Zleceniami z ukrytym wolumenem, żeby nikogo nie spłoszyć... Jeden Bóg wie, ile jeszcze tego śmiecia mają, a popytu, przynajmniej takiego, który mógłby coś zmienić, nie widać. Jak tak dalej pójdzie, to 1 zł niebawem. A potem pewnie jakieś fajne, typowo chińskie info z samej spółki :)
Dnia 2016-02-04 o godz. 11:22 ~Simon napisał(a): > Zleceniami z ukrytym wolumenem, żeby nikogo nie spłoszyć... Jeden Bóg wie, ile jeszcze tego śmiecia mają, a popytu, przynajmniej takiego, który mógłby coś zmienić, nie widać. Jak tak dalej pójdzie, to 1 zł niebawem. A potem pewnie jakieś fajne, typowo chińskie info z samej spółki :)
Tak to jest na tej naszej bananowej giełdzie jak wprowadzają takie zagraniczne śmieci, które i nasz KNF olewają.
Przeczytałem gdzieś na forum - wiec nie wiem czy to sprawdzone info - ze to sypie PKO bo jak wprowadzał to dawał kredyty pod ten papier a teraz pękły zabezpieczenia i sypie
Dnia 2016-02-04 o godz. 14:58 ~viola napisał(a): > Przeczytałem gdzieś na forum - wiec nie wiem czy to sprawdzone info - ze to sypie PKO bo jak wprowadzał to dawał kredyty pod ten papier a teraz pękły zabezpieczenia i sypie
Pogratulować klientom PKO BP, jeżeli tak jest w rzeczywistości. Ciekawe ile tego towaru mają do wysypania. Powinni poprosić Chińczyków o odkupienie.
Przecież takie PKO BP mogłoby sprzedać swoje akcje pakietówką, a nie tak sypać w rynek. Oczywiscie przy założeniu, że znaleźliby kupca. Może rzeczywiście nie ma już takiego frajera... To chyba niezbyt dobrze wróży notowaniom Peixin. Zresztą insajderzy, którzy byli oferującym (i krótko animatorem), pili szampana z p. Xie itede, chyba wiedzą najlepiej, jaka jest prawdziwa wartość tej spółki :)
Może nie mogą w pakietówce, bo musieli by zebrać wszystkich zapakowanych klientów do jednego worka. A Chińczyki się teraz śmieją bo sprzedawali akcje wysoko ,a teraz jak by chcieli mogą sobie odkupić po 3,32
Według mnie jeszcze wszystko skupia, ale póki co chca być notowani w Europie bo tutaj tez sprzedają maszyny.
Co do sprzedaży to nie mogą w pakiecie, bo wówczas klient mógłby im coś zarzucić a tamto maja zatem na wycenę i jeśli klient nie spłacić kredytu to wala
hehe, a dzisiaj 3,05 i to bez obrotu właściwie. jeszcze tylko 10 sesji (3/0,30) i chińską perełke bedzie można sobie kupić prawie za darmo, o ile ktoś bedzie potrzebował papieru... toaletowego, o holender!, zapomniałem, że akcje są zdematerializowane... więc nawet do tego się nie przyda
To wy nie wiecie, ze Chinczyków wcale nie interesuje kurs gdzies w Warszawie na gieldzie? Myslicie, ze to ma jakiekolwiek odniesienie do ich kapita;lizacji spolki? Oni dodrukowali akcje, wzieli kase i maja w dupie. Chcieli zrobic jeszcze emisje, ale nie bylo zgody. To samo jest z chinskimi spolkami na parkiecie we Frankfurcie.
Raz wypłacili gównianą dywidendę na zachętę, a potem nagle zmieniła im się polityka dywidendowa. Mieli wypłacać co roku 50-70 % zysku. Zresztą wiadomo co jest grane: spółka chińska , zarejestrowany wehikuł w Holandii i audytorzy z Holandii, którzy wszystko zatwierdzą co im Chińczyki przyślą: zysk 20 mln Euro Ok , strata 15 mln Euro też OK Nawet papier toaletowy jest więcej wart niż te akcje.
Musisz napisać do PKO, które wprowadzają ich na giełdę ich odpisze Dlaczego spółka nie odpowiada na zapytania akcjonariuszy, ewentualnie proponuje założyć grupę nabici w Peixin przez PKO i złożyć pozew zbiorowy