• Moim zdaniem podwyższą wezwanie o 10% Autor: ~JW [193.193.181.*]
    JW
  • Re: Moim zdaniem podwyższą wezwanie o 10% Autor: ~dex [139.149.31.*]
    Na podstawie czego tak uwazasz?
  • fusów z kawy Autor: ~wnerwiony [81.190.111.*]
    IMO będą mieli ile im potrzeba
    sam nie wiem co zrobić ze swoim pakietem , pogonić 70% a resztę zaryzykować , czy może odwrócić proporcje
    ech , same problemy z tą cpenergią
  • Re: fusów z kawy Autor: ~Niepewny [178.214.30.*]
    Wnerwiony a jakie ryzyko masz na myśli ? Obawiasz się ze kurs spadnie? Od jakiego poziomu masz akcje ?
  • Re: fusów z kawy Autor: ~Domino [89.72.120.*]
    Kurs może spaść chyba tylko w przypadku kiedy Fortum zgarnie wystarczająco dużo akcji, żeby wstrzymać wypłatę tegorocznej dywidendy. W innym wypadku ciężko mi przewidzieć zły scenariusz dla akcjonariuszy. Po pierwszym wezwaniu tym bardziej nie zbiorą wystarczająco dużo do zdjęcia duonu z parkietu. Samo zgarnięcie przez Fortum niewielkiej liczby akcji będzie sygnałem do wzrostu. Osobiście czekam na rozwój wydarzeń, bo nie widzę dużej możliwości na straty przy wielu opcjach zysku.
  • Re: fusów z kawy Autor: ~dex [109.150.88.*]
    czemu mialoby im ni zalezec na wyplacie sobie dywidendy? Oczywiscie po tym jak zakonczy sie wezwanie. Sa dwie opcje, zaczna wyciagac kase ze spolki dostarczajac im produkty drozej albo beda dzialac rynkowo i placic sobie dywidende.
  • Re: fusów z kawy Autor: ~o0o [83.13.215.*]
    jest b duze ryzyko ze zebrali ponad 51% i wycofaja dywidende,,, dlaczego? bo chca 100% akcji :P a co zrobic zeby one nie drozaly ? odwolac dywidendę,,,, to takie proste ze az oczywiste :P
    ale i tak uwazam ze kurs bedzie rosl ,,, wynik ibeda b dobre, a wszystkei domy maklersie i Wy wiecie ze zalezy im na zebraniu akcji w całości więc ;)

4,7 w tym roku jak nic !!!
  • Re: Moim zdaniem podwyższą wezwanie o 10% Autor: ~mac [79.184.110.*]
    ja na ich miejscu nie wycofalbym duon-a z gpw tylko potrzymal pare lat a brak dywidendy i bessa sama sciagnie cene w dol ,
    wtedy oglosilbym wezwanie , po duzo nizszej cenie - jakiej ? to naprawde zalezy tylko od sterujacego.

[x]
DUON 0,26% 3,83 2016-04-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.