Hej, po ostatnim raporcie zastanawiam się nad zainwestowaniem w te spółkę. z tego co czytałam zamierzaja zmienić strategie i bardziej skoncentrować się nad ich pierwotnym biznesem czyli pracą. Przeczytałam tez większość wpisów i widze wiele niewiadomych ale jest tez wiele niewyklarowanych sytuacji. z jakimś kwasami poczekam na reakcje GPW i ich wyjaśnienia
Dnia 2016-02-24 o godz. 15:43 ~AniaMro napisał(a): > Hej, po ostatnim raporcie zastanawiam się nad zainwestowaniem w te spółkę. z tego co czytałam zamierzaja zmienić strategie i bardziej skoncentrować się nad ich pierwotnym biznesem czyli pracą. Przeczytałam tez większość wpisów i widze wiele niewiadomych ale jest tez wiele niewyklarowanych sytuacji. z jakimś kwasami poczekam na reakcje GPW i ich wyjaśnienia
Ja już od dłuższego czasu przyglądałam się tej spółce i wczoraj kupiłam trochę akcji. Obecny kurs akcji według mnie jest bardzo niski. Uznałam, że po tej cenie warto zaryzykować.
Jak wchodzić w akcje to tylko po tak niskiej cenie - jeśli nawet stracicie, to płacz mały, a jeśli coś ciekawego sie wydarzy - kto wie kto wie... powodzenia w każdym razie życzę :-)
No właśnie niski kurs mnie kusi -ryzyko nawet jeśli jest to chyba niewielkie. z tego co widzę po raporcie kurs raczej niżej juz nie zejdzie wiec istnieje duża szansa na to ze uda się na spółce cos zarobić
Dnia 2016-02-24 o godz. 15:58 ~Grey napisał(a): > Dziewczyny - jak mniemam :):):) > > Jak wchodzić w akcje to tylko po tak niskiej cenie - jeśli nawet stracicie, to płacz mały, a jeśli coś ciekawego sie wydarzy - kto wie kto wie... powodzenia w każdym razie życzę :-)
Ja weszłam. Czekam jeszcze ze zleceniami niżej jakby ktoś chciał oddać swoje akcje. Zobaczymy czy coś ciekawego się wydarzy.
Mam jeszcze jedno pytanie dość istotne odnośnie wyników za 4Q. Być może ktoś zna odpowiedź. Nie wiem do końca jak wygląda u nich kwestia wynagrodzeń? Oni płacą pracownikom, a z kolei z innymi firmami rozliczają się za leasing pracowników fakturami? Jak to wygląda?
Pytam, bo w skonsolidowanym wynagrodzenia wynoszą 31.800 tys., a zatrudnienie w pełnych etatach wynosi 113 bodajże. Miesięcznie więc na pracownika przypada 23.450 zł. Może ktoś to wyjaśnić?
Dnia 2016-02-25 o godz. 12:50 ~krispeknielogowany napisał(a): > Oni płacą pracownikom, a z kolei z innymi firmami rozliczają się za leasing pracowników fakturami?
eeee, hmm .... wynagrodzenia mogą być np. sumą wypłat z pełnych etatów z tytułu umowy o pracę, umów zleceń i dzieło - a do porównania podajesz średnią ilość pełnych etatów - stąd może wyjść tak absurdalna wartość... mozna chyba zapytac akurat o to dokładnie,