• SUPER INFO Autor: ~KRIS [95.48.164.*]
    POZYTYWNE ROZSTRZYGNIĘCIE W PROPCESIE Z HP- OD PN RAKIETA CEL 1,3
  • Re: SUPER INFO Autor: ~Akcjonariusz [89.67.100.*]
    Mam nadzieję że to nie wiadomość primaaprilisowa
  • Re: SUPER INFO Autor: ~haha [77.65.86.*]
    tam kwota tylko 60,5tys jest podana i po tym niby wystrzeli wam w gore od poniedzialku? zartujecie chyba sobie co? :D cco innego jak by wpisali wielo milionowa kwote to juz predzej :)

2016-04-01 10:52:00
    Pozytywny wyrok sądu dla Black Point w sprawie z powództwa HP
    2016-04-01 20:22:00
    AA+A+

Zarząd Black Point S.A. (dalej: Emitent) informuje, iż Sąd Okręgowy we Wrocławiu Wydział X Gospodarczy wyrokiem ogłoszonym dnia 1.04.2016 r. w sprawie powództwa HP Inc. w Palo Alto, USA (dalej: HP) wobec Emitenta o naruszenia praw patentowych produktów wprowadzanych przez Emitenta do obrotu na terenie Polski w 2010 i 2011 roku, oddalił roszczenia HP w 93% oraz uznał, że od ponad 4 lat Emitent nie wprowadza do obrotu produktów naruszających prawa patentowe oraz nie ma zagrożenia, że będzie je wprowadzał w przyszłości.

Sąd uznał że Emitent nie wytwarzał produktów naruszających patenty, jednakże w związku z sytuacją mającą miejsce przed 2012 r., przyjął iż doszło do wprowadzenia do obrotu produktów nowych i zasądził na rzecz HP kwotę 60,5 tys. PLN tytułem zwrotu bezpodstawnie uzyskanych przez Emitenta korzyści.

Wyrok jest nieprawomocny.

Podstawa prawna: §3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
    Ale to chyba BPN ma zapłacić HP...
  • Re: SUPER INFO Autor: ~ada [87.205.237.*]
    litości nie palcie głupa, chodzi o to że nie muszą płacic wielomilionowej kary na rzecz HP, od pn korba
  • Re: SUPER INFO Autor: ~hmmm [77.65.84.*]
    jakiej wielomilionowej kary gdzie o tym pisza niby? w starych infach? nie chce mi sie szukac wklej link jak mozesz, w tym infie tylko jest podana smieszna kwota 60,5tys zl
    To jest zrozumiałe, choć nie jestem pewien czy HP sie nie odwola. Dlugoterminowo BPN pomoze tylko wzrost rentowności oraz prawdopodobnie jakis nowy biznes. Wciąż nie wiem, po co sciagneli tego Niemca do rady nadzorczej. Ciszę traktuję jednak jako dobry prognostyk, wolę BPN niz firemki, które poza PR nic nie mają za sobą
  • Re: SUPER INFO Autor: ~Szefunio [83.1.81.*]
    Całkiem dobra wiadomość. W końcu ktoś pokazał tym złamasom z HP że nie wszyscy robią w gacie na myśl o konflikcie z takim potentatem. Nawet jak się odwołają to w Polsce nic nie ugrają. Black point to jedyna firma z branży która ma jaja. Ten wyrok może dać im wiatru w żagle.
  • Re: SUPER INFO Autor: ~guru [77.65.87.*]
    dajcie po 52gr kupic jeszcze i mozemy na gorne widly leciec, nawet podwojne dzis :)
  • Re: SUPER INFO Autor: ~hert [85.221.211.*]
    może tym razem .....
  • Re: SUPER INFO Autor: ~bodo [94.254.242.*]
    nie podniecajcie się chwilowo, spółka wychodzi na prostą od dłuższego czasu, dodatkowo wyrko zrzuca z niej bagaż niepewności inwestycyjnej, same grunty ktorymi dysponuje sa dziś trzykrotnie więcej warte niż wycena całego biznesu. A biznez jak mało, który na nc generuje przepływy w skali. Jest to obecnie jedna z lepszych inwestycji, ale nie na tydzień czy dwa, ale na rok lub dwa, tylko większość z was tak do tego nie potrafi nawet podejść.
  • Re: SUPER INFO Autor: ~Piotr [77.255.105.*]
    No trzeba powiedzieć, że ruszyło kursem jak diabli.
  • Re: SUPER INFO Autor: ~hen66 [85.221.211.*]
    wolnymi kroczkami,szału zakupów nie ma
    ale widać spadek zatrzymany
[x]
BLACKPOIN 0,00% 0,36 2025-11-07 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.