za cały rok, za kwartał ma 822 tys....więc prawie trafili w prognozę....ponadto aktywa w górę, kapitał własny w górę....mamy świtną spółkę na lata z perspektywą wzrostu co roku po 100 albo więcej procent
no co taki cisza jest raport od godziny....a rozumiem wszyscy patrzą i nie dowierzają....ja tez patrzyłem na te tabelki i nie mogłem aż uwierzyć - ponad 3 mln netto za IV kw a za cały rok ponad 5....i c/z wychodzi gadiześ w okolicach 2 albo niżej później policzę....a pamiętajcie że dywidenda od KUpca to 70 procent było, a w tym też coś w tych granicach...
Cóż zysk ładny ale zrobiony na przeszacowaniu BVT czyli zależny od wyceny BVT i jak BVT będzie się ładnie rozwijać to wartość Kupca równolegle do tego też będzie rosła.
4. Spółka będzie prowadzid przyjazną dla Akcjonariuszy politykę dywidendową, a Zarząd będzie rekomendował Walnemu Zgromadzeniu Akcjonariuszy coroczne, regularne wypłaty dywidend i przeznaczanie na to nie mniej niż 25% zysku netto wypracowanego w danym roku, w którym zysk przekroczy 500.000 PLN.
a zatem w tym roku na dywidendę powinno pójść ponad 1,3 mln zł co najmniej, a to oznacza ok 10 procentową dywidendę
a poza tym ich interes spedycujny też urósł prawie o 100 prc i mają zysk operacyjny prawie 500 tys