• Co z tym naszym galvo Autor: ~galvo [84.215.82.*]
    Altia Radom (galvo manching) - niedługo kończy się termin odkupu a spółka wybitnie milczy nt ewentualnych procesów restrukturyzacyjnych. Boję się że 2016 to było maximum co spółka może osiągnąć (nie rozumiem, czemu osiągnęła stratę a przy odjęciu tych nadzwyczajnych wydatkach zysk wynosi tylko 140 tys zł. Nie wiem, może się mylę ale do dziś wydawało mi sie, że jest to pewniak, a teraz mam wątpliwości. Może ktoś bardziej ogarnięty w temacie by się odezwał.
    Czy jak Altia nie będzie miała jak spłacić kredytu to galvo przejmuje maszyny warte 7 mln zł czy co?
    Panie prezesie
    Jakaś informacja by się przydała. Tutaj marazm trwa od kilku lat a spółka przy takich wynikach powinna być notowana duuuużo wyżej
  • Re: Co z tym naszym galvo Autor: ~prezes [37.248.255.*]
    Mnie to zastanawia dlaczego na początku 2015 pokazywali lepsze wyniki pomimo tego że maszyny były remontowane czy nowe instalowane i działali na pół mocy a teraz jak mają wszystko pracujące i jest tanie srebro to wyniki są słabe, jakiś paradoks.
  • Re: Co z tym naszym galvo Autor: ~galvo [84.215.82.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/GALVO-Umowa-kredytowa-7238675.html

Za pewne z powodu kredytu ten wynik jest taki a nie inny. Przez te przeszacowania wartości to byłoby ze 150 tys na plus i pewnie spłacają raty więc przynajmniej płynie PRAWDZIWA kasa a nie dziesiątki milionów papierowe :)
    W każdym razie mam nadzieję, że nie utopili kasy w galvo manching a jeżeli nie udało się im zrestrukturyzowac to to zabezpieczenie jest tyle warte. To niebagatela 3,5 mln zł było :D Kurs spółki i tak kiedys uderzy w 10 zł trzeba być cierpliwym. Będę zbierac kolejny rok jak taka cena będzie
  • Re: Co z tym naszym galvo Autor: ~rrr [5.60.55.*]
    jest decyzja co do udziałów:
    link-

ważne jest ostatnie zdanie i to, że kasa wraca do spółki zgodnie z informacją z raportu za 4 kw.

Na koniec 3 kw było 3,5 mln zł w inwestycjach długoterminowych, natomiast w czwartym kwartale zostało przeksięgowane na należności długoterminowe w wysokości 3.073.000 czyli nastąpiła spłata 430tys zł.

[x]
GALVO 1,36% 1,49 2026-03-25 14:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.