Spadki, a na stronie firmy jest informacja, że w kwietniu jest przewidziany montaż urządzeń i instalacji w fabryce i że wszystko przebiega zgodnie z planem.
Pod koniec 2016 roku ruszyć ma produkcja odlewów aluminiowych w zakładzie, który Alumetal buduje na Węgrzech. Inwestycja Alumetalu została uznana przez władze węgierskie za strategiczną, dzięki czemu firma może tam liczyć na szybszy przebieg procesów biurokratycznych i dotację z pieniędzy publicznych. Nowa odlewnia w węgierskim Komárom ma kosztować Alumetal 120 mln zł. Spółka może liczyć na pomoc z węgierskich środków publicznych w wysokości do 35 proc. poniesionych kwalifikowanych nakładów inwestycyjnych.
to jest artykuł z 2004 roku.. może być coś na rzeczy ale jak popatrzysz na wykres aluminium... poza tym wydawanie kasy na inwestycje też idzie w obniżkę ceny akcji.. taka polityka ;) POZDRO
Z papierowych wyliczeń wynika że faktycznie powinno powrócić do 60 zł w tym roku ale jak na razie beznadzieja i strata na tym papierze i to spora. Na szczęście mam jeszcze Kęty z których jestem bardzo zadowolony i Uniwheels też całkiem fajna spółka moim zdaniem niedoszacowana jeszcze z 10 może 20%. Ogólnie mam zasadę trzymać tylko spółki dywidendowe.