• RAPORT Autor: ~Romano74 [88.156.71.*]
    To czym nas dziś Atende zaskoczy?
  • Re: RAPORT Autor: ~nowy [87.207.57.*]
    na jakies fajerwerki z raportem to bym nie liczył
    jednak raport super chyba nikt sie nie spodziewal takich zysków ,jutro górne widły
  • A ja się zawiodłem... Autor: ~Romano74 [86.63.110.*]
    A ja się zawiodłem na "bratnim" ATMie :(

Atende dużo lepiej niż oczekiwano :D
  • Re: A ja się zawiodłem... Autor: ~nowy [87.207.57.*]
    sadzilem ze po takich wynikach bedzie z 3,3 ale moze jutro jak bruksela minie
  • Re: A ja się zawiodłem... Autor: ~Romano74 [94.254.242.*]
    Chyba to nie chodzi o Bruksele. Patrzac na wyniki to mozna powiedziec, ze sa OK, ale... Patrze na inwestycje z punktu widzenia dywidendy i musze jasno stwierdzic, ze poki co spolki z grupy Asseco daja mi wiecej. Pan Prezes zapowiada wyzsza dywidende, ale raport jednak tez ma swoje do powiedzenia - zbyt wysokiej dywidendy to tu jednak nie bedzie.
  • Re: A ja się zawiodłem... Autor: ~nowy [87.207.57.*]
    no tak jednak to syf nie spólka ,podbitka pod wyniki i w dól ,prezio ładnie gada mało robi i tyle w temacie
  • Re: RAPORT Autor: ~ehte [31.61.137.*]
    W spółce coraz mocniej wdrażają system zarządzania korporacyjnego.
    Ciągnie to za sobą zmiany w sposobie zarządzania, które na ten moment totalnie wygłupiają ludzi.
    Pytanie czy to dobrze czy nie najlepiej, jeśli przestają się liczyć ludzie i ich zaangażowanie, a zaczynają się liczyć wykresy i słupki w excellu.
    Dla giełdowych inwestorów to chyba dobrze.....
  • Jako inwestor... Autor: ~Romano74 [88.156.71.*]
    Jako inwestor długoterminowy wchodzę w spółki m.in. o dobrej atmosferze pracowniczej. Dla mnie ważne jest by praca nie była uciążliwa, a przychodzenie do pracy nie było cierpieniem. Wiem, że nie w każdej sytuacji tak się da, ale...tego też wymagam od spółek giełdowych. Słupki to jedno, ale ludzie też są ważni, bez nich nie ma zysków w spółce.
  • Re: RAPORT Autor: ~belmi [188.146.74.*]
    przeskakujcie na ARCUSA

Arcus odnotował 1,76 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2015 r. wobec 11,79 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie.Zysk operacyjny wyniósł 2,98 mln zł wobec 16,4 mln zł straty rok wcześniej. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 181,66 mln zł w 2015 r. wobec 169,58 mln zł rok wcześniej. W ujęciu jednostkowym zysk netto w okresie 2015 r. wyniósł 3,76 mln zł wobec 3,96 mln zł straty rok wcześniej.

Radze sprawdzić i poczytać . Polecam, dokonanie analizy porównawczej Arcusa z innymi spółkami informatycznymi ... w zależności od przyjętych kryteriów spółka jest warta od 5 do 8 zł ... przy wartości księgowej 6,54 zł
    Biznesradar wycenia Arcusa na 7,75

• Re: RAPORT Autor: ~Kamil [213.238.78.*]
    http://marketinvest.pl/29-komentarze-gieldowe/bm-bph/14886-walory-miesiaca-newag-marvipol-comarch-forte-trakcja-pgnig-handlowy-atende
  • Re: RAPORT Autor: ~miki222 [213.238.78.*]
    tu kolejna analiza

http://marketinvest.pl/29-komentarze-gieldowe/bm-bph/15003-spolka-dnia-atende-01-04-2016
    ale syf podciagneli pod prezesa a teraz wala w dól
[x]
ATENDE 15,58% 3,56 2026-06-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.