i co ważniejsze potencjału APANETu. Rzecz w tym, że niewielu inwestorów czyta, a jeszcze mniej ze zrozumieniem. Ten papier ze względu na niską płynność chwilowo nie nadaje się do spekulacji. Przyjdzie czas na większą płynność ale wtedy ceny będą z dzisiejszego punktu widzenia zbyt wysokie do wyobrażenia. APANET zawsze dla bywalców naszego forum jest "za drogi". Za drogi był po 2, 3, 5, 8. Za drogi będzie po 10,20, 50 Najlepsze są papiery rosnące i zawsze "za drogie". oby tak dalej.
Towar jest tyle wart ile chce dać nabywca.Widocznie oprócz Was ,wtopionych tu po uszy, nikomu ni pasuje : może czuć stęchliznę a może gusta się zmieniły tak ,że 0,40 zł jest nadal ceną równowagi .
Wszyscy jak na szpilkach. Zgadzam sie co do wartosci towaru, jednak jak tu widac, nikt nie chce zbytnio oddawac za 0,40, ani tym bardziej nie da sie za tyle kupic. Takze skorygowalbym twoja cene rownowagi i ustawil nieco wyzej. Rzeklbym, ze jest nia przedzial 6,50 - 7,50. Dla mnie biznes tej spolki dyskontujac przyszlosc mozna wycenic sporo wyzej niz obecny pulap cenowy. Stad tez moze wielu podobnie myslacych skoro nie kwapia sie sypnac raz a porzadnie towarem.
Jakby byl tak malo wartosciowy to bys nie naganial na spadki kolego tylko szukal szczescia gdzie indziej.
Papier jest niedowartosciowany i dla leszczyny zawsze bedzie za drogi..... Potem tylko bedzie placz ze nie kupowaliscie po 7zl....
Apanet jest na wsparciu 7 zł przecież, a wsparcie kanału wzrostowego coraz bliżej... Spółka porusza się pulsacyjnie, czyli długo długo nic i nagle mocny wystrzał. Nie ma co panikować.
Negatywny scenariusz to przerwanie poziomu 7 zł, ale zaraz opodal jest wsparcie 6 zł, które jest jednocześnie dołkiem poprzedniego swingu, więc przerwanie 6 zł zaprzeczy całemu trendowi w dużej mierze. Ktoś wierzy w ten scenariusz? Ja nie. Przy tym potencjale spółki, który dopiero się rozkręca to cena jeszcze długo będzie "trendować". Opcja kupna po 6 zł będzie mega atrakcyjna, bo ryzyko zwały bardzo niskie, a będzie szansa na wzrost do prawie 9 zł, czyli 50%... Takich atrakcji rynek zazwyczaj nie dostarcza, więc według mnie spółka będzie wyłowiona już na poziomie 7 zł. (;
nominały powyżej 5 ich przerastają. Na walnym trzeba zgłosić projekt scalenia 1:3 to w ogóle będzie spokój z dzieciarnią. Jakby co to w statucie jest zastrzeżona możliwość skupu akcji do umorzenia, znowu o wszystkim pomyśleli.