• To jest spółką giełdowa? Autor: ~Abc [188.146.129.*]
    Ktoś się nieźle wku...wił i złożył wniosek o biegłego do spraw szczegółowych. Treść uchwały pokazuje dlaczego ta spółka doluje. Nadzieja w obecnym Zarządzie.
  • Re: To jest spółką giełdowa? Autor: ~marek [93.159.159.*]
    Tak wyglada wiekszosc spolek. Prywata i tyle. Trzyma kciuki za to, zeby ta uchwala weszla w zycie chociaz szanse sa nikle.
  • Re: To jest spółką giełdowa? Autor: ~Obserwator [188.146.68.*]
    Uchwała na badanie przez rewidenta przeszła?
  • Re: To jest spółką giełdowa? Autor: ~marek [93.159.159.*]
    Dowiesz sie pewnie za jakis tydzien jak sobie przypomna, ze trzeba opublikowac.
  • Zlozony wniosek o upadlosc!!! Autor: ~Abc [188.146.73.*]
    Podobno panowie z Sinerio złożyli wniosek o upadłość. Mówili o tym na walnym.
    Czy ktoś kto był na walnym może potwierdzić lub zaprzeczyć. Jeśli to prawda to nieźle nas udupili!! Na EBI cisza i nie wiem co robić.
  • Re: Zlozony wniosek o upadlosc!!! Autor: ~kroll [194.126.238.*]
    ale na jakiej podstawie ten wniosek ? gdzie jest info ?

moze chca po ogłoszeniu odebrac akcje po np. 0.10 gr a potem wycofaja niby wniosek???
     takie waly tez juz na bananie były

tu chyba trzeba zlorzyc zawiadomienie ale gdzie indziej
  • Re: Zlozony wniosek o upadlosc!!! Autor: ~ex-efi [46.170.61.*]
    Tam już od dawna jest cienko. Przecież nawet pracownikom nie płacą pomimo kontroli pip.
    Ciekawe czy zusy płacą. Ja już się wyleczyłam z tej firmy. :(
  • Re: Zlozony wniosek o upadlosc!!! Autor: ~432 [83.9.98.*]
    efi grasz na spadek - nie sądzę by były podstawy do ogłoszenia upadłości
  • Re: Zlozony wniosek o upadlosc!!! Autor: ~ex-efi [46.170.61.*]
    Ja nie muszę grac ani na spadki ani na wzrosty. Pracowałam tam i wiem jak jest.
    Jak byłam ostatnio to się okazało, że wyprowadzili się ze starego biura i teraz są w mniejszym. trzech ludzi na krzyż i zero klientów
  • Co z uchwalami NWZA? Autor: ~kiedy [46.170.61.*]
    Kiedy Prezes Kabat ogłosi treść podjętych na NWZA uchwał?

ogłosi za tydzień i znowu poda, że się nie wyrobił?
  • Re: Co z uchwalami NWZA? Autor: ~kroll [194.126.238.*]
    i jest info tak jak pisałem wyżej - zgłoszenie do prokuratury

oraz drugie info, kaplica nieźle tu utopiłem

chyba też zgłosze zawiadomienie, dosyc tego
  • Re: Co z uchwalami NWZA? Autor: ~marko [93.159.159.*]
    Do kaplicy jeszcze daleko.
    nie no tak, nie doczytalem calego info :-)

ale u mnie kaplica od dawna kupowalem powyzej zł :)
    nawet niech zgnije to i tak nie oddam, niech leży

wojna na noże w spółce trwa w najlepsze, wszędzie tylko wały, gdzie sie nie obejrzysz
  • Re: Co z uchwalami NWZA? Autor: ~hmmm [77.65.86.*]
    jutro -50% twarcie jest wniosek o upadlosc, nie lepiej sprzedac? jeszcze moze po 10gr za miesiac odkupsiz kilka razy tyle akcji
  • Re: Co z uchwalami NWZA? Autor: ~slam [78.88.20.*]
    Problem, czy będzie komu sprzedać. Jeśli będą chętni, to może nie warto sprzedawać.
    TROLLU DOCZYTAJ CAŁE INFO !!!!

ja i tak nie oddam, niech sie p..............)

W ocenie Spółki, wniosek jest bezpodstawny i nie zachodzą przesłanki prawne do ogłoszenia upadłości Spółki. Zarząd Spółki podjął kroki w celu odrzucenia tego wniosku.

Zdaniem Spółki wniosek ten jest próbą wywołania presji przez Sinersio-Polska Sp. z o.o., w sporze o wierzytelność za usługi sprzedane przez Sinersio-Polska Sp. z o.o. do Spółki w okresie, w którym Pan Marcin Bąkowski pełnił funkcję Prezesa Zarządu Spółki.

Wniosek może mieć także na celu utrudnienie działań Zarządu Spółki mających na celu zakończenie audytu działalności poprzedniego Zarządu Eficom-Sinersio S.A., którego członkiem był p. Marcin Bakowski, w tym, między innymi utraty kontroli nad spółką Sinersio-Polska Sp. z o.o.

Ponadto, Spółka zwraca uwagę, iż wniosek złożony przez Sinersio-Polska Sp. z.o.o. reprezentowaną przez p. Marcina Bąkowskiego został złożony w dniu, w którym odbyło się Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy Eficom-Sinersio S.A., podczas którego podjęto uchwałę o powołaniu rewidenta do spraw szczególnych, mającego zbadać sprawę utraty kontroli nad spółkami Sinersio-Polska Sp. z o.o. oraz MikroBiolab Sp. z o.o. w okresie, gdy p. Marcin Bąkowski pełnił funkcję członka zarządu Emitenta.

Zdaniem Spółki, może to wskazywać na próbę wywarcia nacisku na Akcjonariuszy, którzy w trakcie NWZA podjęli decyzje o konieczności dogłębnego zbadania działalności byłego Zarządu Spółki w wyżej wymienionych sprawach.
  • Jaka jest kara za takie dzialania ? Autor: ~Zakratami [188.146.4.*]
    Hm
[x]
EFICOM -10,53% 0,17 2016-05-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.