Morpol oficjalnie przekroczył 90 % w kapitale akcyjnym, można dla zasady zgłosić do KNF fakt ze zrobili zakupy przed podaniem wyników kwartalnych a obowiązuje ich zakaz dwu tygodniowy z tego co mi wiadomo.
Masz rację, dla mnie ciekawsze jest to że chyba celowo zaniżali przez 3 kwartały przychody i zyski aby jak najwięcej inwestorów oddało im akcje, a że już koniec roku i po wezwaniu to ujawnili wszystkie przychody i zyski które okazały się fantastyczne :-)
Urzędnicy KNF-u w Polsce są od brania wypłaty, niczego więcej. Zgłaszałem im sztuczne zaniżanie kursu i wyników - odpowiedź była taka że się przyglądają. Zgłaszałem im brak wypełnia obowiązków informacyjnych, niezgłoszenie kupna akcji przez Morpol - odpowiedź była taka że się przyglądają. Taki mamy kraj że nas wszyscy w d... walą, z biurokratami na czele.
Dnia 2016-02-05 o godz. 17:48 ~mw napisał(a): > Urzędnicy KNF-u w Polsce są od brania wypłaty, niczego więcej. > Zgłaszałem im sztuczne zaniżanie kursu i wyników - odpowiedź była taka że się przyglądają. > Zgłaszałem im brak wypełnia obowiązków informacyjnych, niezgłoszenie kupna akcji przez Morpol - odpowiedź była taka że się przyglądają. > Taki mamy kraj że nas wszyscy w d... walą, z biurokratami na czele.
Powinni wysłać Ci jeszcze zdjęcie na którym widać jak się przyglądają ;)
na co czeka Morpol z przymusowym wezwaniem? a może pracują nad wnioskiem zgłaszanym na walnym o sporządzenie opinii biegłego dotyczącej wyceny akcji spółki?