Ktoś się w bardzo brzydki sposób skrócił, na papierze z taką płynnością wychodzenie z takiej ilości papiera może potrwać, widać komuś kasa na "gwałt" potrzebna, aż rynek nie był w stanie tego wciągnąć na raz, żadnych info nie było, firma ma perspektywy wzrostu, nie wiem dlaczego miałaby teraz spadać, zwłaszcza, że do szczytów to jej jeszcze baaardzo daleko.
Szczerze mówiąc to jestem w szoku głupoty ludzkiej :) 2015 rok ładny zysk będzie, 2016 jeszcze lepsze perspektywy. Ktoś się zmęczył czekaniem a może sytuacją globalną na rynku, można gdybać. Ważne że wolumen ponad połowę mniejszy jak z tej dużej wzrostowej przy obrocie 70 000 szt. (Dziś było 30 000). W sumie na wykresie rysuje się korekta ABC a to co było od czerwca to pierwsza fala wzrostowa, czyli najdłuższa fala 3 dopiero przed nami a fale 3 lubią być długie :)
Chyba, że ktoś coś wie. Niedługo powinien być jakiś komunikat, jeśli to osoba związana z zarządem. Zobaczymy jutro. Myślę, że masz racje to potrzeba gotówki.
Obecnie mamy okres zamknięty przed publikacją raportu rocznego, który kończy się z dniem 17 marca 2016 r. Więc pewne jest że to nie osoba ze spółki sprzedawała. Pewnym jest też że nie została wykorzystana informacja poufna (ze względu na okres zamknięty oraz inne regulacje).
No ale nie zakładajmy że spadek jest spowodowany czymś złym :) Niska płynność ktoś się denerwował i sprzedał :) Tyle, koniec tematu a jutro nowy dzień i nowe szanse na kupno :). Zresztą po strukturze dzisiejszych obrotów widać że ktoś również agresywnie kupował, szczególnie do tej nieszczęsnej 15 godziny. Wytrwałości i cierpliwości życzę :)
Można też spekulować że ktoś celowo sprzedał żeby móc więcej kupić bo przy tej ilości jaką chce kupić wybiłby kurs +20% jedną transakcją dajmy na to. :)
jak ktoś dokładnie obserwuje kurs to raczej widzi, że od wielu tygodni każdy popyt jest zaspokajany. Jak dla mnie wychodzi któryś z funduszy. W spolce jest 6 funduszy z udzialem poniżej 5%, które mają lacznie 800 tys akcji.
Czyżby fundusze aż tak źle miały że wychodzą ze spółki o tak niskiej kapitalizacji a równocześnie postawionej na nogi i drodze wzrostu że sprzedają akcje warte obecnie łącznie 4 mln zł? :) Będą mieli na premie dla zarządzających :) Im szybciej w takim razie wyjdą tym lepiej, balast odpadnie :)
niestety mamy wywalanie, a podaż cały czas naciska. Ciężko przewidzieć gdzie to zejdzie. Mam nadzieje, że nie mają w planach zrobienia podwójnego dna na wykresie długoterminowych :/:/
spolka byla ostatnio ostro napompowana a jest malo co warta jak widac po kursie i zainteresowaniu,jeden albo dwoch bawi sie w sumie tak od niechcenia!!!!!!
Niestety? :) Ładny zysk po zmianach i kosztach rebrandingu. Trochę cierpliwości, pozytywne efekty dopiero teraz w tym roku zaczną być bardziej widoczne :) Jak jest roszada w funduszach to niedługo zobaczymy kto sprzedał a kto kupił :) Na pewno wejdą nowi inwestorzy i kurs ruszy do góry, tylko trzeba poczekać sobie trochę ale patrząc na rynek szeroki to i tak najlepsza inwestycja na trudne czasy (zero zadłużenia, defensywny biznes reklamowy i telewizyjny).