Do kiedy mają obowiązek opublikować komunikat dotyczący wyniku przeprowadzonego wezwania? Jaki zakładacie scenariusz na poniedziałkowe otwarcie i moment publikacji raportu? Moim zdaniem kluczowa jest informacja o % zebranych akcji, wydaje mi się, że jeśli zbiorą mniej niż 80% kurs do góry, jeśli więcej niż 80%, kurs leci w dół.. Oczywiście po informacji o wycofaniu z giełdy wiadomo o co będziemy szorować.. natomiast kwestia dywidendy myślę, że jeśli nie wycofają, będzie mieć długoterminowo mniejsze znaczenie.. Co myślicie?
Czyli zakładasz wariant "mniej niż 80%", czyli rozumiem po raporcie szacujesz wzrost kursu? chyba, że jak sam mówisz zawieszą politykę dywidendową.. teraz pozostaje czekać na raport, ciekawe kiedy opublikują
Wg mnie na wezwanie odpowie około 60÷65% akcjonariatu, i to Fortum wystarczy. Jak informowali w wezwaniu chcą pozostawić obecny zarząd, czyli można oczekiwać, że również przyjęta polityka dywidendy na kolejne lata pozostanie nie zmieniona. Fortum wstawi swoich ludzi do rady nadzorczej i tyle. Wartość Duon nie leży w stopie dywidendy tylko w potencjale wzrostu wartości firmy poprzez zwiększenie skali działalności i wzorowe zarządzanie.