• Dobre info !!! Autor: ~prezes [37.152.18.*]
    Osoba powiązana z zarządem/kierownictwem spółki kupiła w ostatnich dniach za ponad 70 tysięcy złotych akcje spółki, jak dla mnie dobre info gdyż może oznaczać albo wysoką dywidendę albo / i świetne wyniki w pierwszym kwartale, gdyby coś było nie tak z firmą to raczej by sprzedawała akcje a nie kupowała.
  • Re: Dobre info !!! Autor: ~Factor__ [95.160.156.*]
    Dobra wiadomość ,chociaż kwota jest niska.
    Kiedy będą wyniki kwartalne i kiedy info o dywidendzie?

• Re: Dobre info !!! Autor: ~niezalogowanyarjaq [193.109.244.*]
    Masz rację prezes, rozmawiałem w tej sprawie z zarządem. Skupują po prostu dlatego że akcje są tanie. Bądź w bardziej hardcorowej wersji (i bliższej prawdy) korzystają z naiwności tych, co sprzedają, póki takie osoby są. Nie wykluczone też, że spółka wykorzysta sytuacje i tanio wyjdzie z giełdy - wysokie marże, niezadłużona i właściwie nie ma powodu, żeby sprzedawali ludziom udziały w firmie. Przypomina to sytuację w Japonii - tam też spółki robią buybacki skrajnie niedocenionych akcji własnych, czasem taniej niż cena na emisji była.
    Na całe szczęście nie zapowiadają wyciśnięcia mniejszościowych >póki co<, więc najlepiej grzecznie trzymać i kosić dywidendy.
    Jakby chcieli wyciskać, to chyba błagałbym, żeby pozwolili jednak nie sprzedawać i trzymać to dalej :) tą spółę - minimum na 15 lat chcę zatrzymać.
  • Re: Dobre info !!! Autor: ~prezes [37.152.19.*]
    Kolejne informacje o kupnie akcji przez insajderów, teraz to są już grube kwoty, wiemy kto kupuje ale kto sprzedaje i dlaczego ?
    Kolejny dzień jest zabawa na kursie po 18,95, pewnie znowu pojawią się komunikaty iż akcje nabyli insajderzy, tylko kto sprzedaje, nikomu nic do głowy nie przychodzi ? Mi jedyne rozwiązanie to że jakiś fund wychodzi i poinformował o tym zarząd irl i jedni sprzedają a drudzy kupują, .
  • Re: Dobre info !!! Autor: ~VeRtO [217.168.133.*]
    Przy free float na poziomie 20,01% i nieujawnionym oficjalnie funduszu w akcjonariacie, to żaden grubasek raczej nie wychodzi, ale i tak wygląda trochę na ustawkę, a kurs cały czas wygląda na trzymany w ryzach przez podaż.
    I znowu info o zakupach insajderów :-)
[x]
INTERAOLT -17,57% 11,54 2022-03-16 17:00:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.