• na zachodzie bez zmian (czyżby?) Autor: ~grrr [83.29.247.*]
    po raporcie za IV kwartał: strata 1 mln zł (na zachodzie bez zmian), ale jednostkowo już na zero...
    pojawia się światełko w tunelu i to dosyć solidne...
  • Re: na zachodzie bez zmian (czyżby?) Autor: ~Ja2 [178.42.1.*]
    Tam jest wiecej ciekawych rzeczy jak chociażby tabelka z przepływami. jak dla mnie zdecydowanie na plus. Jeszcze trochę potrwa spłacenie tego napisu w postaci długu, ale koszty obslugi widocznie spadły.

No wyglada na to, ze 2015 mógł byc przełomowym. Mnie brakuje jakis duzych projektoana 2016. No i widać, ze sie posypała współpraca z inwestorem. Ktos pisał o weglopeksie - to chyba raczej inwestor przez małe i.

Ja jestem umiarkowanie zadowolony. Liczyłem na trochę większy zysk i trochę wiecej informacji o nowych projektach. Ale złe nie jest!
  • Re: na zachodzie bez zmian (czyżby?) Autor: ~grrr [83.29.247.*]
    mnie się wydawało, że właśnie chodzi o to, żeby jak najmniej było "dużych" projektów - bo na tym popłynęli. Widać, że jednostkowo lepiej firmie służy większa liczba mniejszych zamówień niż jedno większe.
    Co do kosztów obsługi to widać, że spadają
    Jeśli w tym roku wyeliminują stratę skonsolidowaną, a jednostkowo zwiększą przychody to powinniśmy zobaczyć niezłe zyski...
    Po tym raporcie widać, że możliwy jest powrót na ścieżkę wzrostu, również i kapitalizacji... Jak dla mnie zarząd udowodnił, że zaczął poważniej pracować nad spółką i efekty widać. Daje to podstawy pozytywnego myślenia o całej grupie.
[x]
I3D 0,00% 0,02 2018-06-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.