• Pit z Q Securities Autor: ~Pandora [178.43.8.*]
    Mam pytanie do osób biorących udział w skupie: dostaliście PIT z QSecurities czy przychody z akcji sprzedanych w skupie są w PIT-cie wystawianym przez dom maklerski prowadzący rachunek. Bo ja chyba dostałam i tu i tu.
  • Re: Pit z Q Securities Autor: ~JB [89.228.152.*]
    Czy w tym domu maklerskim był zysk czy strata ? ON dokonał tylko skupu z DM gdzie miałaś akcje i z tego źródła powinni ci wystawić PIT
  • Re: Pit z Q Securities Autor: ~DOpandora [89.229.218.*]
    a po ile OD Was skupują orphee, anale w moim banku mówią że orphee jest warte prawie 4 pln a leszcz oddaje po 1,25 zł, po ile Ty Pandora sprzedałaś ORP w wezwaniu, ja nie oddam nawet 1 szt poniżej 3 zł
  • Re: Pit z Q Securities Autor: ~sth2die4 [217.153.116.*]
    w wezwaniu sprzedawalismy po 8,9PLN

W Q Securites powiedzieli że pity wysłali poleconymi w piatek (04.03.2016) - do tej pory nie dostałem.
    W picie uwzględnili tylko przychód (nie znają twojego kosztu akcji).

Natomiast mój pit z biura maklerskiego zawierał pełna informację o transkacji.
  • Re: Pit z Q Securities Autor: ~JB [81.190.161.*]
    Dnia 2016-03-07 o godz. 15:58 ~sth2die4 napisał(a):
    > w wezwaniu sprzedawalismy po 8,9PLN
    >
    > W Q Securites powiedzieli że pity wysłali poleconymi w piatek (04.03.2016) - do tej pory nie dostałem.
    > W picie uwzględnili tylko przychód (nie znają twojego kosztu akcji).
    >
    > Natomiast mój pit z biura maklerskiego zawierał pełna informację o transkacji.

Q Securites przyśle PIT do zawartej umowy kupna akcji jako pośrednik.
    1 egz. umowy sprzedaży akcji w skupie pozostawiało się w dm skąd były ściągane.
    Także macierzysty dom maklerski posiadał wiedzę o transakcji i na tej postawie wystawił PIT 8C

• Re: Pit z Q Securities Autor: ~Pandora [159.205.188.*]
    Zdziwiło mnie, że dostałam dwa pity. Ale rozumiem że wszyscy mają po dwa i ten z Querqusa mogę olać.
  • Coś mi się widzi, że się mylicie, ponieważ macieżyste buro maklerskie Autor: ~kukubara [94.42.146.*]
    nie prowadziło transakcji, a niejako wydało na nasze polecenie akcje, zatem nie w swoim rachunku przychodu i nie może je ująć w PIT-8. Niestety trzeba samemu policzyć i ująć w zeznaniu. Tak uważam, ale może się mylę, ponieważ moja teza bardziej wynika z logiki niż z wiedzy w tym temacie. Mam nadzieję, że znajdzie się na forum kto wie, bo inaczej trzeba się będzie pofatygować do biura. Pozdrawiam
  • Re: 94.42.146.* Autor: ~JB [89.228.137.*]
    .....nie uważasz, że macierzyste biuro posiada pełną wiedzę w jakiej cenie nabywałeś akcje w pakietach i je sprzedałeś umownie .
    Ponieważ była znaczna redukcja otrzymywaliśmy zaświadczenie i umowę o ilości skupionych akcji przez organizatora skupu.
    macierzysty DM wydał zaświadczenie o przelaniu akcji na konto Orphee w DM DB.
    Nie znam przypadku samodzielnego wyliczania/rozliczenia z transakcji zbycia akcji
  • Re: Pit z Q Securities Autor: ~re [89.229.218.*]
    re
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [217.28.154.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
ORPHEE -3,55% 0,50 2020-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.