Trzymanie kursu trwa z nadzieją,że ktoś nie wytrzyma i zacznie sypać.Według mnie płonne nadzieje.Przy takiej przebitce do kursu (6.90 zł) nawet jakby była redukcja 95% (a to jest raczej nie możliwe aby 100% akcjonariatu łącznie z Zarządem i FIZ chciało oddać) to wcześniej czy póżniej musi urosnąć.Przeciez te 6,90 zł nie jest z sufitu tylko oodaje wartość spółki.Pozdrawiam i życzę cierpliwośći.
jestem zaskoczony skupem, stawiałem, że tego nie będzie, wynika to po części z tego, że zmienili cel skupu, nie inwestycja w akcje własne, tylko zakup celem umorzenia, nowa sprawa, bardzo ciekawa dla akcjonariuszy
zastanawia mnie wciąż, co musi się wydarzyć, żeby tymi akcjami zainteresował się szerszy rynek, wczoraj raptem 100 k akcji, dzisiaj niecałe 3k jak do tej pory, nie ma kogo powstrzymywać póki co, może coś się ruszy bliżej walnego lub jak to klepną ostatecznie
Według mnie jeżeli chcesz naprawdę sprzedać to jak widzisz jaki idzie obrót to dasz z ukrytego a wystawianie po 5000 10000 akcji ma powstrzymywać kurs w górę z nadzieją ze ktoś pęknie i powyrzuca.Tak naprawdę kurs praktycznie z 2 zł do 3 uróśł bez obrotu.Przewinęło się bardzo mało akcji.Spółka jest zapomniana i mam wrażenie że akcje ciągle krążą w tych samych rękach.
no ale wiesz, że 10 k akcji to raptem 30 k PLN, to nie 100 czy 200 k, jak to jest zapora to daj spokój, bez większego zainteresowania wszystko może się zdarzyć, nie trzeba wiele, żeby kurs podnieść i niewiele trzeba, żeby obniżyć, mam nadzieję, że zarząd podejmując decyzję o skupie zaczyna być zainteresowany wzrostem kursu i poczyni więcej kroków, choćby marketingowych, żeby taki cel osiągnąć, a może to jednorazowa akcja, żeby sobie nieco zysku przelać na rachunki prywatne, bo nie sądzę, żeby nie zapisali się, zakładam maksymalną możliwą redukcję (czyli prawie 100% zapisów)
Mnie się wydaje,że jakby chcieli sami sobie dobrze zrobić to by zrobili poza parkietem tym bardziej że mają swojego FIZA .Myślę jednak,że to ukłon w strone akcjonariatu drobnego i sami nie będą sprzedawać a redukcja będzie na poziomie 80%.Pozdrawiam
Wczoraj widoczna była makabryczna słabość popytu. Samym startowym fixem można było zacząć od 3,12. Więc co nie rośnie - winno spadać. Ciekawy moment będzie w czasie blokady akcji pod skup (jeśli będzie). To zwykle trochę trwa.Pendolino?
Głupoty opowiadasz,popyt był tylko ktoś zablokował kurs na poziomie 2,99 zł. pakietami po 6 tys. z hakiem,sam wczoraj zebrałem ze trzy takie pakiety,chcecie uwalać kurs mi to na rękę,tylko uważajcie bo chętnych jest wiele osób na niższe poziomy.
Ja uważam, że lepiej dla kursu i akcjonariuszy by było, gdyby wezwanie zrobili na 2 x większą ilość, po 2x niższej cenie (3,45). Szkoda tylko, że nie zrobili wezwania za całą kasę (40m) :D no ale to w FIZach, więc niewykonalne ;)
Ale myślę, że wkrótce 3zł tu zagości na stałe - po przepchnięciu uchwały i po debiucie Gekoplastu. To jest spółka dywidendowa, na głównym parkiecie wg mnie znajdzie lepszy popyt niż na NC, a Capital ma w niej dziesiątki milionów...
Kurs jest specjalnie trzymany ....trza dozbierac a w popyt mało kto oddaje. Po 2,99 stoi dziwne zlecenie 5576 jako straszak jest przeztawiane od kilku dni