• wyniki Autor: ~fundamentalny [89.64.49.*]
    Za chwilę wyniki.
    Patrząc na ostatnie dwa kwartały widać dużą dynamikę.
    Jak sądzicie na ile wystrzeli kurs po raporcie ?
    Może jednak się mylę i pojedziemy na 2 zł.
    Wyceny DCF, wskaźniki P/E, P/BV są bardzo niskie.
    Do tego akcjonariusze, którzy nie lubią topić kasy :)
  • Re: wyniki Autor: ~hmmm [88.199.56.*]
    Struktura akcjonariatu ciekawa, dzisiaj ktoś ponad 1k akcji w okolicach 2.85 kupił, nie zdziwię się, jak ktoś sprzątnie straszaka na S jednym zleceniem...
  • Re: wyniki Autor: ~Dziadek_będziesz_be [31.61.136.*]
    Mala płynność, jeden porządny Inwestor i mamy wszystko zdjęte do 4 zł. Wyniki dużo wyjaśnia. Pytanie, czy ten co kupuje wie coś więcej? Może w końcu umowy z Lotosem wypalily. Najbliższy tydzień będzie bardzo ciekawy.
  • Re: wyniki Autor: ~fundamentalny [89.64.55.*]
    Ja mam dosyć pokaźny pakiet akcji i akumuluję.
    Nikt za bardzo nie chce sprzedać, jedynie co to można animatora skubać.

Lepiej żeby ta zabawa się skończyła, kilka sesji, odpal na 4,50zł i po zawodach.
    Kto miał zebrać akcje, ten zebrał.

• Re: wyniki Autor: ~ciekawie [89.64.49.*]
    Spółka podaję, że z końcem lutego spłaci hipotekę https://www.bankier.pl/wiadomosc/EKOPOL-GORNOSLASKI-HOLDING-Splata-kredytu-hipotecznego-przez-Ekopol-Gornoslaski-Holding-SA-7319176.html

Aktualna wartość rynkowa zgodnie z operatem szacunkowym wynosi 7 082 000 złote
    Wartość Księgowa na dzień 31-12-2015 wynosi zgodnie z księgami 
    3 444 404 złote

To znaczy, że wartość rynkowa tej nieruchomości jest większa o 3 637 596 zł od wyceny w księgach....
    Ciekawe czy będzie przeszacowanie.

Dnia 2016-02-13 o godz. 11:57 ~ciekawie napisał(a):
    > Spółka podaję, że z końcem lutego spłaci hipotekę https://www.bankier.pl/wiadomosc/EKOPOL-GORNOSLASKI-HOLDING-Splata-kredytu-hipotecznego-przez-Ekopol-Gornoslaski-Holding-SA-7319176.html
    >
    > Aktualna wartość rynkowa zgodnie z operatem szacunkowym wynosi 7 082 000 złote
    > Wartość Księgowa na dzień 31-12-2015 wynosi zgodnie z księgami 
    > 3 444 404 złote
    >
    > To znaczy, że wartość rynkowa tej nieruchomości jest większa o 3 637 596 zł od wyceny w księgach....
    > Ciekawe czy będzie przeszacowanie.
    >

Kreatywna księgowość? Co się stało, że nieruchomość prawie 2x zwiększyła swoją wartość? 7 melonów wydaje się dość sporą kwotą... Nie wiem, może rzeczywiście jest tyle warta, ktoś był i widział?
  • Re: wyniki Autor: ~fundamentalny [89.64.54.*]
    Może spółka wyceniła nieruchomość lata wstecz wg wartości z tamtego okresu.
    Sam nie wiem jakie to będzie miało skutki.

Najważniejsze jest to, że spółka ma budynek wartości ponad 7 milinów złotych, przy kapitalizacji giełdowej 7,5 miliona.

Dnia 2016-02-14 o godz. 14:08 ~fundamentalny napisał(a):
    > Może spółka wyceniła nieruchomość lata wstecz wg wartości z tamtego okresu.
    > Sam nie wiem jakie to będzie miało skutki.
    >
    > Najważniejsze jest to, że spółka ma budynek wartości ponad 7 milinów złotych, przy kapitalizacji giełdowej 7,5 miliona.
    >

Wiesz, inna spółka miała znak towarowy wyceniony na 10 mln pln (i uwzględniony w wartości księgowej) a kapitalizację mniejszą... Dla mnie jest ważne, czy rzeczywiście daliby radę sprzedać tą nieruchomość za 7 mln, czy to tylko zapis na papierze... Za 7 mln to kilka kamienic w Krakowie by się kupiło...
  • Re: wyniki Autor: ~Dziadek_zalatw_ryska [37.47.119.*]
    Dzis jest ten dzien. Czekam na dobre wyniki.
    Dnia 2016-02-15 o godz. 08:10 ~Dziadek_zalatw_ryska napisał(a):
    > Dzis jest ten dzien. Czekam na dobre wyniki.

Wyniki neutralne, ale po zdjęciach z raportu można odnieść wrażenie, że mają bardzo dobre warunki pracy prezesy, skóra, laptop, zdjęcia nie były robione pewnie komórką, tylko czymś lepszym... ;)
[x]
EKOPOL 3,33% 6,20 2026-03-26 11:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.