To dobra spekulacyjna inawestycja - papier wyceniany jakby firma miała upaść. A nie upadnie wg mnie. Stąd dyskonto za ryzyko będzie szło w setki procent. Firma komunikuje, że spłaca na bieżąco obligacje - niektóre roluje ale z amortyzacją. Dług bardzo spada. Jedyny problem to Prezes który źle komunikuje z rynkiem.
Cóż wg mnie spółka da sporo zarobić gdyż przepływów z tych pakietów wierzytelności, które już pracują i są pewne bo z nich co miesiąc wchodzą miliony zł mają jeszcze na kilka lat... Zatem po napiętej sytuacji porzadkują kwestie z wierzycielami i jak widać wszystkim płacą. Gdyby nie głupota, to mogło tej sytuacji w ogóle nie być, a cena wina być 7 x wyższa. Kruk P/E 15,8 FastFinance 2,2... Wkrótce będziemy tu mieli 1 zł a jak ktoś będzie cierpliwy to po udanej rolce kolejnych obligacji będzie 2. Zauważcie na jaki termin im zrolowały fundusze obecnie i to kilka serii na 5 lat. Z amortyzacja pewne. Zatem kończy się napięta sytuacja w tej spółce. Wychodzi spod wody... Zgodzę się jednakże było tu mega ryzykowne - było...
A mnie się wydaje że jak firma ma P/E 2 i było realne zagrożenie że może mieć problemy, bowiem wierzyciele gremialnie zgłosili się po kasę, a firma umiała się poukładać i faktycznie spłaca długi, to warto zainwestować nie mówię wielką ale jakaś drobną spekulacyjną kasę typu kilka daszek. Potencjał zysku olbrzymi a możliwość straty bardzo ograniczony. Kto ma rację okaże się niebawem. M
P/E 2,7 spółkę stać by z bieżących przepływów skończyć spłacać dług, który jest najmniejszy na całej giełdzie dla branży windykacyjnej. Odzyskanie zaufania pozwoli na to, by kredytodawcy ustawili się w kolejce za jakiś czas. Wtedy nastąpią zakupy kolejnych portfeli a wycena nie będzie na pewno na poziomie 24 mln zł...
a ty myślisz że kupno takiego pakietu zamienia się w złoto jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki? fast finance nakupiła kupę roszczeń przedawnionych (bądź nieudowodnionych) i przegrywa sprawy o zapłatę w sądach
c/z 2 czyli hit tak jak dawniej na egb co tez sie dziwilem czemu nie rosnie gdy byl po 2zl i nikt go nie chcial a pozniej urosl do 15zl ! Nie mam aktualnie tego bo siedze na Trophy tam c/z2 i spojrzcie jak rosnie ostatnio. Wczoraj niemal by sie na +100% nie otworzylo, na wasza spolke tez przyjdzie czas kiedys moze zdaze wsiasc :) Trophy rosnie bo ktos kupil po ok 2,70zl 3mln akcji a kurs dopiero 1zl no i to b.niskie cc/z robi swoje! :D
Dnia 2016-03-18 o godz. 11:46 ~Inv napisał(a): > To dobra spekulacyjna inawestycja - papier wyceniany jakby firma miała upaść. A nie upadnie wg mnie. Stąd dyskonto za ryzyko będzie szło w setki procent. Firma komunikuje, że spłaca na bieżąco obligacje - niektóre roluje ale z amortyzacją. Dług bardzo spada. Jedyny problem to Prezes który źle komunikuje z rynkiem.
Technika na pewno nie przeszkadza. Wzrost na nie małym obrocie. Będzie tu dobrze a nawet bardzo dobrze. Wszystkie długi firma zwraca wracają pożyczki. Ciekawe jak wyglądać będzie kurs za rok na przykład.
No chyba nie sądzicie że kurs z dna podnosi się sam z siebie..Dalej do WK daleko i do P/E dla branży... hi Feniks z popiołów powstaje... A dla windykacji złote czasy... Fast perła 2016 myślę że najwięcej urośnie że wszystkich spółek z GPW. Hi