A ja sie pochwale że właśnie oczekiwałem 200-300 tys. zysku. Raport wygląda całkiem nieźle. Zaskoczyła mnie dobra sprzedaż drukarek Pantum. Jak ruszą z exportem może być nieźle.
Dnia 2016-02-16 o godz. 00:32 ~Szefunio napisał(a): > A ja sie pochwale że właśnie oczekiwałem 200-300 tys. zysku. Raport wygląda całkiem nieźle. Zaskoczyła mnie dobra sprzedaż drukarek Pantum. Jak ruszą z exportem może być nieźle.
niby mają dobre opinie jak poszukać, na zachodzie też są sprzedawane, więc chyba zły produkt to nie jest, a na pewno bardzo przystępny cenowo
Kiedyś wiele lat temu miałem tą spółkę, widać jednak, że Prezesowi chyba jednak na niej zależy, skoro ładnie ją wybronił od piachu. Widać konsekwencje działań, umorzenie akcji, trzymanie kosztów, nowe produkty, no i cena na minimach po teście podwójnego dna, może wam ładnie odbić. ps Ja ich zamienników zawsze używałem, bo nie zapychają głowicy jak inne tanie zamienniki, tylko trudno dostępne, zawsze przez neta biorę, kiedyś w mm były dostępne, później znikły, a teraz widzę, że chyba w mm znów są.
cyt.: Spadek zapasów – proces optymalizacji zapasów w Grupie jest procesem ciągłym. Sukcesem jest obniżka zapasów o 18 % na koniec IV kwartału 2015 r. w porównaniu z wartością z końca roku 2014, przy spadku sprzedaży w Black Point o 7% kwartał do kwartału.
... ten zysk się chyba z tego bierze? ale się nie znam
spadek zapasów przekłada się na dodatni przepływ gotówki z działalności operacyjnej,nie przekłada się bezpośrednio na wielkość zysku zmniejszenie zapasów i lepsza gospodarka nimi jest z pewnością pozytywnym sygnałem
No , jestem mile zaskoczony wynikami. Przyznam szczerze, że nie liczyłem na zbyt wiele. A tutaj w porównaniu do ostatnich dokonań jest w końcu zysk ! Nie mniej jednak poczekam na ile będą to powtarzalne wyniki, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni. .... Jednak pojawiła się iskierka nadzieji, ze może jeszcze spółka się wybroni.