Panie, przestań pan macierewiczować i pogódź się z tym, że nie zawsze na giełdzie wszystko idzie zgodnie z planem. To jest infantylne, jak kurs rośnie to wszyscy zadowoleni że zarabiają, jak spada to już oszustwo, zdrada, hańba i kukuryku. Przy tych 5,60-5,70 były sygnały techniczne, że trend może się zmienić, a teraz wylewasz swoje żale tak jakby cię ktoś okradł
sygnaly techniczne? zarty sobie stroisz. od kiedy na gpw inwestuje sie na technike. od 15 lat jestem na gieldzie i widzialem juz duzo, ale tego co zrobili dzis i w ostatnich tygodniach, to mnie zszokowalo.
niestety,nie opłaca się kupowć akcji po dużych wzrostach,jest duże ryzyko ,że się umoczy,zawsze sobie powtarzam ,że tego nie zrobie,a łapią mnie na tym numerze.
niestety,nie opłaca się kupowć akcji po dużych wzrostach,jest duże ryzyko ,że się umoczy,zawsze sobie powtarzam ,że tego nie zrobie,a łapią mnie na tym numerze.
Na górce miałeś RSI około 70 - wykupienie rynku. I to widać także na wykresie świecowym. Słabnący trend wzrostowy, duże wahania kursu w czasie sesji a zamknięcia w okolicach otwarcia, niskie obroty. No pisz wymaluj zmiana trendu na spadkowy - nie było już komu popychać tego do góry. To nie magiczne kreski tylko dane płynące z sesji.
Mówisz, że widziałeś dużo przez 15 lat, ale czegoś takiego nie pamiętasz. A pamiętasz maj 2006? Bo ja pamiętam jak moje akcje spadały w czasie sesji o 30%, a jak na koniec dnia spadły tylko 10 to się cieszyłem jakbym zarobił.
ale weż pod uwagę to - najnowsze rekomendacje 6,5 - 7,0 zł , Jakubas niedawno kupił 27 milionów po 5,8 ,wezwanie na 1/3 akcji po 5,4 bez powodzenia , ludzie z rady nadzorczej kupowali co kilka dni dziesiątki , setki tysięcy po 5,4 , jak dywidenda miała być 40 gr cena była średnio ( ostatnio) 5,5 "odcięcie " dywidendy o 20gr spowodowało spadek o 1 zł - coś nie tak . Zwała nastąpiła 2 minuty po ogłoszeniu komunikatów , w prawie pustym arkuszu zleceń poniżej 5 zł nagle pojawiały się ukryte kupno na setki tysięcy i ktoś te setki tysięcy sypał. A teraz skup po 4,5. Coś za dużo cudów ostatnio