Tylko czemu kurs nie reaguje?
Mądry inwestor nie czeka na oficjalne komunikaty tylko śledzi rynek i widzi kiedy wejść.
A tutaj albo brak mądrego inwestora z porządną gotówką, albo ktoś sprzedający za 15.30 wie więcej od nas i zdecydował, że lepiej się pozbyć akcji.
Albo piszesz nieprawdę, bo niesprawdziłeś, albo masz w tym cel żeby ją właśnie tak pisać i siać propagandę. Zajrzyj na strony Newagu i tam do zakładki "aktualności" w dziale o firmie. Info o wygranych przetargach dla KD i SKM jest tam od 11.02.2016
Do @Parowóz i do @Obserwator. Proszę was o litość. Nie kopiujcie informacji ze żródeł, które same kopiuą (ściągają) i to z licznymi błędami, przemilczeniami i własnymi niesprawdzonymi nigdzie przemyśleniami. Nie chce się pastwić, ale w ostatnim czasie zalew knotów i półprawd na tym forum jest zastraszający. Rozumiem wasze, być może dobre intencje, ale powielanie bzdur nie niesie ze sobą chwały. Sprawdźcie nim cokolwiek napiszecie. I tak @Parowóz napisał za @Obserwator a tenże za jakimiś Infokulejami czy bazarami kolejowymi, że cena za jaką NEWAG wykona przegląd P3 na 31WE dla KD wynosi 3 253 350,00 zl podczas gdy oficjalnie na stronie Newagu jest napisane 2 645 000, 00 zł. Podobne przekłamanie istnieje w cenie za jaką NEWAG wykona P4 na 35WE dla SKM Warszawa, choć błąd jest wielokrotnie mniejszy i wynosi zamiast 19 800 000, 00 zł. tylko albo aż 19 770 000, 00 zł. Tego ostatniego nie czepiałbym się gdyby nie grubo przesadzona cena pismakow z infokuleja za P3 na 31WE dla KD. Przyznam szczerze, że nawet nie chce mi się sprawdzać, kto i na jakim etapie popełnił takie błędy. Nie wiem jak to naprawdę opisywały w/w żródła. Swoje dane opieram na oficjalnym komunikacie ze źródła jakim jest strona internetowa NEWAGU. Reszta informacji jaką podają stronniczy pismacy z portali sponsorowanych przez konkurentów Newagu nie jest dla mnie miarodajnym i wiarygodnym żródłem.
Grupa trzymająca kurs - czytaj OFE i tłusty "Miś" nie pozwolą na rozbrykanie kursu, chociaż niedaleka perspektywa podpisania kontraktu na ok. 300 ml PLN robi wrażenie.
W dniu dzisiejszym Sąd Okręgowy w Krakowie oddalił w całości skargę firmy Pesa na wyrok KIO (Krajowa Izba Odwoławcza) prawomocnie kończąc postępowanie sądowe w sprawie przetargu na dostawę pojazdów dla województwa małopolskiego.
PPP od dawna powtarzał ze taki będzie finał bo to wynika z prawa. Ale wykorzystano zamieszanie do masakrowania kursu. A teraz plan S...synów jest taki. Zero reakcji i dalszą frustracja ulicy by oddała akcje