Dzisiaj trzeba iść za ciosem i kontynuować wzrosty to powinno udać się nam wykreować trend wzrostowy.
Chyba większość forumowiczów zapomniała albo nie wie że jest uchwalony skup akcji za 3,5 mln z ceną do 10 zł, zarząd uważa kurs jest niedowartościowany dlatego uchwalony jes skup. To info powinno wspierać kurs.
Każdy skup jest dobry dla kursu, tylko żeby był porządny to potrzebne są jak największe obroty akcji gdyż ze średniej obrotów z jakiegoś okresu mogą tyle dziennie akcji skupować.
Skup był przez lata tylko pozorowany. Teraz nie ma skupu, a jedynie zgoda walnego zgromadzenia na rozpoczęcie skupu. A z tym ograniczeniem ilościowym to ciekawa sprawa, nigdy o tym nie słyszałem, ile konkretnie można skupować?
Nie chcę Cie wprowadzić w błąd i trzeba byłoby to sprawdzić w przepisach ale nie wiem czy przypadkiem nie 25% średnich obrotów z ostatnich 3 lub 6 miesięcy, czasem jakimś specjalnym uzasadnieniem firmy podnosiły do nawet 50% obrotów ale nigdy się specjalnie tym nie interesowałem i dokładnych zasad nie znam.