W temacie złota polecam Wam rzucić okiem na spółkę BRIJU. Raport i perspektywy wyglądają imponująco. A to, że złoto jest w cenie na pewno wiecie jako forumowicze GTRINITY.
Briju odnotowało 17,82 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w 2015 r. wobec 12,58 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie. Zysk operacyjny wyniósł 19,57 mln zł wobec 15,15 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 567,13 mln zł w 2015 r. wobec 392,96 mln zł rok wcześniej. W ujęciu jednostkowym zysk netto w okresie 2015 r. wyniósł 0,29 mln zł wobec 4,06 mln zł zysku rok wcześniej, a wynika to z olbrzymiej ekspansji i otwieraniu nowych salonów w całej Polsce. To może być hit na GPW.
Masz racje to ciekawa spolka,ale juz droga(c/wk1,5) a Gtrinity c/wk 0,29 i jest w przede dniu wejscia MW na GPW i tez wchodza powoli w bizuterie wiec ,to kwestia czasu ,ze beda robic dokladnie to samo co spolka Briju. Tu potencjal wzrostu jest jest duzo ,duzo wiekszy.Pozdrawiam
Też mam cały czas na oku GTRINITY, natomiast w chwili obecnej zdecydowanie bardziej interesuję sie BRIJU, a to z prostej przyczyny - spółka ma znakomite wyniki i prężnie działa na rynku otwierając salon za salonem. GTRINITY rokuje bardzo dobrze, ale jak dla mnie jeszcze nie czas ładować się tu z kasą bo nic sie tu jeszcze nie dzieje. Raport tez mieli słaby.
Pewnie że Briju lepiej wygląda, w piątek podali świetne wyniki, są tani bo c/z 5,2 i zaczyna się trend wzrostowy, teraz warto wskoczyć w briju bo powinno jeszcze ze 30% urosnąć a później można wrócić na trinity.
Macie racje ,na briju z jakies 15-20% pojdzie z pewnoscia i obroty sa tez wieksze,ja przyjalem jednak zupelnie inna strategie,wiem,ze niezbyt profesjonalna,ale postawilem wszystko na jedna karte i caly czas powoli dokupuje,chce uzbierac wiekszy pakiet i sprzedac wszystko przed wejsciem MW na GPW-wtedy z pewnoscia obroty sie pojawia,tyle ze mali beda miec po kilkaset akcji i wtedy bedzie plucie w brode,ze tak malo sie kupilo.Bede konsekwentny ,do konca