• HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~wnikliwy [31.179.60.*]
    Czy ktos kto kupuje obligacje Horcus`a sprawdził ze Pani Agnieszka K-P. i Pan Robert B. sa nadal w zarzadzie NEVIUS S.A.??
    Sa to osoby z Rady Nadzorczej Horcus S.A...
    http://www.krs-online.com.pl/nevius-s-a-krs-1052746.html
    http://www.krs-online.com.pl/horcus-investment-group-s-a-krs-1575959.html

ktos kto umie skladac litery powinien dwa razy pomyśleć zanim kupi obligacje...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Maupa_w_niebieskim [95.160.0.*]
    Radzę omijać szerokim łukiem! Ludzie, nie dajcie się okraść, nie ryzykujcie dla marnych 10% (minus podatek) swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Poczytajcie np na stockwatch.pl czy polakcandwa.blogspot.com jak PCH Capital wyrolowało ludzi z obligacjami - nie spłacili serii zapadającej w lutym a teraz marcowej (prawdopodobnie także 2 serii zapadających w zeszłym roku). Kasy zero, kontaktu zero. Nie wierzcie że Horcus nie ma nic wspólnego z PCH czy Nevuisem, oni sa 'po jednych pieniądzach' to też spółka ze stajni Chmielewskiego tylko lepiej zakamuflowana.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~wnikliwy [31.179.60.*]
    Dnia 2016-03-08 o godz. 00:10 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > Radzę omijać szerokim łukiem! Ludzie, nie dajcie się okraść, nie ryzykujcie dla marnych 10% (minus podatek) swoich ciężko zarobionych pieniędzy. Poczytajcie np na stockwatch.pl czy polakcandwa.blogspot.com jak PCH Capital wyrolowało ludzi z obligacjami - nie spłacili serii zapadającej w lutym a teraz marcowej (prawdopodobnie także 2 serii zapadających w zeszłym roku). Kasy zero, kontaktu zero. Nie wierzcie że Horcus nie ma nic wspólnego z PCH czy Nevuisem, oni sa 'po jednych pieniądzach' to też spółka ze stajni Chmielewskiego tylko lepiej zakamuflowana.

Nie sa powiązani....prostu Ci z Nevius olali klientow i poszli wyciagac od naiwniakow pieniadze w jaim stam pozal sie Boze Horcusie....i co ciekawe same wizualizacje sa...w projektach.
    Pachnie defaultem...u Chmiela przynajmniej jest jakiś majątek...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Maupa_w_niebieskim [78.11.144.*]
    A gdzie ten majątek u Chmiela, bo usilnie go poszukują (i Chmiela i jego majątku) wkurzeni niespłaceni obligatariusze. A czy w PCH Capital jest w ogóle jakiś majątek? Widział ktoś ich sprawozdanie finansowe świeższe niż to za 2012 rok??
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~wera [217.99.242.*]
    nauka i cierpliwość http://tysiacdziennie.blogspot.com/
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~NETy [89.65.26.*]
    Dnia 2016-03-21 o godz. 01:35 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > A gdzie ten majątek u Chmiela, bo usilnie go poszukują (i Chmiela i jego majątku) wkurzeni niespłaceni obligatariusze. A czy w PCH Capital jest w ogóle jakiś majątek? Widział ktoś ich sprawozdanie finansowe świeższe niż to za 2012 rok??

sadzac po poziomie to maupo pracujesz w Horcusie ...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~NEXT [89.65.26.*]
    Dnia 2016-03-21 o godz. 15:26 ~NETy napisał(a):
    > Dnia 2016-03-21 o godz. 01:35 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > > A gdzie ten majątek u Chmiela, bo usilnie go poszukują (i Chmiela i jego majątku) wkurzeni niespłaceni obligatariusze. A czy w PCH Capital jest w ogóle jakiś majątek? Widział ktoś ich sprawozdanie finansowe świeższe niż to za 2012 rok??
    >
    > sadzac po poziomie to maupo pracujesz w Horcusie ...

Zaniemówił...a to dopiero początek..
    Nie zmieniaj nicków NETy vel NEXT i nie rób sztucznego tłoku na forum. Naganiasz na spółeczki Chmiela czy co?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~INFINITY [89.66.240.*]
    Dnia 2016-03-23 o godz. 11:35 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > Nie zmieniaj nicków NETy vel NEXT i nie rób sztucznego tłoku na forum. Naganiasz na spółeczki Chmiela czy co?

praca w Horcusie dobra? Jakie inwestycje realizujecie? same wizualizacje a naiwnych coraz mniej co?
    Do kogo ta mowa bo chyba nie do mnie?. Zanim coś chlapnie niech czyta uważnie post z 8 marca
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gergi [31.179.60.*]
    Dnia 2016-03-23 o godz. 19:32 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > Do kogo ta mowa bo chyba nie do mnie?. Zanim coś chlapnie niech czyta uważnie post z 8 marca

jasne srasz po Chmielewskim a ludzi z Neviusa nie rozliczasz...a to oni sa winni w duzej mierze...dzisiaj lataja dla horcusa...uważać...

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [31.179.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~prawda [89.66.240.*]
    Dnia 2016-03-25 o godz. 09:30 ~gergi napisał(a):
    > Dnia 2016-03-23 o godz. 19:32 ~Maupa_w_niebieskim napisał(a):
    > > Do kogo ta mowa bo chyba nie do mnie?. Zanim coś chlapnie niech czyta uważnie post z 8 marca
    >
    > jasne srasz po Chmielewskim a ludzi z Neviusa nie rozliczasz...a to oni sa winni w duzej mierze...dzisiaj lataja dla horcusa...uważać...
    >

Horcus to Ci smai ludzie co Nevius...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~sciema [31.179.35.*]
    widział ktoś coś poza wizualizacjami? zaraz minie 2 lata od uruchomienia tej firemki....
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~aaa [78.9.102.*]
    Czy Ktoś coś wie
    ktoś sprawdzał/ weryfikował ich wiarygodność?
    krs> operat> to co na wizualizacjach =- wygląda rzezcywiście lekko podejrzanie...>>?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~leeee [89.65.26.*]
    Dnia 2016-05-18 o godz. 14:14 ~aaa napisał(a):
    > Czy Ktoś coś wie
    > ktoś sprawdzał/ weryfikował ich wiarygodność?
    > krs> operat> to co na wizualizacjach =- wygląda rzezcywiście lekko podejrzanie...>>?

no raczej nie widzą bo nic nie ma..na razie to latają i niby zabezpieczaj obligację uwaga uwaga....wekslem!!!!
    :D:D:D:D:D
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~KiNG [31.179.35.*]
    podbno ze juz jakies problemy sie pojawiają...uważąć!!!
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~BruceLee [89.74.241.*]
    Dnia 2016-06-04 o godz. 10:46 ~KiNG napisał(a):
    > podbno ze juz jakies problemy sie pojawiają...uważąć!!!

a co już cos nie tak??
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Pitupitu [89.65.24.*]
    Dnia 2016-06-10 o godz. 15:35 ~BruceLee napisał(a):
    > Dnia 2016-06-04 o godz. 10:46 ~KiNG napisał(a):
    > > podbno ze juz jakies problemy sie pojawiają...uważąć!!!
    >
    > a co już cos nie tak??

Horcus podobno nie wypłaca kapitalu...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~pc [46.22.172.*]
    Mam informacje że odsetki to na razie wypłacają w terminie ........
    Ale zaczynają nagabywać na kapitał kolejnymi seriami Obligacji oraz wydłużeniem okresu ich zaoadalności....
    Kuszą dotychczasowych klientów wyższym oprocentowaniem niż normalnie oraz krótszym ich okresem zapadalności - niż normalnie.....
    Czy ktoś w to wszedł ?
    Czy ktoś ma potwierdzone informacje nt. inwestycji ???
    Papier wszystko przyjmie :)

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~inwestor [62.141.212.*]
    Ja jestem inwestorem w Horcusie, i jak miałem wątpliwości co do działań lub chciałem poznać zestawienie finansowe to po prostu poprosiłem o bilans i zadałem pytania. Nie starałem się marnować czasu na czytanie wypowiedzi pseudo inwestorów. Lub co gorsze wpisów ludzi z konkurencji. Od 6 lat Inwestuję w obligacje korporacyjne różnych firm między innymi w Horcusie i nie widzę nic w tym strasznego. Ryzyko przy inwestowaniu jest wszędzie, prowadzę własną firmę i też żadnej pewności nie mam że mi się uda. Ale ryzykuje bo pieniądze muszą pracować. Na giełdzie kiedyś straciłem ale tonie wina giełdy :) Pozdrawiam wszystkich inwestorów.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Olga [91.226.50.*]
    Ja nabyłam te obligacje już chyba 5 miesiący temu, otrzymałam odsetki, wszystko bezproblemowo. Znam te spółke trochę lepiej i dokładnie się jej przyglądałam. Myślę, że warto wpłacić tam oszczędności. Dla zainteresowanych link bezpośrednio do formularza kontaktowego: link
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~yhym [89.65.23.*]
    Dnia 2016-07-15 o godz. 13:20 ~Olga napisał(a):
    > Ja nabyłam te obligacje już chyba 5 miesiący temu, otrzymałam odsetki, wszystko bezproblemowo. Znam te spółke trochę lepiej i dokładnie się jej przyglądałam. Myślę, że warto wpłacić tam oszczędności. Dla zainteresowanych link bezpośrednio do formularza kontaktowego: link

> Ja nabyłam te obligacje już chyba 5 miesiący temu, otrzymałam odsetki, wszystko bezproblemowo. Znam te spółke trochę lepiej i dokładnie się jej przyglądałam. Myślę, że warto wpłacić tam oszczędności. Dla zainteresowanych link bezpośrednio do formularza kontaktowego: link

o Bosze jakie naganianie...tam naprawde musi byc niezle wdupione...maksymalnie 1,5 roku i piach...
    UWAZAĆĆĆĆ

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~Olga [91.226.50.*]
    zawsze można wcześniej wycofać wpłacone pieniądze. W sumie idąc Twoi tokiem myślenia to daj pieniądze bankom. One dadzą ci max. 2 % rocznie, a jak przyjdziesz po kredyt to To każą Ci oddawać 15% rocznie.

Czy znasz kogoś, kto się przejechał na tych obligacjach? Czytałam wczoraj ich bilans i wg mnie na razie bez zastrzeżeń.
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~yhym [31.179.80.*]
    Dnia 2016-07-15 o godz. 14:54 ~Olga napisał(a):
    > zawsze można wcześniej wycofać wpłacone pieniądze. W sumie idąc Twoi tokiem myślenia to daj pieniądze bankom. One dadzą ci max. 2 % rocznie, a jak przyjdziesz po kredyt to To każą Ci oddawać 15% rocznie.
    >
    > Czy znasz kogoś, kto się przejechał na tych obligacjach? Czytałam wczoraj ich bilans i wg mnie na razie bez zastrzeżeń.

to może przytoczysz jakieś pozycje z bilansu...proszę bardzo....
    jak wycofać chcesz pieniądze? musieli by zorganizować Ci kogoś na Twoje miejsce ...bo ta obligacja nie jest notowana( obligacja imienna).
    Dodatkowo niby zabezpieczona ale czym? wekslem spółki...buahaha co to za zabezpieczenie może mi wyjaśnisz?
    Na bank jesteś zatrudniona tam bo wypisujesz takie bzdury ze głowa mała....
    Dobrze radze UWAŻAĆ....
    BTW podobno jedna osoba z RN ( Pani Agnieszka) przegrała walkę z chorobą i nie ma już jej ( niestety:() wśród żywych...(R.I.P.)
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~FORBES [31.179.68.*]
    widzieli co w Forbsie pisza?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.17.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~niezależny [78.10.52.*]
    czy ktoś ma sprawdzone informacje o kłopotach HORCUS czy zawiedziony stratą na innych obligacjach
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~geer [89.67.165.*]
    maja problemy ida pierwsze rolki....
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~bulbul [31.179.63.*]
    problemy...
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~tyteusz [31.179.63.*]
    Dnia 2016-09-16 o godz. 08:35 ~bulbul napisał(a):
    > problemy...

??
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~pal [77.253.81.*]
    Czy Horcus ma problemy przecież za rok wykup pierwszych obligacji
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~grez [31.179.63.*]
    ma..
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~krawmaga [31.179.63.*]
    przeglądał ktos z Was jakie inwestycje zakończył już Horcus?
    Oni nawet nie wstawiają zdjęć z inwestycji tylko wizualizacje..
    obawiam się że to jakiś wałek......
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gitezz [89.72.167.*]
    Dnia 2016-10-02 o godz. 17:04 ~krawmaga napisał(a):
    > przeglądał ktos z Was jakie inwestycje zakończył już Horcus?
    > Oni nawet nie wstawiają zdjęć z inwestycji tylko wizualizacje..
    > obawiam się że to jakiś wałek......

wlasnie wyglada to co najmniej dziwnie...hmm ma ktos jakies przemyslaenia?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~fes [31.179.63.*]

i jak nadal otrzymujesz odsetki??
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~kr [5.60.121.*]
    niestety prawda, oszukują naciągają nie spłacają obligacji - jeden wieli kant !!!!!
    nie wchodźcie w żadne układy z nimi !!! -
    niestety dla mnie - sprawdzone !!!
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~dobrze_poinformowany [149.156.213.*]
    Czy postawiono już zarzuty Pani Barbarze Skorwońskiej zgodnie z art. 272 kodeksu karnego za poświadczanie nieprawdy o doskonałej sytuacji finansowej spółki Horcus, kiedy była ona juz niewypłacalna i na skraju bankructwa ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~informator [89.68.221.*]
    Z tego co się dowiedziałam była przesłuchiwana w prokuraturze lub będzie wezwana na przesłuchanie do prokuratury .
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~XXX [91.226.50.*]
    Obligacje mam już dokładnie od roku (5.10.2016). Odsetki dostaje co kwartał, na początku czytałam o spółce, ale później się nią nie interesowałam, bo nie miałam takiej potrzeby. Dziś akurat się tak złożyło, że zadzwonili do mnie i dopytałam o realizowane projekty. Np. Szum gór został sprzedany, inwestycja jest zakończona, natomiast dostałam zdjęcia  Willi Biruta link
    link 
    Wiadomo, że zdjęcia nie pokazują wszystkiego, ale zawsze to coś dla osób siejących zamęt.  
    Pozdrowienia 
    Dnia 2016-10-05 o godz. 15:20 ~XXX napisał(a):
    > Obligacje mam już dokładnie od roku (5.10.2016). Odsetki dostaje co kwartał, na początku czytałam o spółce, ale później się nią nie interesowałam, bo nie miałam takiej potrzeby. Dziś akurat się tak złożyło, że zadzwonili do mnie i dopytałam o realizowane projekty. Np. Szum gór został sprzedany, inwestycja jest zakończona, natomiast dostałam zdjęcia  Willi Biruta link
    >link
    > Wiadomo, że zdjęcia nie pokazują wszystkiego, ale zawsze to coś dla osób siejących zamęt.  
    > Pozdrowienia 

ale co nowego widac na tych zdjęciach? nic nowego...wiec żenujące pisanie o zamęcie...
    zobaczymy czy dostaniesz zwrot kasy...
    Dnia 2016-10-05 o godz. 19:31 ~bulbul napisał(a):
    > Dnia 2016-10-05 o godz. 15:20 ~XXX napisał(a):
    > > Obligacje mam już dokładnie od roku (5.10.2016). Odsetki dostaje co kwartał, na początku czytałam o spółce, ale później się nią nie interesowałam, bo nie miałam takiej potrzeby. Dziś akurat się tak złożyło, że zadzwonili do mnie i dopytałam o realizowane projekty. Np. Szum gór został sprzedany, inwestycja jest zakończona, natomiast dostałam zdjęcia  Willi Biruta link
    > >link
    > > Wiadomo, że zdjęcia nie pokazują wszystkiego, ale zawsze to coś dla osób siejących zamęt.  
    > > Pozdrowienia 
    >
    > ale co nowego widac na tych zdjęciach? nic nowego...wiec żenujące pisanie o zamęcie...
    > zobaczymy czy dostaniesz zwrot kasy...

poza tym kto, kto tak dba o "pi-ar" ( artykuły w Forbsie etc.) nie potrafi tych "ukończonych i sprzedanych" projektów sfotografować?
    mozesz wmawiać innym i naganiać na papier....
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~gitezz [89.72.167.*]
    lipa..
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~terefere [89.72.167.*]
    ale sie reklamują...paczta...:) porażka

Inwestycja w nieruchomości i energetykę

• zysk netto spółki za 2015 rok 2.600.000 PLN
    • wartość aktywów 107.000.000 PLN
    • wartość aktualnych projektów przeznaczonych do sprzedaży 81.000.000 PLN
    • wartość zobowiązań z tytułu obligacji 30.000.000 PLN

PODSTAWOWE ŹRÓDŁA DOCHODÓW SPÓŁKI:
    • przychody ze sprzedaży nieruchomości
    • przychody z wynajmu nieruchomości
    • dywidendy od podmiotów zależnych
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~greg20 [89.72.167.*]
    kaplica
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~bigdady [31.179.63.*]
    Dnia 2016-03-06 o godz. 15:35 ~wnikliwy napisał(a):
    > Czy ktos kto kupuje obligacje Horcus`a sprawdził ze Pani Agnieszka K-P. i Pan Robert B. sa nadal w zarzadzie NEVIUS S.A.??
    > Sa to osoby z Rady Nadzorczej Horcus S.A...
    > http://www.krs-online.com.pl/nevius-s-a-krs-1052746.html
    > http://www.krs-online.com.pl/horcus-investment-group-s-a-krs-1575959.html
    >
    > ktos kto umie skladac litery powinien dwa razy pomyśleć zanim kupi obligacje...

amen
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~tedy [89.72.167.*]
    Dnia 2016-03-06 o godz. 15:35 ~wnikliwy napisał(a):
    > Czy ktos kto kupuje obligacje Horcus`a sprawdził ze Pani Agnieszka K-P. i Pan Robert B. sa nadal w zarzadzie NEVIUS S.A.??
    > Sa to osoby z Rady Nadzorczej Horcus S.A...
    > http://www.krs-online.com.pl/nevius-s-a-krs-1052746.html
    > http://www.krs-online.com.pl/horcus-investment-group-s-a-krs-1575959.html
    >
    > ktos kto umie skladac litery powinien dwa razy pomyśleć zanim kupi obligacje...

pytanie do obligatariuszy.
    otrzymywaliscie jakas korespondencje od Horcusa?
    Dostaliscie odsetki ostatnie?

• Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~JS [79.98.144.*]
    Niestety nie
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~xx [46.22.172.*]
    Nie wypłacili odsetek chociaż mieli wypłacić z 14-sto dniowym opóźnieniem..... bajerują podobno wcześniejszym wykupem obligacji wraz z odsetkami...... zobaczymy.........
    Macie jakieś nowe informacje nt. inwestycji ? ? ?
    A czy sprzedają nowe emisje obligacji ?
    Czyżby to kolejny Amber Gold ?
  • Re: HORCUS a NEVIUS?? Autor: ~tedy [89.72.167.*]
    Dnia 2016-10-26 o godz. 14:57 ~xx napisał(a):
    > Nie wypłacili odsetek chociaż mieli wypłacić z 14-sto dniowym opóźnieniem..... bajerują podobno wcześniejszym wykupem obligacji wraz z odsetkami...... zobaczymy.........
    > Macie jakieś nowe informacje nt. inwestycji ? ? ?
    > A czy sprzedają nowe emisje obligacji ?
    > Czyżby to kolejny Amber Gold ?

Czyli kolejny trup? a jednak...uchroń nas Panie od takich biznesmenów jak pan R.B.