Znalazłem to na forum parkietu. Mam nadzieję, ze autor się nie obrazi , że to zamieszczam. Co o tym sadzicie?
"1.C/wk 0,35,cena spolki mocno odbiega nawet od wartosci ksiegowej-spolki o podobnym profilu niejednokrotnie posiadaja c/wk powyzej 4 2.Spolki posiadane w grupie-przede wszystkim wiekszosciowy pakiet akcji w Mennicy wrocawskiej(lider sprzedazy zlota inwestycyjnego w Polsce) 3.Przy skonsolidowanych przychodach spolka osiaga wynik( ponad 300mlnzl sama Mennica Wroclawska) o innych nic nie wiadomo ,poniewaz spolka swiadomie nie konsoliduje przychodow-ciezko znalezc spolke na gieldzie ,ktora ma takie przychody a kapitalizacje 13,3mln zl 4.Nie jest to przypadek,ze spolka od poczatku roku wzrosla o ponad 100%,ma to zwiazek z rosnacym popytem na zloto inwestycyjne.Warto zwrocic uwage,ze wzrost nastapil przy mocno spadajacym indeksie spolek newconnect-czy swiadczy to o sile ,czy slabosci "papierow"?wyciagnijcie wnioski sami. 5.Spolka spadla w przeciagu 3lat z 45zl na 4zl ,bez najmniejszego powodu wprzeciwienstwie do wielu innych spolek z naszej Bananowej gieldy;).Nalezy wiec zakladac ,ze wlasnie od miesiaca rozpoczal sie rajd w kierunku 45zl a moze i wyzej... 6.Analiza techniczna-Komentarz streszcze jednym slowem.Kosmos 7.MennicaWroclawska w tym roku wchodzi na GPW i tu uwaga...na rynek glowny nie newconnect!Zgadnijcie jaki to moze miec wplyw na wycene akcji w najblizszej przyszlosci."
Ja sprzedalem 60 szt .po 8,84zl ,bo mialem zamiar zebrac wszystko do 12 zl i z regoly w takich wypadkach sprawdzam jak sie ma podaz;).I okazuje sie ,ze ma sie niezle(podaz siedzi z paluchem na enterze ), minimalne ilosci ,ale oddadza nizej.Poczekam z zakupami