Jak wiadomo prasa jest elementem manipulacji wiec nie bierz sobie tego calkiem do serca :) Warto polegac na sobie i czytac miedzy wierszami,ja uwazam ,ze w przyszlym tygodniu MCI da zarobic okolo 2,5% i to mi wsytarczy .
Dnia 2016-02-23 o godz. 10:50 ~jan napisał(a): > Jak wiadomo prasa jest elementem manipulacji wiec nie bierz sobie tego calkiem do serca :) > Warto polegac na sobie i czytac miedzy wierszami,ja uwazam ,ze w przyszlym tygodniu MCI da zarobic okolo 2,5% i to mi wsytarczy .
Nie będę cię wypytywał o to, niby kto, jak i po co tu manipuluje ani co znaczy polegać na sobie (bo co to znaczy? poleganiu na jakiejś nieokreślonej intuicji, na swej zwykle szczątkowej wiedzy o czymś i myśleniu życzeniowym?). Nie chodzi o truizmy czy banały.
Natomiast napisz o czymś konkretnym - uzasadnij merytorycznie, dlaczego uważasz, że w przyszłym tygodniu MCI da zarobić około 2,5%?
a dlaczego twój zarobek ma wykluczać mój? serio pytam po prostu o rzeczowe przesłanki do wzrostu a nie o ogólniki życzeniowe i prosze o równie serio odpowiedź
skoro uważasz, ze nastąpi 2,5% wzrostu - wskaż jakieś konkrety, z czego ten wzrost ma wynikać
byc moze zachęcisz wielu do kupna, a tym samym - zarobisz
a nawet jeśli okaże się to nietrafione - będzie można zweryfikować nie tyle twe przypuszczenia, ile inwestorskie kryteria, którymi warto kierować się. Nikt nie jest wróżką i nie chodzi o sprawdzanie ciebie, bo wiele prognoz tu się nie sprawdziło, ale o to, na co warto teraz zwracać uwagę odnośnie spółki