• Ku przestrodze Autor: ~moja [5.172.232.*]
    Zanim kupicie ten syf , warto poczytać o przekrętach jakie się w tej spółce robią. Spółka powstała w wyniku połączenia dwóch NFI , 4 progres i NFI zachodni.  Zobaczcie aktywa jakie były wtedy, a jakie sa teraz.. poszperajcie , poczytajcie .. GDZIE są PIENIĄDZE !!! ???

Tu sa same przekręty.. spółka zawija kasę do kieszeni prezesów i zarządu, a drobni są robieni w chu.....  od kilku grubych lat.

Radze przeczytać artykuł, raporty ze strony spółki i ich obietnice.. ostatnia to słynny skup akcji własnych :))) smiech na sali , kolejne kłamstwo  i tak non stop jada z koksem :)

link 
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~Fishman [94.254.224.*]
    Prawda!!!
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~wehrwolf [94.254.254.*]
    Święte słowa, niestety każde słowo jest tu prawdziwe. Zastanówcie się dobrze zanim kupicie ten badziew. Banda złodziei!!!
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~etr610 [89.228.122.*]
    Niezle sie zacnhowuje ten niby badziew oj jeszcze sie zdziwicie

• Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [5.172.234.*]
    Została wydana rekomendacja,.. w samej spółce i ich polityce nic się nie zmieniło. Rekomendacja na zlecenie , jak myślisz kogo ?
    Wierzysz w takie zagrywki ? powodzenia zatem
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~etr610 [89.228.122.*]
    mój wpis 10.25 rekomendacja 10.40
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [5.172.234.*]
    Czy ty tak naprawdę jesteś naiwny, czy tylko takiego udajesz ? Rekomendacja została dizś opublikowana, a wydana jest dużo wcześniej.. Chcesz powiedzieć, że wzrosty zaraz po 9:00 były przypadkowe, albo nie miały nic wspólnego z rekomendacją ?:))) 
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~Etr610 [46.77.124.*]
    Naprawdę jestem taki naiwny.ale przyznasz że jednak coś w spółce się zmieniło
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~wehrwolf [94.254.253.*]
    W tej spółce nic sie nie zmieni dopóki będą tam Wandzel, Bauer, Zientara. Drobni inwestorzy będą służyć jedynie jako dawcy kapitału. Poczytajcie historię tej spółki, a przekonacie się jacy to szulerzy.
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~Paolo [94.254.224.*]
    Od roku jest komu patrzeć na ręce.
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~Xyz [83.28.193.*]
    Przestańcie biadolić czy to jedyna spółka która miała gorszy okres? Bioton, nikolasgame,itd ile społek z 5-6 zł pospadali do groszy. W tej spółce dalej cos się dzieje Dalej ma potencjał i jest duża szansa na jego wykorzystanie. Całe soho w Warszawie przeżywa rozkwit i rozbudowę. Jest to świetna wizytówka firmy zapraszam na Mińska 25. Mam okazje rozmawiać z ludźmi którzy tam mieszkają pracują I w przeciwieństwie do forumowiczów złego słowa nie powiedzą. Więc przestańcie biadolić Ci którzy teraz zainwestują na pewno nie stracą. Stracili Ci którzy podchodzili jak ja w 2007-2008 roku wtedy wszystko traciło!
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [5.172.232.*]
    Czy rządowy program " mieszkanie 500+ " pogrąży Soho ? Za wcześnie jeszcze by na to odpowiedzieć... jedno jest pewne. Na pewno im nie pomoże.  W dalszym ciągu zdecydowanie odradzam inwestycje w ten syf.. I będą przypominał i powtarzał, przy każdej nadarzającej się okazji jaka to klika spółką rządzi, aż do zrzygania .  Ostatnia rekomendacja na zlecenie samego emitenta, to nic innego jak "prośba", "wołanie o deszcz na pustyni "  Niestety przekrętaski muszą się nauczyć, ze nie tak łatwo odzyskać stracone zaufanie :))))))), a im po prostu już nikt, ale to nikt nie wierzy w to co piszą .

• Re: Ku przestrodze Autor: ~enter [31.183.247.*]
    Jeśli przeanalizujesz rządowy program to 1 m kw. pow.mieszkania nie kosztuje ~ 3tys. a 6tys.w ciągu 25lat opłat czynszowych!!!!
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~wehrwolf [94.254.255.*]
    Przestrogi już się zaczynają dematerializować. Zapamiętajcie sobie, że z natury oszusta się nie wychodzi. Tutaj każdy drobny inwestor będzie jedynie dostarczycielem kapitału dla ludzi pokroju Bauera. Byłem wielokrotnie akcjonariuszem tej złodziejskiej spółki i obserwuję ja od kilkunastu już lat. Nie dajcie się skusić i nie kupujcie tych akcji.
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [79.186.35.*]
    witam,

Dawno nie zaglądałem, ale widzę że coś zaczyna się dziać .. niestety, ale są to bardzo złe informacje dla posiadaczy akcji. Ten komunikat  https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOHO-DEVELOPMENT-Przeglad-opcji-strategicznych-dla-Spolki-7452661.html , nie jest niestety pozytywny. Według mnie może dojść do " sprzedaży " spółki w białych rękawiczkach. Zle to widzę, ale póki nie znamy szczegółów nie będę spekulował. W każdym razie o kontynuacji skupu akcji własnych możecie zapomnieć.

Teraz już rozumiem , po co  była ta rekomendacja z ceną docelową 3 ,- zrobiona na zlecenie emitenta. :)  Śmierdzi tu gorzej niż z szamba..

• Re: Ku przestrodze Autor: ~czarny [93.105.177.*]
    Ktoś to szambo zamieszał ???
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~as [159.205.64.*]
    tu Zientara i spółka mają zaledwie połowę akcji więc nie będzie im łatwo

• Re: Ku przestrodze Autor: ~ale [159.205.72.*]
    ale ładnie posuwamy się na północ
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~piter [31.183.233.*]
    Raczej suwamy!!!!!
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~kuwa [78.8.219.*]
    wyniki oszałamiające,
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [31.0.124.*]
    Wyniki wręcz beznadziejne.. gdzie sa pieniądze ?  Możliwe ,że ogłoszą jakąś "strategie"  w najbliższym czasie. Ciekawy jestem jak duży będzie to stek kłamstw , bredni, obietnic podobnych do ostatnich ( skup akcji własnych )  Życzę tej spółce jak najgorzej i nie poprzestanę by wszystkich ostrzegać i przypominać jaka szajka złodziei rządzi tym syfem.
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~klops [79.184.34.*]
    sprzedali VIS, sprzedali część medyczną, budują - i nic z tego nie ma, jedyne co im wychodzi to robienie imprez w Soho, ale to akurat same koszty, skup zaczęli i przerwali, czy JWC wykupił już wszystkie obligacje? Gdzie ta kasa?

• Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [83.20.117.*]
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [83.20.117.*]
    Dnia 2016-12-20 o godz. 11:25 ~moja napisał(a):
    > "super info "    
    >
    >http://www.pb.pl/4651940,77009,zbliza-sie-trudny-czas-dla-deweloperow?utm_source=facebook.com&utm_medium=sm&utm_campaign=socialfb

Ku przestrodze ..  ciąg dalszy :)
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~Retau [178.42.163.*]
    SOHODEV (SHD): Przegląd opcji strategicznych dla Spółki (raport nr 26/2016)

Coś k...a długo ten przegląd trwa, a może muszą się przytomnie ewakuować zanim dotrze do nich dobra zmiana.
  • Re: Ku przestrodze - trzeba umieć czytać te półprawdy... Autor: ~Gatts [91.189.182.*]
    więc i w końcu Mnie ta spółka zainteresowała.Rozumiem ,że sporo osób tutaj pewnie wtopiło trochę kasy jednak dokładnie te same przestrogi można było czytać o YOLO dokładnie miesiąc temu.Ludzie się cieszyli ,że znaleźli "JELENI" ,którym mogli sprzedać akcję jak były wzrosty na poziomie 40% a dzisiaj wzrosty sięgnęły 70% ceny ,którą ja płaciłem za akcje tamtych "ŁOSIÓW" ale żeby nie takie osoby to bym dużo mniej uzbierał bo tak mało akcji w obiegu było.Potem na forum dużo pisali ,że tyle czasu siedzieli w tej firmie i nic dobrego nie mogą powiedzieć.Nawet jak po zwyczajnym zebraniu zostały ogłoszone dywidendy na poziomie 2.75 na akcję.Dlatego pesymiści są potrzebni bo bez tego nikt nikomu nie sprzedawałby akcji wiedząc o tym ,że będą wzrosty.Tutaj nie będzie dywidend więc nie jest już tak ciekawie ale jest info o wykupie akcji więc robi się interesująco ale ja wolę się wstrzymać bo moje oczko w głowie jeszcze ma półtora tygodnia czasu na jakiekolwiek wzrosty z powodu infa więc zobaczę czy mogę się tutaj zaczepić.
    Pozdrawiam.
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [83.23.199.*]
    Jak przejdą od słów do czynów, to może i zaufanie do spółki wróci.. póki co nie ma co liczyć na wzrosty. Miał byś skup akcji - nie ma.  W lipcu zeszłego roku ( przegląd opcji strategicznych dla spółki ) i co ?   Cisza :)))))   Niby taka super informacja.. a kto wczoraj sypał po 1,80 ? Dlaczego skoro jest tak tanio , nikt z zarządu nie kupuje, by się w wezwaniu zapisać ?   Ok, poczekamy zobaczymy co dalej :)
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [83.23.216.*]
    Mam nadzieję, że Pis ich w końcu rozliczy za działanie na niekorzyść akcjonariuszy.
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [5.172.233.*]
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~Dron [37.47.32.*]
    Wstrzymanie współpracy - nie płacimy KPMG do końca maja. Sami robimy porządek. Potem dobre wyniki i powrót KPMG
  • Cd Autor: ~Dron [37.47.32.*]
    ... subiektywna wartość straty jest większa niż subiektywna wartość zysku o tej samej absolutnej wielkości obiektywnej - ku przestrodze :)
  • Re: Cd Autor: ~czarny [37.8.230.*]
    BAGNO - śmierdzi na kilometr !
  • Re: Ku przestrodze Autor: ~moja [83.23.204.*]
    Kolejne "świetne" info, które pokazuje wyraźnie jak fredzel i spółka Was grabią.  Pisałem , że wartość księgowa będzie spadać i tak tez się dzieje. 

https://www.bankier.pl/wiadomosc/SOHO-DEVELOPMENT-Zmiany-w-wycenie-nieruchomosci-spolek-portfelowych-Progress-FIZAN-7541889.html
  • yareal jak marvipo? Autor: ~klient_ka [212.180.151.*]
    yareal jak marvipo?
[x]
SOHODEV -14,86% 0,13 2026-05-07 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.