Czy jesteś jakkolwiek zobowiązany wobec brokera do podpisania papierów (czy do czegokolwiek innego), gdy złożyłem już deklarację, że chcę podpisać dokumenty, wypełniłem kartę danych online itp. Poczytałem trochę o nich i chciałbym jednak zerwać z tym brokerem wszelkie kontakty.
Rozumiem, że nie mają mojego podpisu na umowie- nie mogą ode mnie nic chcieć?
podpisales umowe tylko nic wiecej umwa to tylko zabezpieczenie brokera zwiazanie z ryzykiem i takie tam jak nie wplaciles pieniedzy i nie grasz i nie grales to tego nie rob jest wielu innych polskich solidniejszych od tych patafianów
Dziękuję ci za szybką odpowiedź, nawet umowy nie podpisałem. Jutro miałem mieć umówioną wizytę kuriera, ale wydrukowałem ich umowę ramową i po przeczytaniu stwierdziłem, że tego nie podpiszę.
Rozumiem, że po prostu powiem im nie i zacznę ignorować ich wszystkie telefony :)
jak beda wydzwaniali powiedz im prawde ze pewna osoba odradzila bo oszukali mniei tyle jak nie bd wierzył albo oni beda pisac ze to nie prawda podesle ci papiery i zobaczysz :) jak mnie zrobili i za co mam sprawe ktorej nie powinno być
A mógłbyś mi podpowiedzieć, jakiego brokera powinienem rozważyć? Zależy mi tym, abym mógł sobie na spokojnie wpłacić 5,10,100,500 złotych i grać sobie taką kwotą, jaką chcę. Bo na początek zamierzam grać małą kwotą (wpłacanie 100 zł i robienie agresywnych ruchów, jeśli tak można powiedzieć, o graniu taką kwotą).
I oczywiście, przeczytałem Twój wątek i życzę Ci powodzenia w maju. Pozdrawiam.
Dnia 2016-04-04 o godz. 21:38 ~KATek napisał(a): > Czy jesteś jakkolwiek zobowiązany wobec brokera do podpisania papierów (czy do czegokolwiek innego), gdy złożyłem już deklarację, że chcę podpisać dokumenty, wypełniłem kartę danych online itp.
KATek, z całym szacunkiem, ale wygląda na to, że wszystkie sprawy umowne powodujące jakieś zobowiązania od klienta , są nie dla Ciebie. Także, forex niestety, albo stety :-)) Pytasz na forum, zamiast sprawdzić jaki dokument wypełniłeś i co się z tym wiąże. Przecież musiał być jakiś regulamin. Wniosek wypełniłeś , czy co ?
> Rozumiem, że nie mają mojego podpisu na umowie- nie mogą ode mnie nic chcieć?
?? A skąd mamy wiedzieć ? Przez internet można się zobowiązać do wszystkiego. Zależy co kliknałeś. To że nie przyjmiesz kuriera i wyłączysz telefon nie ochroni Cię, jak np. zgodziłeś się na jakieś zobowiązanie i podałeś prawdziwe dane. Zawsze w regulaminie jest podany sposób odstąpienia.
Odstąpić od umowy można nawet w ostatniej chwili. W tym przypadku konto ( prowadzenie i obsługa) jest bezpłatne - nie ma też żadnych kar umownych w przypadku rezygnacji . Jak chcesz mieć pewność, że nie masz już u tego brokera konta możesz wysłać pocztą list z taką formułą : Dom Maklerski TMS Brokers S.A. ul. Złota 59 00-120 Warszawa
OŚWIADCZENIE
Zgodnie z § 12 Umowy Ramowej nr ............z dnia .........2016 r - rezygnuję z usług TMS BROKERS i chcę zlikwidować swoje konto inwestycyjne z zachowaniem 7-dniowego okresu wypowiedzenia. . ( twój podpis taki sam jeśli już zdążyłeś coś wcześniej podpisać)
I ja potwierdzam, że lepiej poszukać innego brokera Pozdrawiam
Dnia 2016-04-05 o godz. 12:13 ~Nowy napisał(a): > Odstąpić od umowy można nawet w ostatniej chwili. W tym przypadku konto ( prowadzenie i obsługa) jest bezpłatne - nie ma też żadnych kar umownych w przypadku rezygnacji . Jak chcesz mieć pewność, że nie masz już u tego brokera konta możesz wysłać pocztą list z taką formułą : > Dom Maklerski TMS Brokers S.A. > ul. Złota 59 > 00-120 Warszawa > > OŚWIADCZENIE > > Zgodnie z § 12 Umowy Ramowej nr ............z dnia .........2016 r - rezygnuję z usług TMS BROKERS i chcę zlikwidować swoje konto inwestycyjne z zachowaniem 7-dniowego okresu wypowiedzenia. . > ( twój podpis taki sam jeśli już zdążyłeś coś wcześniej podpisać)
Sorry, że tak recenzuję, ale bez sensu. Nie rezygnuje z usług, a wypowiadam umowę. Nie likwiduję konto inwestycjne, a zamykam rachunek. Ale raczej tu nie było umowy, tylko złożył wniosek. W związku z tym powinien wysłać pismo (maila) o treści mniej więcej : niniejszym anuluję wniosek z dnia...i proszę o usunięcie moich danych z bazy danych administrowanej przez TMS...
Dom maklerski TMS Brokers link link Jak wygenerować adres Bitcoin? Za pomocą skryptu w przeglądarce, w portfelu Bitcoin online, na giełdzie kryptowalut czy w hardwareportfelu