• raport Autor: ~piotrek_poz [212.67.144.*]
    raport
  • Re: raport Autor: ~hhii [31.6.157.*]
    katastfofa
  • Re: raport Autor: ~Cooki [31.61.136.*]
    Jest tu ktoś kto to na język polski przełoży?
  • Re: raport Autor: ~piotrek_poz [212.67.144.*]
    dla mnie raport ok
  • Re: raport Autor: ~Cooki [31.61.136.*]
    Zrobiło sie tu strasznie cicho i miałem wrażenie, że jakiś trup z szafy wypadł w tym raporcie, ale tak szczerze to na chłopski rozum też wydaje mi się ok. Od razu mówię, że jestem cieńki w te kulki i moja opinie nie jest na pewno profesjonalna. Dlateo fajnie by było jakby skomentował to ktoś kto w tym siedzi i zna spółkę.
  • Re: raport Autor: ~oli [91.219.115.*]
    Stratą w IVQ wyższa niż się spodziewałem ale i tak mamy zysk w skali roku. Plus taki że nie było pokazanych tym razem żadnych strat z działalności inwestycyjnej. Minus taki że nie podają konkurentów odnośnie Mennicy. W pon napiszę więcej moich uwag.
  • sedno w czym innym Autor: ~conack [78.11.69.*]
    Ten niewielki wzrost nie byl pod raport,tylko pod ewentualne zmiany w strukturze firmy i wszystko wskazuje na to,ze chodzi o Goldenmark z M wroclawska.
    Moze rowniez chodzic o jakies przejecie firmy ,ewentualnie,(choc to troche spekulacyjne)wejscie duzego gracza z rynku zlota(mysle,ze moze chodzic o firme ze wschodu-ziarno prawdy jest w tych dziwnych wpisach z Ukrainy,Moldawi,Rosji) w Goldenmark.Jedno jest pewne ,cos sie dzieje i to dopiero poczatek wzrostow.
    Przy 30zl za akcje ,mysle,ze bedziemy juz wiedziec znacznie wiecej;)
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~Cooki [31.61.137.*]
    Jeszcze raz rzuciłem dzisiaj okiem na raport i ponownie stwierdzam, że jest ok. Ani super, ani źle. Powiedziałbym w przyjętej tu normie. Uważam, że tutaj główną wartoscią sa udziały w mennicy wrocławskiej.
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~oli [91.219.115.*]
    Jest jeszcze jedna kwestia w raporcie. Spółka ma 600k w aktywach obrotowych i 2200k zobowiązań krótkoterminowych. Tendencja w ostatnim roku jest pozytywną (spłata zob.krótkot.) ale jestem ciekawy co to za finansowanie. Relacje te wyglądają kiepsko chociaż to nic nowego bo utrzymują się już bardzo długo i problemów z tego nie było. W dalszej perspektywie spółka powinna zmienić to finansowanie na długoterminowe lub faktycznie wprowadzić na GPW mennicę lub zbyć część porfela. I na to liczę w najbliższym czasie :)
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~oli [31.61.136.*]
    Napisałem w powyższej kwesti prośbę do spółki o informację w EBI. Również o plany w zakresie Mennicy. Proszę was o to samo bo może jak dostaną kilka pytań szybciej odpowiedzą.
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~leoplan [79.190.91.*]
    A to nie przypadkiem te obligacje: ?
    http://www.qsecurities.pl/emisje/26?q-securities=5be022066383ce925243bf8db8bb1cde
    24 miesiące, Wibor 3m +5,5% - w sumie ponad 7% - wydaje się sporo, ale może ktoś mądrzejszy się wypowie
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~oli [31.61.136.*]
    Kto sprzedaje po tej cenie ?! Teraz trzeba poczekać 2,3 dni i wzrosty wrócą a nie wywołac animatorowi...
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~conack [5.172.234.*]
    Stary schemat,jutro podaz przesunie sie do gory i znow zostanie zebrane troche akcji,tu podaz nie istnieje,to tylko animator i kilku lapaczy 10%;)
    Do jutra;)
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~piotrek_poz [212.67.144.*]
    ludzie i tak dają animatorowi
  • Re: sedno w czym innym Autor: ~conack [5.172.232.*]
    Wszystko pod kontrola;)
[x]
DIVOLIO 0,00% 2,80 2026-06-30 16:30:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.