• strefa oporu Autor: ~wernyhora [70.194.131.*]
    Dojechalismy do bardzo silnej strefy oporu bez konsolidacji sie nie obejdzie tu powinna byc wieksza wymiana pomiedzy 3.5-4.2 jak to pokona to znowu wiekszy skok nas czeka, nie mylic ze skokami;-)
  • Re: strefa oporu Autor: ~Jasnowidz [94.254.177.*]
    W najlepszym wypadku skok w bok.
  • Re: strefa oporu Autor: ~ABC [80.55.22.*]
    Wszyscy czekamy na info, jeśli się pojawi (a może się to stać w każdej chwili, liczyłem że do marca się wyrobią) opór powinien zostać przełamany.
  • Re: strefa oporu Autor: ~wernyhora [73.247.214.*]
    Czekasz na cos konkretnego? czy po prostu na jakiekolwiek dobre wiesci ze spolki?
  • Re: strefa oporu Autor: ~ABC [176.221.124.*]
    Na informację o kamienicy o której sam pisałeś :)
  • Re: strefa oporu Autor: ~wernyhora [73.247.214.*]
    :-) Pisalem tez ironicznie ze murapol moze byc pierwszy i jeszcze troche to ironia stanie sie proroctwem (odpukac w niemalowane).
    Zamieszkana kamiennica poprawilaby ogolny obraz osiedla na razie to miasto duchow z duchem moritza na pierwszym planie, chociaz to akurat bardzo pozytywne ze sam tam zamieszkal na pewno ,,panskie oko konia tuczy,,
    Najlepszy news to bylby nowy duzy deweloper rozpoczynajacy inwestycje, sprzedaz domkow przez izomeg i rozpoczecie budowy nastepnych to bylby super news oni naprawde szybko buduja i jezeli beda klienci to bedzie bedzie znaczylo ze sukces tylko kwestia czasu. (oczywiscie zdaje sobie sprawe ze skali dzialania izomegu ale to bylby papierek lakmusowy czy miejsce ludziom sie podoba jak bedzie ruch w sprzedazy to do budowy dolacz nastepni). Murapol bedzie kluczowym wskaznikiem ale na to chwile jeszcze trzeba bedzie poczekac teraz izomeg, kamiennica i nowy duzy deweloper na to czekam.
    Ogolny klimat na budowlanke tez sie wyraznie poprawia ja dzis zakonczylem zakupy na AWBUD tez nieplynny zapomniany papier w mojej ocenie wychodzi na prosta. I nne spolki z tego sektora tez dobre informacje wysylaja ale nie ma kasy a wszystko wiec puki co Alta i Awbud.
  • Re: strefa oporu Autor: ~TUP [79.189.75.*]
    Na info o zamieszkałej kamienicy to raczej nie czekajcie. Nie czytacie wyników. Przecież stoi tam jak byk, że dostali pozwolenie, odbiór końcowy i kamienica została zaludniona. Czy tam ktoś jest, to inny temat.
  • Re: strefa oporu Autor: ~ABC [80.55.22.*]
    Najważniejsze, że wszystko zgodnie z oczekiwaniami zaczyna iść w dobrym kierunku.
    Nie jest to może spółka na której zarobi się kilkadziesiąt procent w ciągu tygodnia, ale przynajmniej dla mnie jest to spółka przyszłościowa i przypuszczam, że w dłuższej perspektywie da mi zarobić przyzwoite pieniądze.
  • Re: strefa oporu Autor: ~wernyhora [70.194.131.*]
    Gdzie ta informacja o pozwoleniu na zasiedlenie? nie mowie ze nie ma ale nie zauwazylem tej informacji a ostatnio jak dzwonilem jako potecjalny najemca to takiej zgody nie mieli i mieli mnie mailowo poinformowac gdy takie dostana maila podawalem telefonicznie i zapisali bo jakis miesiac po dostalem zaproszenie na jakies spodkanie ale wiadomosc o administracyjnej zgodzi na zasiedlenie nie a ukonczenie budowy a zgoda na zasiedlenie to nie to samo ale nie bardzo rozumiem co moze byc powodem tak duzej roznicy czasowej jak ktos ma jakas wiedze na ten temat to chetnie poslucham.
  • Re: strefa oporu Autor: ~hossa1993 [93.157.158.*]
    Na stronie 21 raportu jest poniższy wpis.

Po dniu bilansowym Spółka otrzymała prawomocne pozwolenie na użytkowanie kamienicy
    wielorodzinnej, budynek został zasiedlony.

Ponadto, ktoś na forum wcześniej pisał, że był wieczorem w Siewierzu i widać było światła w kamienicy :)

Według mnie warto jeszcze zwrócić uwagę na poprawę płynności bieżącej, również przez sprzedaż domów TopBudowi w zamian za redukcję zobowiązań. Na ten moment Forest Hill praktycznie nie ma domów i mieszkań do sprzedaży, więc możliwe, że FH zostanie zlikwidowany i działalność w Siewierzu ograniczy się do przygotowywania i sprzedaży działek, co jest najlepszą opcją dla Alty.
  • Re: strefa oporu Autor: ~wernyhora [70.194.131.*]
    Dzieki nie zauwazylem tego na kamerkach tez nie widac ludzi oprocz pracownikow budowy.
    Ja dzwonilem do dzialu sprzedazy to mieli jedne wolne mieszanie 50m ale decycji o oddaniu do uzytku nie bylo pani mila, ale nie marketingowiec bo z lekkim wachaniem w glosie mowila o opoznieniach widac nie miala praktyki w klamaniu :-). To dziwne bo wszystko mialo byc wynajete a zycia na razie na osiedlu nie widac jak w kosmosie niby powinno byc a do tej pory nikt nie odkryl :-) dobrze ze kurs akcji zyje i zaczyna sie rozwijac. Dobrze by bylo jak by mogli skupic sie na dzialkach to do dywidendy by bylo blizej.

• Re: strefa oporu Autor: ~siew [77.253.228.*]
    I jeszcze:
    Na dzień raportu na terenie dzielnicy Siewierz Jeziorna zasiedlono (sprzedano i
    wynajęto) 26 mieszkań i domów. 5 firm deweloperskich buduje 71 mieszkań i
    domów.
[x]
ALTA 0,52% 1,94 2025-09-23 13:10:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.