• Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Zdecydowanie tak. Odpowiem na pytanie tak. Papier ma bardzo małą płynność, co oznacza, że ci co posiadają jego większe ilości zupełnie nie wpuszczają je na rynek. Dywidenda, pewna sytuacja ekonomiczna w kraju (firmy takie jak E$ będą zwiększały swoje zyski), dotychczasowa bardzo racjonalna działalność zarządu spółki. Kurs od pewnego czasu stoi papier stał się papierem 'długodystansowym'. To nie jest walor, którym można tutaj robić nim kółka. W obrocie dzisiaj raptem kilkaset akcji. Sugeruję wygospodarować jakiś procent portfela i spokojnie trzymać tam E$.
  • Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~bufon [80.50.139.*]
    Skąd wiesz,że będzie dywidenda?
  • Czy warto trzymać Eurocent Autor: ~Mini [167.114.102.*]
    No
  • Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Nie wiem, ale wszystko wskazuje na to. Poza tym, nawet gdyby nie było, nic się nie zmienia w opisie. Przez kilka dni obrót nie przekroczył 10 000.
  • Okazyjne zakupy Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Dzisiaj wpadło okazyjnie trochę akcji po 8 zł, zakopię i odkopię za kilka miesięcy lub lat ale wtedy kurs będzie znacznie wyższy. C/z 4, firma mega niedowartościowana, potencjał wzrostu wg stockwatch.pl ponad 250%, co do dywidendy to jak najbardziej możliwa ze względu na wysoki poziom gotówki chociaż osobiście mogą jeszcze z rok tymi pieniędzmi obrócić i z 5 mln gotówki zrobią 7 mln. Czas tutaj działa na korzyść zysków firmy i poziom kursu :-)
  • Re: Okazyjne zakupy Autor: ~bufon [80.50.139.*]
    Cześć.
    Też dzisiaj mi wpadło trochę akcji.
    Mam już ok 15% portfela
  • Re: Okazyjne zakupy Autor: ~Ryssiekk [78.9.164.*]
    Kilka dni temu bardzo niewielką kwotą podbiłem kurs do 8,40, chyba za 300 zł. Warto byśmy się może trochę sprężali i zakupując po kilkanaście akcji po wyższej cenie, podbili trochę ten niemrawy kurs. Przy b. małym obrocie można podbić do 9.
  • Re: Okazyjne zakupy Autor: ~bufon [80.50.139.*]
    Też próbowałem ale zasypują od razu nowymi akcjami.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [78.154.75.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bufon [80.50.139.*]
    Kupie całe 10szt
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bufon [80.50.139.*]
    Znowu 10szt się pojawiło po 8,15
    kto kolejny
    każdy po 10 i od nowa kolejka:)
  • Przed nami wzrosty Autor: ~prezes [5.172.234.*]
    Te 10 szt to sprawka animatora, jak jest mała aktywność to się pojawia.
    Panowie trochę cierpliwości a spółka powinna zostać dostrzeżona, tak się dzieje z każdą która poprawia wyniki a tak jest w przypadku Eurocenta.
    Też na to liczę, choć niepokojąca jest mała płynność. We wczorajszych komentarzach (Trójka) odnosnie sesji giełdowej zanotowano pozytywy w postaci powrotu inwestorów na wschodzące rynki, choć wczoraj, mimo słabszej teraz kondycji banków, to kupowano je najczęściej ze względu na płynność, która to jest wadą takich giełd jak nasza w przypadku niektórych papierów....
  • Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~bufon [89.64.10.*]
    Odnośnie dywidendy to przy 5mln przychodu daje ponad 2zł na akcje.
    Pewnie jeszcze nie w tym roku ale może w przyszłym ,no ale wtedy ten kurs będzie już tylko w sferze marzeń
    Warto reklamować walor na różnych portalach, blogach. Sprężać sie posiadacze E$
  • Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~lukas8i8 [37.47.39.*]
    ale słaba płynność wpadło 200 akcji po 7,1
  • Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~prezes [5.172.235.*]
    A mi wpadło 250 po 7,02 nie na moim rachunku IKZE tylko na szwagra (trochę mu inwestuję), z ta płynnością to uprzedzałem że jest słaba, w mojej ocenie wynika to z faktu iż sprzedający po tak niskich cenach nie chcą sprzedawać a po drugie i najważniejsze jest bardzo mało akcji w obrocie, w mojej ocenie nie więcej niż 100 tysięcy akcji , a reszta ff jest w rękach osób powiązanych z właścicielami.
    Firma się rozwija i jest mega tania i jak przyjdzie czas na wypłaty dywidendy to wówczas powinny być na poziomie 15-20%, ale jeszcze trzeba będzie z rok poczekać (inwestycja długoterminowa) i dopiero spijać śmietankę :-)

• Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~lukas8i8 [37.47.39.*]
    w takiej branży nie jestem za wypłatą dywidendy 2016,2017 wykup obligacji więc w tych latach raczej nie będzie
  • Re: Czy warto trzymać Eurocent? Autor: ~semen [193.22.252.*]
    Boruta rusza
    Następny przystanek 50?
    Na chwilę obecną kurs waha się od 7 - 8,50 (usredniam) tylko za pomocą transakcji od kilkuset zł do kilku tysięcy. i rzeczywiście aktualna jego wycena o niczym nam nie mów, gdyś w obrocie jest mało akcji. Czas na dostrzeżenie firmy przez innych inwestorów, ew. jakieś zdecydowane ruchy zarządu firmy dałyby implus do dalszych wzrostów (dywidenda?, nowe pozytywne raporty kwartalne). Cóż, ponieważ to dobry papier, trzeba zamrozić go w szafie i czekać. Może akumulować do jakiejś tam liczby % własnego portfela. U mnie to teraz 29%
[x]
EUROCENT 0,00% 0,01 2018-05-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.