• Mała płynność i dywidenda. Autor: ~Alibaba [81.168.143.*]
    Do dobra spółka tylko o małej płynności, taka inwestycja na lata. Zacznie się ruch jak powiedzą że się podzielą dywidendą, co jest możliwe bo zarządzający posiadają sporo akcji spółki.
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~nara [91.212.223.*]
    Od razu widać, że raportu nie czytałeś. Ale niestety forumowicze to właśnie taki tym inwestora. Przeczytaj raport i dopiero sie wypowiedz o dywidendzie.
    Po części miałeś racje - mała płynność - a to dlatego, że nikt tego nie chce.
    To była pusta podbitka pod mizerny zysk. Arkusz z lewej pusty, sztuczny popyt zgasł już w piątek. A w poniedziałek zwałka. Będzie bolało mocno szczególnie tych co brali po 22 gr. - powrót na 10 nooo może na 12gr sie zatrzyma.
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~Ert [37.47.56.*]
    Nie kupiłeś ? I pleciesz głupoty co ? No co Ci zostało ? Wiesz co w ogóle w spółce? 277 zł ZYSKU ebitd 133 zl netto to mało ? W spółce gdzie przeszli restrukturyzacja ? Zmienili model działania? Pokaż druga taka spółkę na NC której 1/10 kapitalizacji to ZYSK KWARTALNY? rozumiem naganiania ale nie wstyd Ci mając fakty pisać takich głupot ? Bierz bo tu może być 2 zł i to bardzo szybko.
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~09bik [83.28.137.*]
    Jaka dywidenda? Przeciez spolka zmienila statut na dzialalnosc non profit. A to oznacza ze nie dziala dla zysku dla swych akcjonariuszy i dywidendy wyplacac nie moze
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~Martin [79.191.202.*]
    i bardzo dobrze.

Właśnie przeglądałem raport. Nakreślę krótką analizę niebawem.

Na Presto S.A jak było po 14 gr jak mówiłem zeby brac bo bedzie 1 zł to mówilili ze jestem dbeil i głupek sprzedałem po 1.3-1.5 ( mogłem więcej )

tutaj mnie 1-2 zł nie zdziwi. Wiem , ze spółka zmieniała sie o 180 stopni. Ponoć nie bedzie sprzedawać juz swoich spółkę które tworzyła tak jak to było teraz ale będzie je upubliczniać ( sa inwestorzy czo wyłaża kase ) a skoro spółka wprowadzjąca jest obecnie warta 1 mln zł i zarobiła w kwartale 133 tys zł ? SZOK ! do tego maja duża szanse dostac sporo kasy z UE .Pewnie bedzie info, była mowa w raporcie. Trzymać a sprzedacie powyzej 1 zł w pierwszym półroczu jeszcze.

Widać grono ubranych się powiększa. W poniedziałek bedziecie wywalać na wyścigi. A po lewej tragedia.
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~wyłapujęPEREŁKIzN [89.64.58.*]
    dziękujemy że nas ostrzegłeś.Dobrze że jeszcze nie podali że Bankrutują bo wtedy to w ogóle była by tragedia.
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~Ert [37.47.56.*]
    Ubiera to sie w bankruty. Jeżeli otwierasz raport na który czekasz bo wiesz ze wydarzyło się w spółce wiele dobrego i widzisz wręcz szokujaco dobry raport to kupujesz te akcje jak leci. Sam na nie czekasz sepisz chcesz kupić. Lewa pusta Bo kto ma stać jak spółka jest zapomniana i trzeba było brać tylko z prawej to co było ? Nie ma ulicy nikt nie ma akcji a wg popularności bankiera w piątek była na 700 miejscu! !!!!! Bierz i przestań być dwulicowy a zarobisz bardo dużo. Myślę że po 0.2x gr kupisz jeszcze. Wiem ze to zrobisz pierwszy w pon. Ibtu się z tobą zgodzę. Warto naprawdę bo to będzie znakomita inwestycja.

Czyż nie pisalem wam, że to pusta podbitka. Od piątku spekuła bez akcji więc to już koniec. Ewakuacja. Jak pisałem 10 no może 12 gr. 
    Radze sie przyjżeć Luximie - na dniach ujawni sie inwestor branżowy a wtedy wiadomo...
  • Re: Mała płynność i dywidenda. Autor: ~Alibaba [77.254.60.*]
    Wszystko mam zainwestowane (nie zabiore dzieciską na szkołe i chleb) dramat bo nie mam za co dobrać. Ale i tak się obłowiłem bo dokupiłem w przedziale 8-17gr. I w tym miejscu chciałem bardzo, bardzo podziękować wszystkim którzy mi za tyle sprzedali. Spokojnie nie przepije - dzieciska będą miały fajne wakacje.
[x]
PLANETINN 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.