• Co musi się stać? Autor: ~LouisXVI [91.221.114.*]
    Firma się rozwija, realizuje cele, stawia sobie nowe cele i zarabia pieniądze. Ruchu tutaj natomiast jest 0. Co musi się wydarzyć, żeby rynek się zainteresował tą spółką?

• Re: Co musi się stać? Autor: ~Obawa [213.62.126.*]
    1. Przestać drukować akcje dla osób powiązanych ze spółką...

2. Zacząć robić wynik finansowy ( a bardziej cash ). 
    Wzrost przychodu, wzrost marż nie potwierdzony wynikiem netto jest wzrostem zakłamanym.

To tak na szybko, nie czytałem jeszcze raportu. Napiszę więcej wieczorem po lekturze.
  • Re: Co musi się stać? Autor: ~LouisXVI [91.221.114.*]
    Na razie już nie drukują nic. Ok, powiedzieli że jest taka możliwość na koniec roku, ale do tego czasu jeszcze sporo może się wydarzyć. Nie zrozum mnie źle, ja nie chcę żeby tutaj była spekulacja, tylko większe zainteresowanie, żeby kurs szedł do przodu. Nie ma szału jeśli chodzi o cash w tej chwili, ale potencjał spółki wzrasta, więc i przewidywany cash w przyszłości też wzrasta. A inwestuje się w przyszłość.
  • Re: Co musi się stać? Autor: ~mistrz [81.161.193.*]
    Jest jedną ze spółek sektora NewConnect. Tego jest ~400 pozycji. Dołącz GPW i kolejne 400. Trudno stworzyć bodziec ruchu. Muszą być bardziej zauważalni. Widać że już nad tym pracują - te działania PR, może zaskoczą.
    Wczoraj odnotowała to interia: link 

To jest długoterminowa inwestycja. Ale spółka w rok w rok notuje średnio 50% wzrost ze sprzedaży produktów własnych przy zmniejszającym się przychodzie i zysku z produkcji opakowań kartonowych. Spółka krzepnie i zwiększa swoją sprzedaż na głównym towarze przy zwiększonym jego asortymencie - 1.5k zestawów głośnikowych.

Na pewno w przyszłych wynikach odnotujemy zagraniczny rynek, zwiększoną presję własnych przetworników elektroakustycznych - to jest wymóg by zwiększyć presję na akcjach.

Wiesz, mamy do czynienia ze spółką która od strony wskaźników finansowych, ma bardzo klasyczną wycenę. Nawet kwestia tej potencjalnej emisji związku z nieruchomością, nie zmieni jej. Wszystko zrównoważone. Na tle innych spółek ze swojego sektora, jest kompletnie niedowartościowana, brak jakiegokolwiek dyskontowania przyszłości. A pretensja do spółki że główny akcjonariusz pożyczył kasę na wkład własny, niedorzeczne i błędnie oceniane. Na tą chwilę, mają nieruchomość - ich produkcja nie jest czymkolwiek zagrożona, otworzyły im się drzwi do innych narzędzi inwestycyjnych np. obligacji na catalyst. Dobra decyzja
  • Re: Co musi się stać? Autor: ~Mis [5.172.247.*]
    A jeśli wydają kasę na agencję PR-owską to dobrych wyników prędko tu nie zobaczysz.
[x]
JRCGROUP 0,00% 1,24 2026-05-28 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.