• Wartość nominalna akcji 10 gr Autor: ~nurek [213.25.149.*]
    Czy spółka w restrukturyzacji z ponad 20mln straty powinna być wyceniona przez rynek powyżej wartości nominalnej 10gr?
    III. Kapitał (fundusz) własny po uwzględnieniu proponowanego podziału zysku (pokrycia straty) to MINUS 13 978 865,93
    Gdzie w ostatnim raporcie możemy przeczytać:
    "Zgodnie z wiedzą Zarządu Emitenta, w najbliższej przyszłości nie można wykluczyć wystąpienia okoliczności wskazujących na zagrożenie kontynuowania działalności Emitenta".

Czy warto tu wejść po 10 gr? Jak to możliwe, że ta spółka wyceniana była tak wysoko?
  • Re: Wartość nominalna akcji 10 gr Autor: ~WatchDog [89.67.64.*]
    Luka powinna być domknięta w ciągu tygodnia.
    Nie mam akcji ale mam zamiar wejść.
    Trochę mało akcji w obrocie ale na dniach można spodziewać się zwiększonych obrotów , spekuła nie odpuści gry pod domknięcie luki:)
    Także jest pare zł. do zgarnięcia...
  • Re: Wartość nominalna akcji 10 gr Autor: ~Watchme [31.61.136.*]
    To dobrze, że będziemy domykać bo z tego co widzę to będzie komu sprzedać po 30 gr zanim spadnie na 10gr, chyba ze najpierw będzie 10gr
    Luka prędzej czy później będzie domknięta więc obojętnie po ile kupisz różnica w kieszeni:))) 
  • Re: Wartość nominalna akcji 10 gr Autor: ~Watchme [137.135.176.*]
    Może i będzie zamknięta luka ale jak spółka zacznie zarabiać, weszłam tu spekulacyjnie bez zastanowienia, nie sprawdzałam jaka jest nominalna, myślałam, że 1 zł co przy kiepskiej sytuacji spółki odpowiadałoby tej wycenie. Mam niewiele akcji na szczęście. Dziś bylo widać, że ktoś się pozbywa - mam nadzieję, że nie będzie za chwile infa o sprzedaży akcji bo wtedy wywalę swoje pkc.
    Oddaje plankton ,więc ciesz się promocją...
    Za chwilę  będzie odpał....
[x]
AEDES 25,00% 0,10 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.