• PIĘKNY RAPORT Autor: ~goldi [178.218.237.*]
    jw
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Coś rynek jeszcze chyba nie doczytał tego pięknego raportu. To się nazywa bezwładność rynkowa.
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~goldi [178.218.237.*]
    Napisałem że piekny raport a nie że kurs wzrośnie o X%. Nie żadna bezwładność rynkowa tylko kluczowa zasada na giełdzie Main STREET to nie WALL STREET. Jeśli obserwowałes kurs to już od kilku dni rynek przewidział owy raport wiec dlatego były takie wzrosty, wiec analogocznie przyszedł czas na korektę. Pozdrawiam
    inny przypadek dzisiaj...spółka ZEPAK bardzo słaby raport a kurs w obecnej chwili +13%. Dlaczego? A to dlatego że oczekiwania inwestorów są jednoznaczne, rynek kupuje przyszłość. NIgdy nie można patrzeć na spółkę z dobrymi raportami, i liczyc że bedzie rosła. Pozdrawiam
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~maxi [31.179.232.*]
    nie porownuj ZEPAK do ORLA
    Orzel zaczyna generowac zyski i jest na rynku automotive w centrum fabryk, i ma nowoczesny zaklad.
    ZEPAK to przestarzala fabruka pradu nalezaca do Solorza z ktorej nie wie jak wyjsc,
    zaczynaja sie problemy z surowcem, wegiel brunarny z kopaln w wielkopolsce sie juz konczy
    co chwile jest jakas awaria na kotlach -
    ZEPAK poprostu to odbicie zdechlego kota
    pozdrawiam
    Co ty wygadujesz...ludzie wy czytacie posty wogóle...czy ja napisałem że to dobra spółka, jeśli tak to prosze napisac kiedy, chodzi o to że strata spora a kurs juz ponad 14% do przodu...a na marginesie to nie zaden zdechły kot tylko potężny majątek stary bo stary ale majątek który przynosi jeszcze zyski, ta strata to wynik odpisu oczywiscie, nie posiadam jeszcze ZEPAKA ale juz sie nim interesuje powoli, i kończymy temat ZEPAKU bo to nie forum tej spółki, pozdrawiam ps. Nigdy nie lekceważ spółek energetycznych NIGDY.
    nigdy nie mow nigdy ;)
    a ja nigdy nie dotykam tego co ma w rekach Solorz
    ;)

• Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~Paul [87.101.34.*]
    Rynek właśnie doczytał. Wynik zrobiony głównie na one offach i niestety szybko przyszło otrzeźwienie :( Może I kwartał będzie lepszy ?
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~ktk [79.184.174.*]
    Jak byśmy mieli być uczciwi to wynik jest zrobiony na transakcjach hedgingowych.
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~Pol [83.22.180.*]
    Czy dobrze widze, ze oplata za znak towarowy to 7 mln ? Jak to obciaza wynik?
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~maxi [62.87.254.*]
    tak was czytam i nie wierze, co wy piszecie, popatrzcie na rachunek zyskow i strat i to dokladnie cyferka po cyferce 1 2 3 jak w przedszkolu i wtedy piszcie czy dzialalnosc operacujna jest zyskowna czy same offy zrobily wynik.
    Naganiacze na spadki sie znalezli hahaha, sprzedaliscie w pulapce po 5,6 i zal dupe sciska ze Wam 20% ucieklo, ucieknie kolejne kilkadziesiat procent hahaha.

Nie wystarczy umieć czytać, trzeba jeszcze wiedzieć co się czyta. Wyniki z operacji hedgingowych są księgowane do przychodów więc zysk z nimi związany trochę zakłamuje wynik operacyjny. Bez tych operacji nie było by tak ciekawie. Trzeba jednak obiektywie stwierdzić, że przy produkcji tego typu jej zabezpieczanie jest sprawą naturalną, obowiązkową i stosunkowo łatwą do przeprowadzenia. Można powiedzieć kanon i element produkcji. Z tego punktu widzenia można uzasadniać takie podejście do sposobu księgowania tych operacji.
    No cóż rozgrywamy następujący wariant, nie ważne jakie wyniki ważne co tam grafik dostał za zlecenie do kreślenia. Jeszcze raz potwierdzam podejrzenie, że spółka szykowana jest do końcowego rozegrania.
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~abc [83.19.44.*]
    zgadzam się : myślę że skończy się to przymusowym wykupem .
    tylko jaka cena zadowoli OFE na odpowiedzenie na wezwanie.
    watpie zeby 10 PLN ich zawololilo.
    Ile obstawiacie przy wezwaniu.
    Przymysowy wykup moze oglosic jeden udzialowiec jezeli przekroczyl prog 90% akcji spolki.
    pozdrawiam

• Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~abc [83.19.44.*]
    myślę że scenariusz może być następujący :
    1) na podstawie zeszłorocznej uchwały mogą skupić akcje własne za ok 20 mln ; myślę że to się już dzieje ; skupującymi są słupy -
        przeniesienie akcji nastąpi w transakcjach pakietowych - poza sesyjnych
    2) później zrobią wezwanie do sprzedaży- cena 7-7,50 ( przy średniej z ostatnich 12 miesięcy 6-6,50 )  wielu zmęczonych odda akcję
        i zapomni o wielkim interesie na te spółce
    3) A kto nie odda - przez następny rok - będzie oglądał notowania w granicach 5,50 - 6,00 - a po roku następne wezwanie  z jeszcze
        niższą ceną .
    I co ; fundusze nie wymiękną ? Wymiękną , wymiękną . Oni też są rozliczani . A przecież to nie ich kasa .

i wlasnie tutaj mysle ze sie mylisz

• Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~ktk [79.184.173.*]
    Na fundusze to ja bym mocno nie liczył. Nie ich kasa to robią rożne numery często niezrozumiałe dla ludzi którzy nie znają tego od kuchni. Mogą oczywiście zadziałać ale nie widać to żadnych prób nawet a co dopiero konkretnych ruchów.
  • Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~abc [81.210.91.*]
    Czas pokarze Kto miał dobre przeczucie .
    Pozdrawiam i mimo wszystko życzę maximów .
    Panowie to tylko plotki, ploteczki itd. Realnie patrząc Ktoś od 1,5 roku kupuje w dołkach i mysle że ma ku temu podstawy. Mysle że mamy olbrzymia szanse na odwrócenie trendu długoterminowego i zaatakowanie nawet maximów ale tylko wtedy jesli geopolityka pozwoli oraz co najważniejsze osiagniemy najpierw poziom w okolicach 10zł. Pewne sa fundamenty oraz boczniak który w końcu musi puścić oby na północ bo inaczej bedzie niewesoło.
    a ja sobie spokojnie czekam

• Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~cierpliwy [89.250.202.*]
    Myślę że do końca 2017 niewiele tu się zmieni bez względu na wyniki
    w 2017 bedzie juz po wszystkim,
    czytalem prognozy na syrowce
    do 3Q, ma byc flat, 4Q ma juz byc lekkie odbicie, 2017 ma byc juz mocny na surowcach
    wiec to samo bedzie na orle
    pozdrawiam

• Re: PIĘKNY RAPORT Autor: ~tete [79.186.72.*]
    1 kwartał sprzyjał pod względem cen surowca i usd. Powinno być znowu około 3-4 mln zysku. Spółka zasługuje na kurs w okolicach 10 zł.
    tak srednio wychodzi mi ze realnie wartosc olowiu w 1q do 4q bedzie o ok 6-7% wieksza
    i czekamy na nastepne poziomy dla orla.

[x]
ORZBIALY 1,14% 35,60 2026-03-25 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.