• Książkowo Autor: ~Donpanda [157.25.153.*]
    No i zaczął nam się książkowy ruch do góry, zapewniam że to nie dzięki Panu Morawieckiemu:)
    Kto zastanawia się jeszcze czy kupować to radzę robić zakupy, na pewno wszyscy zdążymy zarobić. Zdążyłem się zapanować przy 51.
    Forte to moja ulubiona spółka , jeszcze nigdy na niej nie straciłem:)
    Zachecam do dyskusji na temat spółki :)
  • Re: Książkowo Autor: ~cezgol [95.41.38.*]
    hmmm... uwaga-w takim razie będzie to Twój pierwszy raz...
  • Re: Książkowo Autor: ~Donpanda [157.25.153.*]
    Czemu tak uwazasz?
    Znam branżę, znam spółkę, wiem kiedy wejść , kiedy wyjść i co lepsze kiedy wejść ponownie :) Spółka sprzedaje coraz więcej, sprzyjał kurs euro, bo zyski głównie czerpie z exportu, plan inwestycyjny zachęca poważniejszych inwestorów do zajmowania długich pozycji, ponadto wszystko Forte , w moim przekonaniu, zostanie firmą o zasięgu globalnym- potencjał do wzrostu jest ogromny. Gdybym nie pisał na tablecie mógłbym długo wymieniać i uzasadniać:)
    Poza inwestowaniem na krótko zaczynam budować swój potfel emerytalny, mam tam min KGHM a niedługo zamierzam dodać tam FTE - obecny pakiet uznaje za obrotowy :)
    Reasumując uważam, że się mylisz, ale jeżeli masz jakieś rzeczowe argumenty to chętnie poslucham, w końcu żyje z produkcji mebli a nie z giełdy, zawsze mogę się mylić :)
  • Re: Książkowo Autor: ~cezgol [95.41.38.*]
    po 2... hmmmm.... skoro wsio wiesz.... tym większa i moja pewność, że nie warto już czytać Twoich wywodów, powodzonka i bez odbioru :)
  • Re: Książkowo Autor: donpanda [157.25.153.*]
    Nie zabrzmiało to miło, poczułem się jak jakiś naganiacz :)
    NIe napisałem, że wszystko wiem, ale mam jakąś tam praktykę na tej spółce. Jeżeli piszę głupoty to mi to wyjaśnij, bo taki post na odwal się może napisać każdy, również ten który nie ma pojęcia o czym pisze.
    Również życzę powodzenia :)
  • Re: Książkowo Autor: ~bre [46.169.60.*]
    forte to jedna z najlepszych spółek na giełdzie - wyniki za Ikw 2016 - przy tej cenie euro będą - no cóż - nie boję się użyć tego słowa fantastyczne - do tego dochodzi bardzo stabilny, znany, rozwijający się i mało zadłużony biznes - ta spółka spełnia wysztskie kryteria buffeta dlatego tutaj jestem od 48,92 .
  • Re: Książkowo Autor: ~shark [164.127.12.*]
    Jak myślisz na jaki poziom jedziemy?
    Gdybym znał odpowiedź na to pytanie to bym kupił albo więcej albo mniej :) Uważam , że powinniśmy osiągnąć 57 bez problemu , nawet 59 ale proszę się tym nie sugerować. Uważam , że apogeum ceny na najbliższe tygodnie osiagniemy w okolicach 10 marca lub właśnie nawet 10. W tych dniach znacznie skoczą nam obroty i właśnie wtedy sprzedam :)
    Nie jestem profesjonalistą więc więc proszę nie brać tego wpisu jako wyznacznik.
  • Re: Książkowo Autor: ~BICO [193.19.124.*]
    Już nawet DM BDM sie obkupił po wcześniejszej niezrozumiałej reko na 49. Ale na tym polega giełda odebrali papier malutkim a teraz sobie zarobią
    http://www.stockwatch.pl/przeglad-prasy/?u=http%3a%2f%2fwww.bankier.pl%2fwiadomosc%2fDM-BDM-podniosl-rekomendacje-Forte-do-akumuluj-3489127.html

jak dla mnie to tutaj kurs będzie z 6 z przodu. Może nawet 63 -64 po ogłoszeniu dywidendy. Oczywiście pod warunkiem utrzymania dobrego sentymentu na giełdach bo bez tego i dobra spółka Jak Forte daleko nie pojedzie
  • Re: Książkowo Autor: ~zaq [31.61.141.*]
    Kurs może iść lekko w górę po ogłoszeniu "wyjątkowo" korzystnej dywidendy lecz nie liczyłbym na taką w związku z rozwojem infrastruktury spółki.
    Nie mam siły się rozpisywać, miałem bardzo ciężki dzień. Krótko- gdyby nie to że na GPW krąży dużo mniej kapitału niż w latach poprzednich to mielibyśmy ok 65akcja, jeszcze trochę i tak będzie. Pan Prezes Formanowicz, dażę go ogromnym szacunkiem, jest kotem. Przekroczymy 100zl akcja szybciej niż się niektórym zdaje, oczywiście nie myślę tu o najbliższych tygodniach.
[x]
FORTE -0,25% 19,95 2026-05-05 16:40:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.