• drenowanie spólki Autor: ~konsu [89.64.20.*]
    Firma była w ub.r. w tak "świetnej" kondycji i "zarabiała"
    tak duże pieniądze, że postanowiono wypłacać sobie
    sowite apanaże:
    Załącznik do raportu bieżącego nr 10/2015

Treść uchwał podjętych
    przez Zwyczajne Walne Zgromadzenie ZUK  Stąporków S.A. w dniu 9 kwietnia 2015 roku

Uchwała nr 15

w sprawie ustalenia
    wysokości wynagrodzenia Członków Rady Nadzorczej

Zwyczajne Walne Zgromadzenie
    Akcjonariuszy ZUK „Stąporków” S.A. działając na podstawie § 18 pkt.2 Statutu
    Spółki uchwala:

§ 1

Ustala się wynagrodzenie
    członkom Rady Nadzorczej:

1. Za okres miesięczny poczynając od dnia 1 maja 2015 r. w
    wysokości:

1/ Przewodniczący Rady – 20.000 zł 

2/ Wiceprzewodniczących Rady – po 20.000 zł 

3/ Sekretarz Rady – 20.000 zł 

4/ Członek Rady – 5.000 zł

2. Za okres roczny dla
    każdego członka Rady pełniącego w Radzie przypisaną mu funkcję, tj. za
    wyjątkiem Członka Rady, z wypracowanego zysku netto za rok poprzedni w
    wysokości 4%

brutto od nadwyżki z
    osiągniętego zysku ponad kwotę 4 000 000 zł netto (czterech miliony złotych)
    poczynając od uzyskanego wyniku za 2015 r. (premia roczna).

Premia ta wypłacana będzie po
    zatwierdzeniu sprawozdania finansowego Spółki za dany rok obrotowy w terminie
    30 dni od daty Zgromadzenia Wspólników, które podejmie wskazane wyżej uchwały.
    Jeżeli jednak zysk netto Spółki na koniec roku obrotowego po wypłacie premii
    rocznej dla wszystkich członków Zarządu zależnej od przekroczenia w/w poziomu
    zysku netto Spółki, na zasadach o których mowa w zawartych z członkami Zarządu
    umowach o pracę, i premii rocznej dla wszystkich członków Rady Nadzorczej
    uprawnionych do jej otrzymania, na zasadach określonych powyżej, wyniósłby
    mniej niż 4.000.000,00 zł (cztery miliony złotych), członkom Rady premia roczna
    nie będzie przysługiwać.<
    --------------------------------------------
    Razem z wynagrodzeniem zarządu to już będzie chyba liczone w milionach rocznie ?
    Swoją drogą takie wynadrodzenie dla RN to już policzek dla akcjonariuszy marzących
    o kursie 40 czy nawet 7 zł za akcję ? 

Spadki do 15 i 10 złotych były konsekwencją nieudanych, jak na razie, inwestycji .
    Spadek do 4 zł to już reakcja funduszy na bezczelność.

• Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Rosomak [193.142.112.*]
    Takie zagrania RN i Zarządu służą temu co osiągnęli - zdołowaniu kursu. Z tym nie ma co dyskutować - takie są fakty, granie na wykupienie na bezcen od słabych rąk może być jedną ze strategii obserwowanych na rynku.

Ale jak zostanie minimalna drobnica w obrocie a właściwie można to już tak określić, to kurs ruszy mocno w górę.
    Wyniki będą bo oprócz zrobionej porządnie inwentaryzacji, zakończenia procesów odpisów księgowych i restrukturyzacji idzie bogaty portfel zamówień, w ilości gdzie nawet sama spółka nie może obecnie sprostać popytowi i musi je dozować.

• Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~wojtus [37.47.132.*]
    Jak uważasz kolego kiedy to ruszy w górę
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Rosomak [193.142.112.*]
    Za miesiąc o tej porze, wszystko powinno być jasne i klarowne.
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~koper73 [78.88.169.*]
    a co ty wrozka podaj fakty ,linki -czy to twoje pobozne zyczenia z tym portwelem zamowien ,skoro taki pelny ten portwel to powinno to byc widoczne po kursie gielda wyprzedza to przecierz opol roku-przykro mi mam3tys papieru ale po mielczarku h..., d... ikamieni kupa pisze tu raz na rok a potem kurs dalej spada -oby tym razem bylo odwrotnie fakty podawaj rosomak,nowy rarzad pelna olewka zero info ale rada sie wyzywi-...uj z malymi,zarob 20k miesiecznie -palowanie wtedy na gieldzie zbyteczne,prezio nie zabogato jak na obecny kurs się dzialkujecie-ile placicie twz.robolowi bez obrazy dla szraczkow -fakty rosomak podaj!!!

• Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Rosomak [94.254.241.*]
    Primo rozumiem nerwy jak masz 3 tys. papieru nabytego po cenie za czasów Mielczarka, jednak nie zmienia to faktu, że "portfel" pisze się przez "f" ;-). Wizja była piękna, wówczas zdecydowanie NIE wierzyłem w to że to coś więcej niż mega bańka. Jak czas pokazał miałem rację, choć mnie to nie cieszy, bo mam duży szacunek dla pracowników i inwestorów indywidualnych ZUK.
    Mówiąc równie poważnie, już na tym forum przedstawiałem co i gdzie jest w kontraktach widzę nie lubię się powtarzać, jak chcesz to sobie poszukaj: Biostrateg, Pruszków, inne do tego dodam podwykonawstwo dla Finów w realizacji maszyn dla Japończyków.
    Nie chwalą się w komunikacji z rynkiem, bo nie chcą i tyle. Jeszcze na to nie czas.
    Rozumiem, że 20k miesięcznie RN może wkur..., jak i zdawkowe komunikaty ale te 4% od zysku > 4 mln. za 2015 dla każdego z wskazanych nie jest tam bez kozery. Osobiście, nawet uwzględniając koszty nowej lakierni, ZUK powinien pokazać zysk na poziomie 6-7 mln. zł za 2015. Mimo to nie wiem czy przy zakupie swoich 3 tys. papierów będziesz w stanie wyjść na ZERO. Widząc twoje zszargane nerwy wydaje mi się, że sprzedasz ZUK jak tylko kurs przebije magiczny z obecnego punktu widzenia poziom 10 zł lub wcześniej. Może to lepiej dla ciebie, wszak to zdrowie jest najcenniejszym z walorów.
    Ps. Z tym wyprzedzaniem przez giełdę to chyba gdzieś kiedyś usłyszałeś i się zapamiętało. Tak kiedyś może i było, ale to nie te czasy proszę Pana, teraz dynamika zmian i rzeczywistość wodzą giełdy za nos...
    Nie jestem wyrocznią ani naganiaczem w jedną czy drugą stronę. Może równie dobrze paść giełda za oceanem, Chiny i wtedy fundamenty poszczególnych spółek, ich wyniki i prognozy choćby najlepsze będą bezwartościowe, nikt akcji kupował nie będzie a te jeszcze będą spadać.
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~koper73 [78.88.169.*]
    Z tym portfelem to fakt ,tak to jest jak sie pisze po paru glebszych lychy-urlop,choc twoja "sprzedasz" lepiej bedzie wygladac z "ż" na koncu-to po pierwsze.Po drugie z moimi nerwami wszystko gra,choc kasa przyblokowana na dlugo i mowia ze w doł sie nie usrednia ja to zrobilem takze nie martw sie pan o moja srednia-11 zł. nie ma tragedii.Na chleb na szczescie nie brakuje-postoje,nie oddam papiera za 0,5 wk-mam nadzieje ,ze przy takiej ff odbicie moze byc spore.Ci biedacy z rady brali srednio po 6zł., a od dolkow zuk odbijal śr.100%.Takie tam moje przemyslenia,gielda potrafi byc bardzo przekorna ale tez czesto powtarzalna-nauka dla mnie nie z taka iloscia przy takiej plynnosci.Pisze tu b.rzadko bo wiecej jest naganiania niz merytoryki-choc przyznam ze sam sie podkrecilem tymi paleciarkami,to swiadczy tez niezadobrze o zarzadzie puszczajacy nie przyklepane infa.Coż cierpliwie czekam-to tez jakas nauka i po trzecie w tym zgadzam sie z toba w 100% ze jak stany pierdną to u nas wiadomo co bedzie-pozdrawiam a taraz lece po browar urlop to urlop.
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Rosomak [193.142.112.*]
    Ojj chyba nadal łychę sączysz, a może masz już ten browar - jak urlop to urlop.
    Nawet zazdroszczę trochę tak od południa, ba sam lubię ;-)
    Sprzedaż - rzeczownik, ale jako czasownik "Ty sprzedasz" czyt. akcje ZUK, to już jak najbardziej piszemy przez "sz" na końcu a nie "ż", wiec po pierwsze jest ok.
    Ale to tak na marginesie, bo żaden ze mnie nauczyciel do tego nie o sprawach gramatycznych jest to forum.

Ze średnią 11 zł, nie jest źle wiec trzymam kciuki za pozytywne wyjście z inwestycji.
    Udanego urlopowania, za miesiąc będzie dobrze.
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~propp [109.243.146.*]
    Nowe akcje dla prezesa - widocznie ma za mało + na razie koniec marzeń o wezwaniu.
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~DEMI [83.25.96.*]
    Właśnie chodzi o to by zainteresować wynikami kierowanej spółki prezesa zarządu. Pan prezes zarabia rocznie 256 tys PLN i posiada tylko 1384 akcje zakupione w dniach 11- 17 grudnia 2014 r. Każdy z czterech głównych członków RN pobiera z tytułu zasiadania w tym organie po 200 tys PLN. Moim zdaniem propozycja przedstawiona wczoraj jest żenująco niewystarczająca. CZYTAĆ SPRAWOZDANIA. SPÓŁKA RZECZYWISCIE WYCHODZI NA PROSTĄ/
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~hitler [37.47.104.*]
    Spółka wychodzi na prosta ciekawe jak zarząd tyle kasy bierze na pensje dla nich spółka ma się dobrze a kurs akcji mają w dupie
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~hitler [37.47.104.*]
    Barany wywalaja a komuś się marzy 40zł
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Obserwator [83.23.192.*]
    Jak napisa{ł}a DEMI wynagrodzenia członków rady nadzorczej są absurdalnie wysokie - nie znam drugiego takiego przypadku. Fakt {sprawdziłem} , że prezes posiada tak mało akcji nakazuje bardziej zainteresować go wynikami spółki. Zaproponowane progi 15- procentowe są w odczuciu rady nadzorczej bardzo realne do osiągnięcia. Jako akcjonariusz " nieco większy" od pana prezesa jestem z takiej propozycji zadowolony.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.47.104.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~holmia [81.6.187.*]
    korekta :)
    Korekta po gownianych wzrostach same złodzieje w tej spółce
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Piotr [83.25.100.*]
    Hitler masz rację. 860.000 PLN - tyle wynosi roczne utrzymanie RN - to jest jawna grabież pieniędzy spółki. Ci panowie dbają tylko o siebie. ADIEU.
    Jak są spadki to żaden pies nie szczeka na forum żałosne kreatury
  • Re: Raczej przebiegła gr oa niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~hitler [37.47.104.*]
    Na wypłaty wzięli 800 tys a zysk spółki 246 tys oni tam hu.a robią
  • Re: Raczej przebiegła gr oa niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~hitler [37.47.104.*]
    Gdzie jest Rosomak co zawijal w sreberka po 30 zeta gdzie jest
  • Re: Raczej przebiegła gr oa niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~Rosomak [188.146.133.*]
    Jesteś w błędzie.
  • Re: Raczej przebiegła gra niż drenowanie dla pieniędzy! Autor: ~paradoxideks [185.72.33.*]
    50% to kiepski wzrost??? Hmmmm wódz Niemców był szalony :)
    Typowy leszcz zarobił parę procent i jest w siódmym niebie
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.72.33.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
STAPORKOW -1,20% 4,92 2026-03-26 16:18:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.