• TMS- pytanie o umowę. Autor: ~KATek [83.5.94.*]
    Czy jesteś jakkolwiek zobowiązany wobec brokera do podpisania papierów (czy do czegokolwiek innego), gdy złożyłem już deklarację, że chcę podpisać dokumenty, wypełniłem kartę danych online itp.
    Poczytałem trochę o nich i chciałbym jednak zerwać z tym brokerem wszelkie kontakty.

Rozumiem, że nie mają mojego podpisu na umowie- nie mogą ode mnie nic chcieć?

• Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~spain [78.88.29.*]
    podpisales umowe tylko nic wiecej umwa to tylko zabezpieczenie brokera zwiazanie z ryzykiem i takie tam jak nie wplaciles pieniedzy i nie grasz i nie grales to tego nie rob jest wielu innych polskich solidniejszych od tych patafianów
    mam z nimi sprawe bo zostalem oszukany na prawie 60 kola i na dodatek mam debet na koncie ktorego nie miałem

• Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~KATek [83.5.94.*]
    Dziękuję ci za szybką odpowiedź, nawet umowy nie podpisałem.
    Jutro miałem mieć umówioną wizytę kuriera, ale wydrukowałem ich umowę ramową i po przeczytaniu stwierdziłem, że tego nie podpiszę.

Rozumiem, że po prostu powiem im nie i zacznę ignorować ich wszystkie telefony :)
    jak beda wydzwaniali powiedz im prawde ze pewna osoba odradzila bo oszukali mniei tyle jak nie bd wierzył albo oni beda pisac ze to nie prawda podesle ci papiery i zobaczysz :) jak mnie zrobili i za co mam sprawe ktorej nie powinno być

• Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~KATek [83.7.91.*]
    A mógłbyś mi podpowiedzieć, jakiego brokera powinienem rozważyć?
    Zależy mi tym, abym mógł sobie na spokojnie wpłacić 5,10,100,500 złotych i grać sobie taką kwotą, jaką chcę. Bo na początek zamierzam grać małą kwotą (wpłacanie 100 zł i robienie agresywnych ruchów, jeśli tak można powiedzieć, o graniu taką kwotą).

I oczywiście, przeczytałem Twój wątek i życzę Ci powodzenia w maju. Pozdrawiam.
    podaj meila to sie odezwe tam
  • Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~KATek [83.5.241.*]
    katek123454321@gmail.com
  • Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~werty [77.253.88.*]
    Dnia 2016-04-04 o godz. 21:38 ~KATek napisał(a):
    > Czy jesteś jakkolwiek zobowiązany wobec brokera do podpisania papierów (czy do czegokolwiek innego), gdy złożyłem już deklarację, że chcę podpisać dokumenty, wypełniłem kartę danych online itp.

KATek, z całym szacunkiem, ale wygląda na to, że wszystkie sprawy umowne powodujące jakieś zobowiązania od klienta , są nie dla Ciebie. Także, forex niestety, albo stety :-))
    Pytasz na forum, zamiast sprawdzić jaki dokument wypełniłeś i co się z tym wiąże. Przecież musiał być jakiś regulamin. Wniosek wypełniłeś , czy co ?

> Rozumiem, że nie mają mojego podpisu na umowie- nie mogą ode mnie nic chcieć?

?? A skąd mamy wiedzieć ? Przez internet można się zobowiązać do wszystkiego. Zależy co kliknałeś. To że nie przyjmiesz kuriera i wyłączysz telefon nie ochroni Cię, jak np. zgodziłeś się na jakieś zobowiązanie i podałeś prawdziwe dane. Zawsze w regulaminie jest podany sposób odstąpienia.

• Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~Nowy [89.67.158.*]
    Odstąpić od umowy można nawet w ostatniej chwili. W tym przypadku konto ( prowadzenie i obsługa) jest bezpłatne - nie ma też żadnych kar umownych w przypadku rezygnacji . Jak chcesz mieć pewność, że nie masz już u tego brokera konta możesz wysłać pocztą list z taką formułą :
    Dom Maklerski TMS Brokers S.A.
    ul. Złota 59
    00-120 Warszawa

OŚWIADCZENIE

Zgodnie z § 12 Umowy Ramowej nr ............z dnia .........2016 r - rezygnuję z usług TMS BROKERS i chcę zlikwidować swoje konto inwestycyjne z zachowaniem 7-dniowego okresu wypowiedzenia. . 
    ( twój podpis taki sam jeśli już zdążyłeś coś wcześniej podpisać)

I ja potwierdzam, że lepiej poszukać innego brokera
    Pozdrawiam
  • Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~werty [77.253.88.*]
    Dnia 2016-04-05 o godz. 12:13 ~Nowy napisał(a):
    > Odstąpić od umowy można nawet w ostatniej chwili. W tym przypadku konto ( prowadzenie i obsługa) jest bezpłatne - nie ma też żadnych kar umownych w przypadku rezygnacji . Jak chcesz mieć pewność, że nie masz już u tego brokera konta możesz wysłać pocztą list z taką formułą :
    > Dom Maklerski TMS Brokers S.A.
    > ul. Złota 59
    > 00-120 Warszawa
    >
    > OŚWIADCZENIE
    >
    > Zgodnie z § 12 Umowy Ramowej nr ............z dnia .........2016 r - rezygnuję z usług TMS BROKERS i chcę zlikwidować swoje konto inwestycyjne z zachowaniem 7-dniowego okresu wypowiedzenia. . 
    > ( twój podpis taki sam jeśli już zdążyłeś coś wcześniej podpisać)

Sorry, że tak recenzuję, ale bez sensu. Nie rezygnuje z usług, a wypowiadam umowę. Nie likwiduję konto inwestycjne, a zamykam rachunek.
    Ale raczej tu nie było umowy, tylko złożył wniosek. W związku z tym powinien wysłać pismo (maila) o treści mniej więcej : niniejszym anuluję wniosek z dnia...i proszę o usunięcie moich danych z bazy danych administrowanej przez TMS...

• Re: TMS- pytanie o umowę. Autor: ~TMS [83.9.64.*]
    Dom maklerski TMS Brokers
    link 
    link Jak wygenerować adres Bitcoin? Za pomocą skryptu w przeglądarce, w portfelu Bitcoin online, na giełdzie kryptowalut czy w hardwareportfelu