• czy wy powarowaliście? Autor: ~balon [89.229.38.*]
    Dajcie spółce odpocząć jedni musza sprzedać drudzy kupić a moze by tak znowu spadło do 50 gr co sie tak tak dobrego wydażyło ze tak rosnie może złoto znależlli w postaci nieujawnionej? do giganta poczty polskiej jeszcze im długa droga ,ile maja zysku operacyjnego to jest juz balon i powoli pęka ? Inpost już zarabia konkretne pieniądze tam szukac okazj do zarobku bo tutaj to jest czysta spekuła jak u parówy patro.
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~wuja [46.113.36.*]
    kolego. Dlaczego swojej dezaprobaty odnośnie kursu nie wyrażałeś gdy za akcje płacili 10-14 zł ...? teraz mamy 1,80 wiec jest gdzie wracac.
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~balon [89.229.38.*]
    Oczywiście ,iż jak zaczną mieć tort i go jeść w postaci 3% udziału rynku( bagatela 600 mln zł), który wygeneruje jakiś ułamek zysku netto to akcje mogą kosztować i 200-300 zł na dzień dzisiejszy fundusz sprzedał trochę akcji i prawdopodobnie sprzedaje .Zadam ci pytanie kolego jak jesteś trochę bystry bo wydajesz się inteligentny dlaczego fundusz sprzedaje akcje jak wy to określacie perełki? swoją drogą pamiętam jak skotan urósł z 4 zł na 600zł w krótkim okresie ale tam był karkosik i marzenia o obrocie paliwami szacowanymi w mld?
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~brzezek [91.225.8.*]
    kapit 2,5 mln sszacowane przychod 10mln ale balon

• Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~Inpost [79.97.58.*]
    Jak widac po twoich wpisach to balon masz, ale z mozgu. Niestety wodoglowie nie pozwala Ci zapoznac sie z branza i dzialaniami firmy. Kapitalizacja tej firmy na tle perspektyw rozwoju jest smiesznie niska. I takie firmy maja duze szanse na wzrosty na NC.

Jak chcesz sobie poszukac firmy z duzymi zyskami i kapitalizacja to zapraszam na GPW. Taki KGHM jest godny polecenia. Inwestorzy zarobili na nim od ostatniego roku 'krocie'.
    Nie wspomne o innych perlach jak banki.

Jak nie masz nic do powiedzenia to po co szwedasz sie po forach. Jakis nastepny maloograniety golas zawital i wrzucil swoje 3 gr.

• Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~balon [89.229.38.*]
    Do inposta twój poziom jest żenujący pewnie osoby jak ty określasz z wodogłowiem mają lepsze wyniki na śmieciowym nc czy ty posiadasz chociaż 1 akcje inposta raczej nie jestes zwykłym kundlem ,który szczeka i szczeka posadasz monopol czy wiedzę do informacji poufnych?
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~wuja [46.113.36.*]
    Kolego. Akurat ruchy funduszy, zajmowanie pozycji i zamykanie to jest temat dłuższej rozmowy. Zachowania tych instytucji bywaja irracjonalne i nie mam ochoty dyskutować nad ich zasadnością. (boruta brana po 5 zł o ile pamiętam).
    Pytasz dlaczego oddali na dołku ? ja zapytam dlaczego kupili po 11? Możemy stawiac sobie takie pytania. To ze tu nie ma instytucjonalnego na dzień dzisiejszy jest inplus.
    Teraz najnowsze dane ze stycznia ...fundusze w styczniu wydały na zakupy polskich akcji 11 milionów zł .. więcej na temat fund pisać nie trzeba.
    Według mnie ta spółka na tle całego nc to jest perła.
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~Adi1 [31.174.143.*]
    Dzisiaj sprzedałem resztę po 2.23 super zarobek za 8 dni !
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~wdkn [37.249.122.*]
    super zarobek to dopiero bedzie aty teraz bedziesz patrzył jak rośnie bo myślales ze to gorka bo niby rosnie z 60 a nie patrzyszz e spadlo z 12zł a leszczom jzu dziękujemy za występ
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~Inpost [213.233.132.*]
    a ile sprzedales 100 akcji. Masz chociaz Na piwo ?

Odleszczenie trwa. A FF tylko 200 tys z czego ja mam .......
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~Adi1 [31.174.143.*]
    Miałem 5k po 0.4 dziś reszta 588szt poszło po 2.23 mi wystarczy średnia sprzedaży 1.41
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~Inpost [213.233.147.*]
    no to wspolczuje !!!!
  • Re: czy wy powarowaliście? Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Co za gość!! Gdzie Ty chcesz znaleźć idiotów na te akcje po takim wzroście?? Kto odbierze, zastanawiałeś się?? Może je sprzedaż na rynku ;-)
  • do balona Autor: ~nn [202.156.195.*]
    Pytasz sie, dlaczego fundusz sprzedaje akcje perly (w domysle Forposta)?
    Czyli nie orientujesz sie, na jakich zasadach dzialaja fundusze inwestycyjne. Juz Ci tlumacze. 
    Fundusz inwestycyjny operuje jednostka rozliczeniowa o nazwie jednostka uczestnictwa, na wartosc ktorej skladaja sie, w przypadku tego funduszu, akcje wielu spolek. Sprawdz, jakie aktywa posiada Union Inwestment TFI i jaki procent tych aktywow stanowia akcje Forposta. Fundusz inwestycyjny jest zmuszony w niektorych sytuacjach do sprzedazy czesci posiadanych akcji. Dzieje sie to wtedy, gdy przemodelowuje swoj portfel lub gdy ogolny bilans nabycia i umorzenia jednostek jest ujemny. Zaangazowany w spolke Forposta kapital jest dla Union Inwestment6 na tyle nieistotny, ze ani strata nawet w wysokosci 100%, ani zysk nawet kilkuset procentowy nie spowoduje istotnego wplywu na calosciowy wynik inwestycji a w konsekwencji na wycene jednostki uczestnictwa. Dlatego tez latwo i bezbolesnie moze pozbyc sie tego typu akcji.
    To tak w skrocie, poniewaz dluzszych wywodow nie chce mi sie robic.
  • Re: do balona Autor: ~balon [89.229.38.*]
    widać jak na dłoni że lepiej inwestować w akcje zagraniczne tyle że fundusz zanotował stratę na poziomie jakby sprzedał wszystkie akcje około 3mln przy depozycie około 1 mld to przemyśli jakby osoby posiadające uczestnico w tym funduszu podchodziły do inwestowania to funduszy by nie było fundusz ma gdziesz jednostki tak ja gpw ma uczestników rynku wazne ,ze oni na prowizjach zarabiają a topóki dopóty bedą mieli pazernych inwestorów to bedzie im dobrze ktoś straci przyjdzie nowy gdyby giełda była w miarę uczciwa i transparentna to by ten banan dawał zarobić a tak tylko dla wybranych z poufnymi informacjami zarobic można.
  • Re: do balona Autor: ~kuku [109.243.187.*]
    czyli jedyny cel nabywania takiej spolki an ktorej sie traci lekka reka 90% jest manipulacja i uklady ze szwagrami.
  • Re: do balona Autor: ~balon [89.229.38.*]
    i tak cel określony zostanie zrealizowany czy wam sie podoba czy nie kto ma kasę ten decyduje góra lub dół i to sie nie zmieniło .
[x]
FORPOSTA 0,00% 2,00 2026-02-20 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.