• DUON - koniec zapisów Autor: ~kt [213.199.193.*]
    jakie nastroje? do końca zapisów już mało czasu, wszyscy oddali czy trzymacie? oOo i wig20 wy co zrobiliście jeśli można wiedzieć?

• Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~matti [78.10.236.*]
    Nie sprzedawać cwaniaczkom! Podnieśli pułap o 1gr i szukają naiwnych. Niech zapłacą 5zł/akcje to mogą zabierać.
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~piotrw123 [89.75.43.*]
    ja oddałem 40 kilka kilo....
    Pani co wystawiała mi świadectwo depozytowe ( 30zł) mówiła że nie jestem pierwszy...
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~Mesner [89.75.101.*]
    a co ci miała powiedzieć, ona na tym zarabia. Ja trochę mam i nie sprzedaję najwyżej jak zbiorą powyżej 90% to zrobią przymusowy wykup ale to raczej wątpliwe :)
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~kt [213.199.193.*]
    Piotrw123 oddałeś, spoko, jakie czynniki brałeś pod uwagę, żeby oddać? jakie są najbardziej istotne ryzyka?
    Na Duonie to nie my rozdajemy karty i nie my jesteśmy panami sytuacj...
    i
    Wole mieć gotówkę na koncie niż papiery na koncie tak jak np elekrimu.....
    Na Duonie ( CP energia) byłem prawie od początku ( mam w domu potwierdzenie na zakup akcji po 9,60)
    Kiedy Duon szorował po dnie i zaczął pokazywać dobre wyniki kwartalne sprzedałem wszystkie inne akcje i kupiłem około 50 klio po 0,80-0,90 ( mam średnia 0,95)

Przejęcie chodziło mi głowie już dłuższego czasu.... : (
    To bardzo dobrze zarządzana spółka na perspektywicznym rynku
    Ale nie mam ochoty stracić to co zarobiłem , a są to dla mnie naprawdę duże pieniądze...
    A tu ... to już właściwie pozamiatane , po za tym wg nie przemieliło się więcej niż 16-18 mln akcji od 8 stycznia co rokuje na powodzenie wezwania i zdjęcie spółki z giełdy w najblizszym czasie,

Reasumując ja wyszedłem bo nie stać mnie eksperymenty....
    co ty mówisz????????? jak będą chcieli zdjąć spółkę z giełdy to muszą zrobić przymusowy wykup akcji. Do roku cena nie może w ofercie nie może być niższa niż 3,85zł a ja posiadający te akcje nie będę musiał nawet nigdzie chodzić, dostanę informację że akcje są zdjęte a pieniądze pojawią się na rachunku. Podobnie było ze spółką RUCH. Czy osiągną 90% i czy zdejmą spółkę ja osobiście wątpię. Jak sprzedałeś to Twoja sprawa i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
    ABY ogłosić PRZYMUSOWY WYKUP AKCJI muszą mieć co najmniej 90% akcji i głosów
    a co zrobią jak będą mieli 85%????? I ZECHCĄ WYCOFAĆ AKCJE SPÓŁKI????
    ZABRONISZ IM????

Sam nie wiem co zrobić, jakieś obawy też mam. zastanawia mnie zarząd spółki, ze tak lekko oddali swoje akcje. Pani Piotrze a kiedy pieniądze będzie pan miał na rachunku? Coś wiadomo ? Pozdrawiam
    Dnia 2016-02-25 o godz. 08:02 ~Mesner napisał(a):
    > Sam nie wiem co zrobić, jakieś obawy też mam. zastanawia mnie zarząd spółki, ze tak lekko oddali swoje akcje. Pani Piotrze a kiedy pieniądze będzie pan miał na rachunku? Coś wiadomo ? Pozdrawiam

No właśnie- Nit nie będzie zawracał sobie głowy dawcami kapitału takimi jak my...
    Zarząd przyjął taką strategię i nasz płacz niczego nie zmieni ( ja tak nie mam o to do nich pretensji)
    pieniadze na koncie maja być około 7 marca- taka informację otrzymałem z POK
    dzięki
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    no coz, ja wykorzystalem sytuacje ze 3,82 3,83 mozna oddac spokojnie na poltora miesiaca, w chwili gdy ba rynku bessa i przecena, bylo oczywiste ze kurs DUO nie drgnie do konca marca skoro jest wezwanie :D Wyszedlem calkiem, kupilem na przecenie Wielton(6,4), Ekoexport(srednia10,56), Brastera(srednia 11,80), Elemental(srednia 3,49) i Skotan(srednia 57) Ursus(srednia 2,2) i jestem ladnie do przodu ;) zaczynam myslec czy sie realizowac na spolkach i wracac na DUO ;) czesciowo napewno wroce, ale chyba juz nie tak duzym kapitalem jak mialem.
    Wiekszy potencjał widze w Brasterze i tam mocno siedze teraz !

napewno nie zebrali 80% by oglosic JUZ drugie finalne wezwanie i zdjac DUO z GPW, na bank nie odał BOŚ np i jak widze wielu z Was
    i na pewno kurs DUO bedzie rósł !!! to na bank, wyniki za IV kw powinny byc bardzo bardzo dobre
    aha wig20 tez oddal wszystko ale on sie wycofal z GPW calkiem, inwestuje kase w inny projekt poza gielda ;)
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: jekyll [87.205.251.*]
    Co sie dzieje z kursem ?
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    nic strasznego,,,, a co, widziales spolke ktora tylko i wylacznie rosnie ? nawet jak sie super rozwija ;)

sobie od wczoraj juz troche odebralem :) obnus 10gr na akcji ;) a w miedzyczasie ladnie + na innych spolkach, yyyhhaaaaaaaaaaa
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~ROI [178.42.69.*]
    oOo - czy ostatnie wzrosty na Brasterze to Twoja "sprawka"? Bo nie wiem jak interpretować miesięczny wzrost ceny akcji o ca. 18%
    Byłem w biurze maklerskim i u mnie nikt nie złożył dyspozycji na sprzedaż.
  • Re: DUON - koniec zapisów Autor: ~xyz [77.65.126.*]
    Chyba po znajomości te informacje dostaliście.. z tego co wiem, biuro nie ma prawa udzielać jakichkolwiek informacji co do ruchów inwestycyjnych innych inwestorów ani żadnych innych informacji o ich samych.. poza tym wygląda mi to na sprzedaż niedobitków, nie chce im się iść do biura bądź boją się, że nie zdążą załatwić formalności więc sprzedają po mniejszej cenie ale wolą wyjść i mieć teraz niż obudzić się w poniedziałek rano nie wiadomo z czym
  • Mój DM wycenia na 4,70 więc trzymam Autor: ~Oz [193.201.167.*]
    Mój DM wycenia na 4,70 więc trzymam
  • Re: Mój DM wycenia na 4,70 więc trzymam Autor: ~Maxi [31.61.136.*]
    Ja tez. Kiepska zagrywka zbicia kursu. Małe obroty
  • Re: Mój DM wycenia na 4,70 więc trzymam Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    ja co prawda dopiero zaczalem odbierac, ale poweim tak,,, tylko idioci oddaja te akcje teraz ;),,, no chyba ze,,, po osiagnieciu 51% odwolaja dywidendy na najblizsze ,,,, 5 lat
    to bedzie wodospad a taka akcje JEST mozliwa
  • Re: Mój DM wycenia na 4,70 więc trzymam Autor: ~jkm [88.156.129.*]
    Art 418 ksh mówi, że przymusowy wykup następuje w wyniku uchwały WZA, za która głos oddało 95% kapitału Spółki. Jak widać jeszcze im trochę brakuje, bo skupili ok. 93,5%
[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.