Kupic lepiej moenty czy sztabki? Widze tu różne opinie ,a zamierzam zakupy robić na zlotej uncji ,wiec w sumie na juz potrzebuje jakiejś rady sensowenej.
Kupic na forex z dzwignia x 100 - cel 1188 -- korekta 1140 odkup -- cel 1250 tam chwila i jazda na 1550. Kwestia miesiaca. Oczywiscie prognozuje lecz tak moze byc.
szczerze? dziwnie mi wyglada ten forex... na tej zlotej uncsji i na stronach mennic jakos jasniej to sie przedstawia. Chce traktowac ten zakup jako lokate, nie zeby się bawic i ryzykowac.
Sztabki wychodzą takiej, ale moenty mogą nabrać z czasem wartości. Zależy od tego na jak długo planujesz inwestycje, ale tez jakie masz podejście emocjonalne- jeśli chcesz mieć w domu coś pieknego to wybierz monete, ale uprzedzam - to wciaga ;)
Pominięto w wypowiedziach bardzo istotną kwestie. Dużo bezpieczniejszy zakup kruszcu to zakup bulionu- monet do 1 OZ Dużo trudniej je podrabiać. Łatwo zmierzyć jej wymiary i wagę Sztabka jest nieco tańsza ale jest to cudowny produkt dla oszusta szczególnie że sprzedaje się je w certi packi pakowane.
Moim zdaniem to nie jest ważne czy kupisz sztabki czy monety. Na początek możesz sama się sprawdzić i później zdecydować. Ja zacząłem od monety bo była tańsza a potem sztabki. Skorzystałem też z programu emerytura na zlotatarcza.com z zamiarem zaoszczędzenia na emeryturę.