• Ciekawostka Autor: ~bankowa [37.7.86.*]
    Czytałem dokument informacyjny spółki i mam pytanko do tych co też czytali. Wyjaśnijcie mi jedną kwestię. Jak Indos wygra sprawę z bankiem na 6,5 melona to czy to znaczy że pokaże ok 6,5 dodatkowego zysku za 2016 rok ponad standardowe 5 milionów zysku operacyjnego ? Odsetek od tych 6,5 melonika nie policzę liczę :) Jak tak to mamy to potencjał podjazdu ponad 20 zeta.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~hh [80.53.156.*]
    jest to możliwe
  • Re: Ciekawostka Autor: ~natalin [37.7.86.*]
    Nieźle, choć ja tam tego nie kminię za bardzo od księgowej strony. Zawsze byłam mniej dobra z matmy ..... Fakt jest taki, że to prawie 7 milionów co wróci kiedyś do spółki, więc ciekawostka może się okazać dobrym infem.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~new [46.215.37.*]
    Kondycje mają rewelacyjną skoro wykupują obligi. Zarząd Spółki INDOS S.A. informuje, iż w dniu 25 stycznia 2016 r., na wniosek obligatariusza, nastąpił wykup i umorzenie obligacji serii C numer 16 o nominale 200.000,00 PLN. Obligacja była niezabezpieczona, oprocentowana w wysokości WIBOR 6M + 5,5 % w skali roku. Po umorzeniu obligacji numer 16 pozostało jeszcze 16 obligacji serii C o łącznym nominale 3.200.000,00 PLN z terminem wykupu w październiku 2016.

Teraz mają czas na dobre ulokowanie nadwyżek, a jak odzyskają 6 milionów od Pekao to pewnie wyniki wyskoczą ponad standard.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~ale [77.115.63.*]
    Ale zarząd nad raportami mógłby ciut popracować bo nie są zanadto wylewni.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~DOBRY_PLAN [46.76.185.*]
    Mało realne aby wygrali z bankiem państwowym, ale tak samo Indos może mieć rację jak i bank. Indos już nie takich grubasów kładł na łopatki. Pozostaje czekać. Dziwne jednak, że w tym zakresie nie ma ze spółki żadnych informacji w raportach za kwartały po debiucie. Zerknę w raport roczny i doczytam, czy czegoś nie pokazali. Ktoś z was może wie jak z tym bankiem mają się sprawy ?
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Johan [91.232.140.*]
    Przegrali. 6,5 do spłaty. Razem z tym co musieli wypłacić zgodnie z ostatnim komunikatem spółce z Wrocławia to w tym roku w plecy tyle ile wynosi kapitał.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Reniferek [77.115.14.*]
    Co przegrali ? Nie ma żadnego komunikatu. Spółka zapłaciła około 50% z wyroku jaki miała zapłacić. Raczej mega sukces, a nie przegrana :) Jak coś czytasz to staraj się też zrozumieć.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Iris [178.43.31.*]
    No właśnie, jakieś niezrozumienie tematu. Spółka zapłaciła 1,5 z 3,1 mln. Mnie się spina bez problemu.
  • Re: Ciekawostka Autor: ~Johan [91.232.140.*]
    I jak? Tak jak pisałem, przegrali. To teraz obserwujmy spadki.
[x]
INDOS 3,93% 3,70 2026-05-14 13:16:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.