Eurpln w dniu dzisiejszym po przebiciu malej fali i moze sprowadzic kursy na nizesze poziomy cenowe potwierdzeniem scenariusza spadkowego bedzie przebicie poziomu 4,3707.
pkb nasze to info na 15 minut zas istotne to to co zrobi drahgi 10 marca a pozniej fed a narazie to chiny w poniedzialek jak zaczna zas to co istotne to eur/dol w okolice 1,1 to waluty w gore inaczej to bryndza
Wartosc fundamentalna eu/pln to w okolicach 4,00, ze wskazaniem na ponizej 4. I tam za jakis czas zlotowka powroci, tak czy siak. Dlatego ja juz jestem na pozycjach S, w sumie 0,5 lota z poziomow 4,48-4,45. Jak wyjdzie wyzej - to super, bede dobieral dalej, jesli o mnie chodzi to moga jechac na 5,00, grunt ze wroca do 4,00 tak czy siak, bez pospiechu. Do tego swapy sa dodatnie, po prostu zyc nie umierac. Polecam sie przyjrzec i ocenic sytuacje - ryzyko jest bardzo niskie, prawdopodobienstwo zyskow bardzo duze, pod warunkiem posiadania odpowiedniego depo i czasu. Pozdrawiam
Dobra strategia , jak będzie więcej tak myślących to 4 będzie i to szybko. Jest jedno ale - ostatnio taka strategia zawaliła na całej linii - patrz rubel , hrywna, turek , skandynawy Ale cóż wygrywa ten kto myśli inaczej niż wszyscy.
Hrywna, rubel - to waluty smieciowe, raczej nieobliczalne, pomimo wszystko pln jest znacznie stabilniejszy. Skandynawy - zdecydowanie mysle, ze w szerszej perspektywie czasowej wroca na swoje miejsce, moze nawet szybciej niz pozniej.
ktos to kiedys fajnie obliczal ze przy parytecie to 4,25 jedno i drugie to tak bez wariacji na gieldach ale 4ka to juz wyraznie dlugaaaaaa ta lka i nie na miesiac dwa lub trzy choc caly czas wisi to duze ABC ale wtedy az na 3,4 lub okolice choc dzis to wrozby i takie tam AT
Bax 3.4 za dolara czy euro. Wydaje się mi że euro zejść może na 3.9 max ale kiedy hmmm. Teraz to jak zejdzie na 4.10 lub 4.05 to trzeba ładować na maxa do wora. Ale nie jestem aż tak długo na rynku i się nie znam.