Jesteśmy najwyżej od ponad 2 lat, teraz czas zaatakować opór 3,30-3,40 a zarazem najwyższy poziom od 3 lat. Technicznie wygląda to coraz lepiej a fundamentalnie jeszcze lepiej .
3.20 tak wygląda że to pierwszy opór ale drugi to bliżej 4, zamówiłem analizę na comparic.pl i w najbliższych dniach zrobią, przydałoby się podciągnąć do tych 3,20 to po przebiciu wzrosty przyspieszyłyby.
wyraźnie siadły obroty, więc na razie raczej w bok z korektami pod 2,8x, konsolidacja i może po świętach po info o możliwej wyższej dywidendzie (rekomendacja)
W mojej ocenie mamy postój gdyż GPW nie pomaga, w dni spadek jest 2 % rynku więc zawahanie jest na kursie NTT , ważne że mamy sygnał kupna powstały na dużych obrotach i jak się sytuacja uspokoi to faktycznie po świętach powinniśmy się zblizyć do pierwszego oporu na 3,20.
W sumie to nie jest dziwne, że po dwóch dniach solidnych wzrostów kurs lekko się cofnął. Jak na mój gust ta korekta jest czysto symboliczna i nie zdziwię się, jak skończy na O lub nawet na lekkim plusie, w zależności od sytuacji na rynku.
Jest 3,15 co oznacza, że jak to wezmą to jednak dalej do góry. Próba widełek na 3,30? Nie za bardzo da się wyczuć nowy opór. Technika wskazuje na 3,25, ale ten punkt jest dość słaby. Jak go pokonamy, to 3,8x z atakami na 3,9x i 4,00. Tu już będzie ciężko i raczej na razie stop.
Na razie przewaliło się akcji za niecałe 400 k - więc to raczej początek: radzę poczekać (wiem, że po latach posuchy korci ENTER-SELL) do info o dywidendzie...
Nikt nie popsuje, zebrać kasę przez święta u rodziny i po świętach jak każdy po trochę kupi to ruszymy, okolice 4zł to pierwszy cel tego rajdu, później jeszcze wysoka dywidenda i może uruchomienie obiecywanego skupu i przebijamy 4zł i wyżej to już nie mam wyobraźni gdzie kurs może dojść :-)