Właśnie skończyłem analizę raportu i bardzo dziwi mnie to, że spółka jest tak tanio wyceniana - od kilku lat poprawia wyniki, ma ciekawy profil działalności, duży eksport i możliwości wzrostu. Cena do zysku niecałe 8 - śmiech na sali. Spodziewałem się, że dziś wyrwie sie z konsolidacji i zobaczymy 14 z przodu, czuję się lekko zawiedziony, przecież tak poprawili wyniki, nie widzę też żadnych sztuczek w raporcie - wszystko ok. Pocieszające jest to, że skończyliśmy blisko dzisiejszego maksimum. Niebawem okaże się czy to rynek nie zauważył spółki - czy my się mylimy.
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Wg mnie obroty nie potwierdzają wybicia. Problem spółki jest brak płynności. Ona zaniża znacząco moją wycenę akcji. Nie kupisz i nie sprzedasz większej ilości. Obserwuje spółkę od roku. Fundamentalnie nie mam nic do zarzucenia. Nawet miałem przez kwartał pakiet startowy, ale dopóki nie pojawi się większy kapitał nie zaryzykuję. Wolę zapłacić drożej za gwarancję wyższej płynności.
Mam w tej spółce ponad 20000 i dokupię jeśli zdarzy się okazja, mieszkam niedaleko i widzę co się dzieje, mało jest tak rozwojowych spółek, oby tylko nie przeinwestowali i kontynuowali wypłatę dywidendy.