• co to są widły Autor: ~jp2 [148.81.20.*]
    Okazjonalny gracz w trendach pyta: co to są widły?
  • Re: co to są widły Autor: ~bridge [46.250.168.*]
    Tu masz odpowiedź:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wid%C5%82y_(narz%C4%99dzie)
  • Re: co to są widły Autor: ~sew [91.239.251.*]
    Podobno nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi...
    Podobno babcia z wąsami to dziadek...
  • Re: co to są widły Autor: ~Leszcz-yński [87.206.96.*]
    Bardzo inteligentna odpowiedź na poziomie cepa, czyli twoich narzędzi i miejsca pracy. Nie chciałeś pomóc pytającemu, to trzeba było się nie wtrącać i dalej pracować w oborniku rodzinki.
    I po co mnie obrażasz matole, czy ja ciebie obrażałem? A nie zauważyłeś, że o 12.46 dałem pytającemu odpowiedź? No cóż Leszcz-yński zawsze będziesz leszczem czyli dawcą kapitału na giełdzie z taką spostrzegawczością hehe...
  • Re: co to są widły Autor: bandreras [89.228.72.*]
    To nie jest głupia odpowiedź, to dowcipna odpowiedź (i jakże trafna ; )

A mniej dowcipna odpowiedź jest taka, że mamy widełki górne i dolne, widać je w arkuszu zleceń, jak nie widać to pewnie w opcjach są gdzieś wyłączone. Jest to dzienny możliwy zakres wahań kursu - w górę i w dół. Jak kurs tam dobije to jest zawieszenie notowań ale może zostać odwieszony i mamy wtedy ustalone nowe widełki. To tak w skrócie i po "łebkach".
  • Re: co to są widły Autor: ~jp2 [148.81.20.*]
    Super!

Dziękuję za odpowiedź. Muszę włączyć ;)
    Co do głupich odpowiedzi - no cóż...

pozdrawiam i zastanawiam się, czy jak tacy jak ja pytają o widły na forum JSW, to czy nie jest to moment, kiedy wchodzą leszcze.
  • Re: co to są widły Autor: bandreras [89.228.72.*]
    Dnia 2016-03-23 o godz. 13:48 ~jp2 napisał(a):
    > Super!
    >
    > Dziękuję za odpowiedź. Muszę włączyć ;)
    > Co do głupich odpowiedzi - no cóż...
    >
    > pozdrawiam i zastanawiam się, czy jak tacy jak ja pytają o widły na forum JSW, to czy nie jest to moment, kiedy wchodzą leszcze.

.........................................................................................

A ja jestem przekonany, że te pytanie to było dla jaj. Dlatego odpowiedź kolegi bridge była dowcipna i na temat ; )
    Tym bardziej to potwierdzasz gdy taki nowicjusz, a wiesz, że gdy pucybuty ; ) i tzw leszcze o akcje pytają to jest czas na sprzedaż ; )
    A jeżeli chodzi o kurs to już przedwczoraj ktoś tu napisał, że przy 13,70 będzie cofka i po tym ponowna jazda, ale tym razem na 16.
    Nigdy nie idzie pionowo do góry.
  • Re: co to są widły Autor: ~kaz [94.254.145.*]
    to kiedy dokupujemy?
  • Re: co to są widły Autor: ~Jarcor [89.64.39.*]
    Nie każdy facet z widłami to Neptun
  • Re: co to są widły Autor: ~leszcz [176.104.118.*]
    Szkoda czasu na te wasze wypociny. Wystarczył podać typowi link i tyle, po co się wyśmiewacie i zaśmiecacie jakimiś cebularzowymi komentarzami. Widzę większość tu Januszy polskiego biznesu, którzy się tylko cieszą, jak ktoś inny wtopił. Człowiek chce się dowiedzieć jakiś informacji, postrzeżeń innych graczy, a tu tylko każdy patrzy z kogo się powyśmiewać.
[x]
JSW -1,47% 28,08 2026-05-12 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.