowica manetka gazu gaźnikza tyle kasy w OBI już mam po naprawiegłowice wyleciał ciężarek gaz nie odbijawyłącznik kosiarki przestał działaćbagażnik szlag trafił
Widzę że opinja jest pisana pod producenta bo wszystko co Pan pisze to jest sprzeczne z moim odczuciem , gdyz piła jest bardzo ciężka , głośna i na swoją moc 2,6 km nie ma siły a wykaszarkę posiadam 2 miesiące. Jest nie wyważona , ster jest bardzo daleko oddalony od rąk a jestem normalnycm człowiekiem. Posiuadam Huswarnę 2,4 km to niebo i ziemia , jest cicha , silna i dporacowana w kazdym, szczegule a ta ursus to szajs i szkoda nawet tak niewielkich pieniędzy.
Kupiłem kosę spalinowa ursus i jestem miło zaskoczony troche to tskie plastikowe ale dzwiek tego silnika i pali od szczała tylko jest 1 problem jak rozwinę na max żyłkę to nie daje rady ani jej nie urywa bo jest za daleko osłona ale 5 min w garażu i jest naprawde godna polecenia jak za 750 zl z osprzętem szelki super wykonane kosa mocna po zimie odpaliła na strzała u mnie sie sprawdza super a kosi nie mała trawe tylko wysoką gęstą i sobie radzi wypalam nia rocznie 30 bakow paliwa i chodzi super sprzęt godny poledenia w mojej opini o całokształt mocne 8/10